25 november 2006

AU AU AU

Mama was aan het koken . De vlammetjes van het gasfornuis waren aan. Mama let dan altijd extra goed op dat ik niet te dichtbij komt omdat ik die vlammetjes zo mooi vind. Dan zegt ze AU AU AU. Dat kan ik ook best wel.
En dat deed ik dus vandaag ik ging vlakbij mama en de vlammetjes staan, bukte een beetje, zodat de vlammetjes op mijn ooghoogte waren, en .......(mama bukte mee om te zien wat ik deed) ....toen riep ik AU AU AU .........AU AU AU... Lachen hoor mama werd helemaal dol en blij.
Maar toch wel knap he van het jongetje dat eigenlijk niet praten kan om nu zo ineens een voorwerp aan een geluid te koppelen. Eerder deze week waren we treinplaatjes aan het kijken en nadat mama 100 keer trein had gezegd zei ik TEI TEI. nu waren ze er niet zeker van of ik gewoon een klank nadeed of werkelijk trein probeerdete zeggen. Maar dat zal nu wel duideljk zijn. Ik Kan het Heus Wel. het Kost me Alleen Wat Meer Moeite En Tijd.

24 november 2006

zelfdoen

s'Morgens kwam moniek, de logopediste. Ok tijd voor een truukje, voordat ze kwam heb ik mama de picto ETEN netjes in haar hand aangegeven. in ruil voor een boterham. Dat is toch wat julie zo graag willen? he istie dan!!! (kben best trots opmezelf, volgens mama is dat helemaal terecht)
Bij bambini vind ik het elke week leuker. Ik ben zelf (alleen) op de trampoline geweest, enheb verboden dingen met fietsen gedaan. dat koste wat moeite, maar ik kreeg het lekker voor elkaar.De fiets moest het fietsparcours uit. met passen meten en een beetje kiepen is het gelukt. Ook ben ik heel slim zelf via de gele buizen en een ander weggetje het speelveld uitgekropen. De eerste keer. Voordat ik dat deed heb ik ballen geschoten. Mama gooide de ballen van beneden naar boven en nicolet ving ze voor me op zodat ik ze in de windbuis kon stoppen. Ze waren verbaasd dat ik steeds eerst alle blauwe ballen deed. Tsk , lijkt me logisch,..!
Ook heb ik een grijze auto in de vensterbank gezet toen er een grijze auto voor de deur stond, en twee gele autoos aan elkaar geplakt die ik mee wil nemen als we gaan wandelen want er word aan de weg gewerkt bij ons in de straat met allemaal gele auto's.....Er zit heeel wat meer in dat koppie van mij dan de dames en heren experts vermoeden. Maar er zijn er ook die wel denken dat ik het zou kunnen maar niet weten of het er wel uitkomt. Dat ga ik nu dus laten zien.

21 november 2006

de ontsnapping


Naar rotterdam, met de trein. mama wil proberen of ik zonder wagen in de trein kan zitten. vroeger deed ik dat ook. later werd ik bangig in de trein. en bleef ik in de buggy. maar de laatste keer met de trein pech en de tourbus was ik ook zonder wagen en dat ging prima, heel goed eigenlijk , dus....
Dit was voor mij nu wel even wennen. grotendeels ging het ook erg goed. ik moest wel een paar keer huilen want ik moest wel even wennen.
anyway, we gingen met de trein naar rotterdam. in rotterdam aangekomen wilde ik graag nog even naar de treinen kijken. gek ik was er zo bang voor, nu vind ik ze ZZZZuperprachtig.
We gingen eerst mijn zus zien en bij MC d eten. lekker kipnuggets. Ook leuk om mijn zussie te zien.
hierna gingen we naar het ziekenhuis, waar een jongetje probeerde mijn ernie aftepakken, en in mijn wang te prikkken?!? mama heeft gevochten om mijn ernie en won.
we waren kort na dit gevecht aan de beurt. gelukkig want wachten vind ik niet fijn . ik wordt zenuwachtig. mama
was ook in de gang heen en weer aan het lopen toen de verpleegster on kwam roepen. De dokter liet slangetjes en sliertjes zien. Ik moest erg huilen. mama zei dat papa me maar even mee moest nemen naar de gang, zodat ik die martelwerktuigen niet hoefde te zien. in de gang rende ik steeds weg. IK KAN NU ZELF MIJN BUGGY OPENMAKEN. mama kwam terug en papa en mama gingen mij vangen, in de wagen en naar buiten. ok naar buiten is goed. Ik hoorde mama tegen paap zeggen twee maanden wachtijd, peg cathereder. 4 tot 5 dagen ziekenhuis.... ok dat zien we dan wel weer nu gaan we naar buiten ..dat is belangrijk!
papa wilde bij doner naar boekjes kijken. met de lift naar beneden,..hmm dat duurt lang, maar ik kan het wel leuker maken. ..hoe deed ik dat nu ook alweer. .. deze open eh,.. ja ...rennen......ikk ben LOS. papa had het al snel in de gaten en kwam achter mij aan, probeerde me te pakken. ik wilde dat niet en trapte een scene. heel spanned al die mensen die kijken. mama was ook gekomen met de wagen. ik wilde er echt niet terug in. papa ging naar de kassa en mama probeerde mij in de wagen te krijgen. de cassierre wild ook een handje toesteken. een waar drama.
Maar wel erg spannend om naar te kijken. volgende keer leg ik een petje neer. kunnen ze er wat in doen. het duurde een tijdje voordat ik er weer inzat, en ik ging er dus gelijke weer uit. dit een paaar keer, totdat mama haar warme sjaal uitdeed en die om mij en de buggy heendeed. he nu zit ik vast. wat zeg je mama naa rbuiten? ok dat wil ik wel. naar de trein? yeah treinen zijn leuk!! nog een sjaal? oh treinen zijn ook gevaarlijk.!!
Op de foto kun je mamas punnik kunst zien, vast dus!
lekker veilig, nu een broodje kaas.

En lekker naar huis. genoeg geweest voor vandaag....