15 oktober 2011

mac driveeen tijd lang was ik vaste klant bij macdonalds. ging er een tot twee keer per week lekker eten. toen kwam er een periode dat ik heel actief er niet heen wilde, totdat de taxibus op woensdagmiddag op een loos half uurtje door de macdrive reed en mama me voorzag van een happymeal. dat hield op toen de taxibus eigenaren vonden dat de taxibus daar niet voor was en er met gprs kon nagegaan worden waar de taxibus zich ophield. naar binnen bij mac wilde ik niet en dus hielden de bezoekjes weer op. omdat ik niet een helemaal een goede eter ben was dat erg jammer want de happy meals at ik wel. en was eigenlijk de enige warme maaltijd die ik at. na een hele tijd nee nee ik wil niet besloot mama vandaag met de fiets er gewoon heen te rijden en me het te vragen als we voor de mac deur stonden. daar stonden we dus.
wil je naar binnen
nee
wil je binnen en happy meal halen en meenemen
nee
wil je net als de taxibus daar rijden en een happy meal meenemen
ja
dat was dus duidelijk.
mama ging met de fiets door de macdrive. we stonden tussen wat autoos.
best grappig . de dame aan de intercom die bestellingen opneemt zei dat we beter naar binnen konden komen. mama zei dat dat beter van niet was omdat ik niet van de fiets afkon. dat kon ik natuurlijk wel maar een lange uitleg door een iontercom die hapert knarst en kraakt was niet helemaal wenselijk. dus een happymeal besteld. volgende loket betalen. en daar zat een dame die ik nog kende uit de tijd dat ik tot het macdonalds meubilair hoorde. en zonder uitleg eigenlijk begreep ze wel dat dit even zo niet anders kon. volgende loket was ik een happymeal rijker en helemaal blij. we reden naar een parkeer vak en heb heel goed gegeten.

14 oktober 2011

aangepaste medicatie


ik ben nog vol met schurkenstreken en ben niet te houden. ik lig op school ook waar ik kan en ben niet van mijn plek te krijgen. word regelmatig uit de gymles gestuurd omdat ik de les verstoor met mijn grappen en streken. ik lig in de weg en gooi alles in de war. vrijdag moet ik naar de dokter voor nieuwe medicatie. mama wil graag dat ik mijn epileptie medicijn weer terug krijg omdat ik sinds ik daarmee gestopt ben heel veel met mijn ogen knipper en knijp. een side effect van dit medicijn is gedragsverandering. toen ik twee maanden geleden stopte met deze depakine was het effect niet direct te merken omdat ik nog risperdal kreeg. dat een sterk effect op mij had. nu krijg ik deze zombificatie medecatie niet meer en is het effect van geen depakine zo ernstig dat ik met mezelf in de knoop zit en daardoor bijna onhandelbaar ben. ik moet erg lachen om de wanhoop die mijn omgeving daardoor ondervind. maar erg gelukkig word ik niet van deze situatie.
gelukkig kan de arts zich vinden in mama's idee en ik krijg de depakine terug. nu maar hopen dat het doet wat er gehoopt word! het is echt zoeken naar een goede balans in medicatie. ik krijg ook zoloft die zou volgens origineel plan verhoogd worden tot 5. we stoppen nu met verhogen en blijven op 3,75 omdat het wel ok gaat. de depakine moet de rest doen. de seroquel word verhoogd zodat ik beter slapen kan en dat moet me dan weer rust geven in de dag. als je niet goed slaapt ben je de hele dag moe en daardoor sneller overbelast. ik ben erg vroeg wakker. vier uur is voor mij geen probleem. ik ga dan redelijk rustig spelen zodat mama nog even met een oog open kan slapen.

09 oktober 2011

eten


ik heb heel veel buikpijn.dat is niet leuk. zou het van de medicatie komen? of is het gewoon een buikpijn? ik moet er van huilen. gelukkig kan ik wel aangeven wat er scheelt. mijn buik dus. ik wil niet eten. geen boterhammetje broodjes en geen koekjes. ook drinken wil ik niet. gelukkig heb ik mijn gastrostoma dus daardoor kan ik wel voldoende vocht binnenkrijgen. ik krijg ook wat kinderparacetamol, dat helpt wat. ik wil alleen maar slapen. de vooglende dag ook. slapen slapen en slapen. ik ben erg hangerig. we denken aan een griepje. weer wil ik niet drinken en eten. gelukkig voel ik me zondag wat beter, maar eten wil ik nog steeds niet. mama maakt zich terecht zorgen want eten en drinken is altijd al een probleem geweest. ik ben een jingen van uitersten en het is vaker voorgekomen dat ik na een ziek zijn een tijd lang niet meer eet. het voordeel van niet eten is dat alle lekkere dingen op tafel komen, maar jemmer genoeg kan ik er in die periodes mezelf niet toe zetten te eten. ik heb helemaal geen trek en heb moeite met alles.