04 januari 2009

vliegtuig gemist

zaterdag zouden we naar schiphol gaan. vliegtigen kijken. zomaar voor de lol. omdat amsterdam een flink eind weg is waren we erg vroeg opgestaan. het was erg koud, min vijf ofzo , dus ipv te lopen gingen we met de bus naar het station. bussen vind ik leuk.heel leuk. dus dat begon al heel goed. omdat de bus om het uur rijd waren we ruim een half uur te vroeg op het station. daar wachten we op papa want die zou ook mee gaan. ik heb tijdens het wachten de bussen bestudeert en ze zijn en blijven erg mooi! om kwart voor negen was papa er nog niet. mama had al kaartjes voor de trein die iets voor negen zou gaan vertrekken. de lift van het station was kapot. dus mama kon niet naar het andere perron. de kant waar de trein zou gaan vertrekken. de trien kwam aan en vertrok. zonder ons. papa was er niet en wij konden dus niet naar de andere kant. het was erg koud. we konden wel helemaal omlopen. dat is al gauw een half uur om op het goede perron te komen. maar dan moest mama mij uit de wagen in de trein zetten en dan de wagen er ook in zetten. dat vindt ze een risico. want dan moet ze in al die drukte mijn hand loslaten en hopen dat ik blijf staan waar ze me neergezet heeft. we gingen met de bus die bijna een uur later ging terug naar huis.vliegtuig gemist dus. thuisgekomen telde mama mijn en haar tenen om te zien of we geen afgevroten tenen verloren waren, we hadden twee uur in de ijzige kou gestaan. ik heb heel veel bussen gezien. dat vond ik wel leuk.
smiddags zijn mama en ik lopend naar de appie gegaan . zonder wagen. ik heb heel netjes aan haar hand erheen gelopen en heb gezellig met de hamster auto gereden. voor het eerst mocht mama er geld in doen,want dat wilde ik nooit. ik wilde wel zitten maar niet dat de auto gong bewegen. en met mijn hand langs de letters gegaan en de woorden gespeld. boodschappen hadden we niet nodig. we gingen gewoon oefenen zonder wagen en dat ging heel goed. mama was erg trots op mij.
in de vakantie heb ik ( ik had zelfs drie weken ipv twee weken vakantie) heb ik ook heel veel geleerd. ik heb de IK WIL kaart geoefend en kan het nu heel goed. mama heeft een kaart geknipt en geplakt met daar op IK WIL en twee handen. een klitteband. op dat klitteband had ze een thee pict geplakt want ik wil de hele dag theezakjes. die vind ik mooi. open dicht zakje erin zakje eruit. en zijn zoveel kleuren zakjes. ik had haar de kaart gegeven en kreeg dan in ruil een theezakje. dit deed ik een paar keer. ( hiervoor gaf ik een theezakje , maar nu dus de IK WIL kaart met picto) ik heb ook de ik wil kaart gebruikt toen ik een theezakje in mijn nadere hand had. echt ,..ik had een theezakje in mijn hand en ben toch naar de pictomuur gelopen om de ik wil kaart te pakken en die aan mama te geven. de volgende dag had mama de thee picto er af gehaald en naast de kaart gehangen, ik heb nog steeds de ik wil kaart gebruikt en zelfs steeds de theepicto eropgeplakt. en toen aan mama gegeven. in ruil haalt mama theezakjes. dit is de bedoeling van het pictosysteem en geloof ik stap 4
ik heb deze vakantie ook nieuwe woorden geleerd. ik kan koek schrijven. en EI en UI en PICKWICK ( steeds duidelijker) MAMA KAI PAPA AUTO OPEL en wat logoos. van opel enzo. PHILIPS ZDF, RTL, ARD, RTL7, RTL4,RTL8 enzenz. ook heb ik zondagavond gelezen. hardop. N I C K E L O D E O N. ik heb hard op alle letters gespeld.
ik heb EI geschreven en hardop gezegd toen ik een ei wilde. EI EI EI. niet zomaar een klank in het wilde weg maar echt gericht. dito bij UI. veel andere woorden vind ik moelijk en zeg djudju voor pickwick en dju voor poes. alles is dju. maar ik doe mijn best.
zondag heb ik voor het eerst in de draaimolen gezeten op de markt. ik wilde wel altijd graag kijken maar een ritje vondt ik wel een beetje te spannend , nu heb ik ook die uitdaging aangedurfd en ik vond het nog leuk ook!