23 november 2007

brood en melk

nadat mama letter met koekjesuitsteekvormen uit witbrood had gesneden eet ik voor het eerst sinds tijden weer brood. ook ben ik na een kwilgeendrinkenmeer periode weer begonnen met het drinken van sondevoeding.
met school is afgesproken dat ik met ingang van zo snel mogelijk regelmaat moet krijgen. ..ja mama had een gesprek met de directeur van de cypressenhof. heel gek eigenlijk dat somiige scholen met flauwe smoesjes het gewoon niet aan durven , bang dat ik hun geweldige gewone kindjes besmet met mijn autisme.. ons weken laten wachten op een antwoord, weken,... soms wel meer als twee naanden. gewoon omdat ze geen nee durven zeggen, tenmiste niet direct recht in ons gezicht. dan zijn er scholen die gedeelteljk enthousiast zijn maar toch denken dat ze het niet in zich hebben, maar wel recht voor zijn raap zeggen waarom( wat wij wel waarderen maar aan een kant erg flauw vinden , altijd weer die angst voor het onbekende. terwijl er ook zoveel mooie dingen uit voort kunnen komen) scholen waarvan de directeur heel trots is dat hij een paar speciale kindertjes tussen de gewone meute heeft rondlopen. echt heel trots en fier en kijk ons nou. maar als puntje bij paaltje komt dan geeft hij geen gehoor......en dan is er ook nog de school waar het eigenlijk niet eens nodig is om het te vragen , waar de directeur heel relaxed ( en niet zo van kijk mij eens een goed tolerant mens wezen) zegt tuurlijk. zo vanzelfsprekend .. no problem. wel even alles goed regelen uiteraard. want wij snappen ook wel dat het niet allemaal rozegeur en maeschijn is. maar het is niet persee al een probleem. ik kan me heel goed aanpassen. en ons punt( mij en mijn mama) blijft gewone kinderen hebben ook zo hun gebruiksaanwijzing en bijzonderheidjes. nou en ik ook . niet meer en niet minder.
o ja ik heb pas het alfabet geleerd. de letters ende ik al. nu ken ik ze ook in de juiste volgorde. ik kan ze op het toestenbord van de pc allemaal op volgorde aanwijzen. knap he! ik lees nog steeds graag alle nummerborden. ik had even een kleine pauze. gewoon even geen zin. maar ben weer volop aan het lezen. een meneer die zijn auto antenne aan het vastlijmen was hoorde het en vroeg ernaar omdat ik op zijn nummer bord dus ook aanwees en mama las hardop. mama zie dat ik dat leuk vondt dat ik zo alle letters had geleerd. en dat zij ze hardopzei omdat ik dat niet kan. de man wilde weten wat er dan anders aan mij was en dat is dan dus autisme. de man vond mij wonderlijk. en mama vindt dat ook een hele goede omschrijving. alleen wel gek om een antenne vast te lijmen....wonderlijk ;P
binnenkort ga ik ook weer naar rotterdam , dan krijg ik prikjes en weetikveel watjes en een nieuwe sonde. dit gebeurt onder narcose. ik ben nog iedere keer behoorlijk van slag geweest na narcose .

19 november 2007

dat is mijn schoen!vzndaag zijn we bij appie geweest. na mijn gebruikelijk koffie maken, flessenautomaat testen, de grijze klapperdeuren inspecteren en ff checken of de ijsjes wel koed genoeg waren heeft mama mijn schoen in een kastje gezet. ik snapte er niet veel van, het is toch mijn schoen. en die laten we zomaar hier bij de appie staan? ik was daar niet helemaal vrolijk over. wel erg verbaasd. ..mijn schoen..toch?