26 juni 2009

treintjesafgelopen week heb ik heel veel met mijn treintjes gespeeld. ik kan al heel goed samen met mama rails bouwen. ik kan daar wel een hele middag mee zoet zijn.
ook heeft mama drie grote dozen aan elkaar geplakt zodat ik fijn verstoppertje kan spelen. er zitten twee deuren in,wat het wat moeilijker maakt om mij te vinden. dat vindt ik erg leuk. deze week is mijn zus ook op visite geweest met haar vriend. ik heb een heel mooi dagboek met pictoos gehad. heel toepasselijk.
donderdag had mama een gesprek op school en dat heeft behoorlijk positief uitgepakt. straks in groep drie mag ik op een laptop werken en leren. er worden persoonlijke leerdoelen opgesteld. mama heeft al wat leerprogrammas en die mogen dan gebruikt worden. ook wordt er met de school gepraat over rapporten en dat soort aangelegenheden. er word een dagboek gemaakt zodat mijn spanningsboog in kaart wordt gebracht zodat het allemaal wat meer maatwerk word. dat is allemaal positief.
donderdag middag had mama de schommelbank in elkaar gezet , daar was ik heel blij mee. ook is de spraakcomputer goedgekeurd door cz en dus krijg ik binnenkort een nieuw speeltje....zaterdag heb ik veel op de laptop gewerkt en gespeeld. ik heb letters overgetrokken en memmorie( woordmemmorie) gedaan en uiteraard ook een beetje thomas gekeken.

23 juni 2009

emoties

klinkt wel logischer dan wat eerder beweerd werd.

Autisten kunnen wél emoties lezen

De typische moeite die autisten hebben met sociale interactie komt niet doordat ze geen emoties van anderen begrijpen of er geen interesse in hebben. In tegendeel: ze zijn juist zo gevoelig voor een emotioneel gezicht, dat ze hun blik moeten afwenden om niet overspoeld te worden door non-verbale informatie. Het sociale brein is niet kapot, het mankeert autisten aan de waarneming, aldus de onderzoekers (UU).http://www.kennislink.nl/publicaties/autisten-kunnen-wel-emoties-lezen