13 mei 2011

zwijn


op school, waar ik in de vakantie een dag naar toe ga hebben ze een heel leuk boek met een cd. ik mocht er vandaag naar luisteren. de cd zit in de cd speler, de voorlezer leest het boek met allerlei leuke geluidseffecten en ik lees mee. erg leuk vind ik dat. ton ik weer thuiskwam wilde ik eigenlijk nog wel in het boek lezen. dus ja hoe pak ik dat aan.
ik deed het handgebaren taal boek voor mama en spelde Z W I J N . en lang leve het internet. we vonden een plaatje van het boek en mama heeft het bij bol besteld. ik ben helemaal blij.ik it voor het raam en wacht op de post. wachten duurt lang......... Misschien denk je nu Jah en...maar
Het knappe van dit allemaal is dat ik nu voor het eerst in mijn hele schoolloopbaan thuis iets heb verteld over school. Nog nooit eerder heb ik iets verteld wat er op school gedaan of gebeurd is. tot nu. nu vertelde ik mama dat ik een boek had over zwijn. alweer een mijlpaal!!

12 mei 2011

alarmvandaag gaan we een ijsje eten bij juf. mijn speciale juf werkt in haar vrije tijd ook nog bij een restaurantje waar ze ook ijs verkopen. we gaan met de fiets. het is weer lekker fiets weer. we parkeren , wat altijd een hoop gedoe is met die grote fiets en gaan naar binnen. al snel zien we juf en nog een andere juf werkt er ook. ze begeleiden daar mensen die extra begeleiding nodig hebben en dan zo toch lekker kunnen meedoen in het leven van alledag. we bestellen ijs (een grote) en koffie voor mama. het duurt niet lang gelukkig en al snel zit ik met een groot ijs voor mijn neus. toch wiebel ik wat ongemakkelijk op mijn stoel en na een hapje hier en daar wil ik weg. mama zegt dat we gaan als de koffie op is en ik help haar dan maar met de koffie en duw tegen het hete kopje zodat mama het sneller naar binnen kan gieten. ze hoeft alleen te drinken. het omkiepen doe ik wel. ik wil graag weg en ben onrustig. juf hier!!tsk het is toch vakantie!! ik mag nog even in de keuken kijken maar ik wil gewoon weg. we betalen en gaan dus maar. dag juf.
nu mag ik naar de boekenwinkel een boek halen van dolfje weerwolfje. ik kan niet kiezen het zijn er zo veel. en in de boekenwinkel heb ik het altijd een beetje moelijk. zoveel boeken . ik ga op de grond liggen en probeer mezelf weer te vinden. dan kijk ik weer in de lange rijen boeken en ben mezelf alweer kwijt. mama ziet het gebeuren en zegt we nemen deze en wil gaan . ik wil niet deze en niet die , en die ook niet. ik ben besluiteloos. en ga weer liggen. lekker mezelf zoeken. heerlijk rusit in kai's wereld. mama zegt dat we als het half is dat we dan gaan en wijst de 6 aan op de klok. de wijzer staat nu op de 4. kijk daar kan ik wat mee dat is duidelijk. nog 10 minuten om een leuk boek uit te zoeken. ik verschuif nog wat boeken en maak het keurige rijtje minder keurig. en dan is het half. tijd om te beslissen. we nemen een boek met een liedjes cd van dolfje. weerwolvenfeest. bij de kassa even betalen en we gaan naar buiten. ik draag de tas met het boek. bij de deur klinkt een hard geluid als wij er door willen lopen. het alarm gaat af. een mevrouw komt aangerend en het boek word ineens afgepakt.terug naar de kassa. even checken en dan krijg ik het weer terug. en mogen we weer naar buiten. ik ben helemaal van streek. ik gil en gil en huil. en niet zomaar een beetje. heel hard. zo hard dat ik er een bloedneus van krijg. mensen kijken maar ik zie het niet ik huil en gil. mama probeert me te kalmeren maar het is onbegonnen werk. ik ben helemaal van slag. Om het gedrag te doorbreken zegt mama dat we naar de fiets gaan , ik ga snikkend mee. eenmaal op de fiets gaat het beter, weg van hier en de chaos. we fietsen naar huis en komen langs de speeltuin. of ik wil spelen vraagt mama. tot grote verassing van mama en miezelf wil ik dat en zeg ik terwijl we fietsen JAAAAAAAAAAAAA. bij de speeltuin ziet de speeltuin mevrouw de fiets en komt even kijken. op het stuur heb ik een fietstoeter en de vorm van een haai. de mevrouw vraagt mij wat dat is en ik zeg VIS.
dat ik vis zeg is heel bijzonder wat ik praat gebruikelijk alleen thuis, niet buiten. en dan zeker niet tegen mensen die ik niet ken.
ondanks het gedoe toch een dag met een sterretje!

veere
het is vakantie en ik wil liever niet naar buiten. binnen is het fijn. de tuin vind ik ook leuk. toch wil mama graag dat ik naar buiten gaan en dus gaan we met de fiets naar veere. een ijsje eten. als ik eenmaal buiten ben gaat het wel en vind ik het ook leuk. het is de overgang van lekker veilig thuis naar de onberekenbare wereld daarbutien die ik moeilijk vind. het is heerlijk weer. we fietsen in de zon. in veere is het best druk. er is een markt ofzo. er zijn veel toeristen. we parkeren de fiets vlak bij de markt en gaan lopen naar het haventje. daar kopen we een ijsje. ik ga lekker zitten met mama op een stoepje en we kijken naar de bootjes terwijl ik mijn ijsje eet. als mijn ijsje op is wil ik nog wel even blijven zitten en ik lig op de grond, daar speel ik met zand dat tussen de tegels ligt. ik krijg er erg vieze handen van maar dat geeft niets vind mama. er is veel te zien. bootjes varen af en aan. mensen lopen te slenteren langs de kade. ik heb niet veel last van de drukte gelukkig.