01 december 2006

miauw


Nog steeds zeg ik AU AU bij mamas fornuis. Nu heb ik ook Miauw nagedaan toen we een beesteboekje keken.
ook heb ik een doos met 4 puzzzels met nijntje. Ik kan uitzoeken welke puzzelstukjes bij elkaar horen en ik kan ook alle vier de puzzels maken. ik kon dit al langer maar dat was voordat mama dit blog maakte.
ook kan ik andere puzzels erg goed maken. en plaatjes bij elkaar zoeken. Ik kan snoep picto geven en ook de eet picto.
Hee ik ben dan niet echt een prater, maar stom ben ik zeker niet!!
ik kan zelf mijn laptop opstarten, en openmaken. het scherm sluit met een klikej en het kost twee handelingen die tegelijkertijd gedaan moeten worden om hem te openen. Ook dat is geen probleem voor mij.. ik kan zelf een tshirt uit doen. een lange broek aan of uit is ook geen probleem. net als mijn jas.en sokken aan en uit. soms doe ik voor de grap mamas sokken aan. dan moet ik erg lachen.
Ook moet ik nu wel eens om de tv lachen. om bv het video clipje van michael j. ( ja hij is een grote grap) maar dat clipje waarin die mensen morfen in andere mensen. erg leuk. Ik kan zelf de verpakking van milkyway openmaken. Ik kan zelf moeilijke autos aan elkaar maken, en als het niet lukt ga ik door , ik word dan wel eens boos, maar ik krijg het toch altijd weer voor elkaar. ik help welleens met het smeren van een boterham, en trek voor de grap de telefoonstekker eruit. lekker stil, lol. Ook kan ik goed nadoen wat mensen met een telefoon doen. tegen mijn oor en geluidmaken. leuk. Soms bel ik ook wel eens mensen op. grappig is dat. Ook gaat de telefoon dan wel eens raar piepen en een stem zegt "verkeerdnummer"tsk.
ik kan deuren openmaken met een sleutel. ik weet ook welke sleutel er op de achter deur moet en welke op de voordeur.
ik kan erg goed op een stoel zitten,maar vind het vaak op de grond toch net iets leuker. ik k

30 november 2006

knap koppie

Kijk dit is mijn TGP auto
Zoals je ziet een TGP logo'Maar weet je we waren laats buiten en ik zag dat de TGP niet meer TGP is,........Dus daar moet ik ook wat aan doen,..... Eh ... Wart nu. Hee kijk daar eens mama heeft een pakje van de post staan waar vorige week een nieuwe voorraad spuitjes in is gekomen,...Daar kan ik wat mee. MAAAAAAAAAAAAAAAMMMMMMMMMAAAAAAA. hmm. Ik trek aan haar arm en wijs naar "boven op de kast" en krijg een zakje chips. hmm dat lust ik wel.... even chipspauze....MMMAAAAAAAAAMAAAAAAA nog eens proberen, kijk dan daar boven op de kast,....Ja die doos, mag ik? ja?,... mag het?.... Ok dankie!!!! Kijk op die doos, hier zo, zit een sticker van TNT. Die wil ik, even lospeuteren,.... heel vorrzichtig, want hij moet nog plakken. Hmm dat gaat nog best lastig,...............OK ik heb um!!!
KIJK!!!!Nu is mijn wagen zoals ie moet zijn!! TNT.

mama is helemaal trots dat ik dit heb gedaan.

29 november 2006

ziekenhuisNaar het zieknhuis, met de bus. de bus is leuk. Ik kan dan lekker naar buiten kijken. Bij de dokter vond ik het minder leuk. Maar ze deed gelukkig alleen met mama praten. De dietiste was er ook. Nu is er besloten dat ik meer water krijg. We gaan van een halve liter naar 7,5 in de nacht . Dan overdag ook nog wat zodat ik op een liter kom. dat is beter want ik zit nu al bijna 4 maanden op 0.6 liter. En dan ga je toch tekort krijgen. Dus vroeg mama of het mocht. En ja dus. Ook is er afgesproken dat doktor heleboel met de doktor in rotterdam gaat bellen over de pegsonde, want er zijn in rotterdam helemaal geen onderzoeken gedaan. er is alleen gesproken over de behandelingen van de oorzaken. en niet over het probleem zelf. Mama had er wel naar gevraagd maar mevrouw doktor rotterdam had er geen idee van. maandag moet mama doktor heleboel bellen, dan hoort ze meer. Ook moet ze een eetdagboekje over mij bij houden want mama vind dat ik minder eet , en dankt dat dat ook wel door de depakine komen kan.
We zagen ook nog een mooie auto.

26 november 2006

kijken naar de trein


We gingen wandelen. om precies te zijn mama zijn zullen we gaan wandelen en ik klom in de wagen. wat denk je dat hoef je geen twee keer te vragen!! wandelen doe ik graag. Ok wij naar buiten door de verchrikkelijke modderpoel die onze straten zijn geworden sinds ze bezig zijn met het vervangen van dingen in de grond. Wat? weet ik veel. Wel is het leuk dat er veel autoos voor nodig zijn!! :P
We liepen dus , hier en daar een auto aangeraakt en een logo aangetikt. erg leuk dat zoveel autoos dezelfde logoos hebben, en weet je op het stuur zit er ook een!! meestal dan. Erg interessant! mama vroeg of ik naar de trein wilde kijken , als antwoord gaf ik mama een kusje, dat betekend ja graag!! en dus wij naar de trein. We hadden erg veel geluk en er reed er net een het station binnen!! We bleven kijken tot de trein weg ging. Mooi hoor, zo groot en geel!!
Eerst was ik er erg bang voor.
Zo verder wandelen, wat zeg je mama, ... en ijsje? eh, kom eens dichterbij,.. dan krijg je een kusje,... ja dus,.. lekker een ijsje!!