22 december 2008

kip op de trap,...ECHT HEMAvorige week ben ik dus de hele week een beetje ziekig geweest, en heb een extra vakantie week gehad. heb ik dus drie weken kerstvakantie ipv de gebruikelijke twee. maar niet helemaal vakantie omdat ik toch wat ziek--iig was. ik ben drie kilo afgevallen. dat is goed te zien. maar ik begin nu weer wat trek te krijgen. dus dat lost zichzelf wel weer op. ik val meestal erg af als ik ziek ben. ik eet altijd al niet echt geweldig. maar als ik ziek ben kan ik makkelijk een week of twee gewoon niks eten. mama voed dan bij via de mickey , maar toch verlies ik wel wat gewicht. gelukkig heb ik door de jaren heen wat reserve opgebouwd. ( met reden, want altijd als ik ziek ben herhaalt
dit zich)
donderdag kwam een juf van school aanbellen. heel leuk dat ze oliebollen voor me had meegenomen!! en de popjes die over waren van de kerstmarkt, die mama gemaakt had. er waren en maar twee over van de negentien. de opbrengst ging naar het goede doel van de school.
vrijdag had ik een kerst man in de stad gezien. een beetje saaie kerstman want hij deed niet zoveel.
ik ben iets aan het opknappen en dat betekend ook dat ik weer totaal al mijn schurken en boeven streken uit de kast haal en mijn grenzen probeer te verleggen .
zaterdag had ik meer lol in de stad. ik was met mama naar de hema geweest. we hadden , omdat het tijd was voor een nieuwe uitdaging, de wagen beneden in de hema geparkeerd en zijn met de roltrap omhoog gegaan. ik mocht kiezen roltrap of lift. en omdat ik vorige keer al zo graag met de roltrap wou gaan en dat dus niet ging omdat ik in mijn wagentje zat was de keus niet zo erg moelijk. trap dus. ik weet de weg goed in de hema en liep na de roltrap door de gang van het speelgoed ( waar ik eerst met de jip en janneke speeldoosjes muziek heb gemaakt) naar het hema restaurant. daar heb ik eerst de deur van de koeling opengemaakt. en dan maakt mama hem dicht, dat is iets wat ik altijd doe , ik open , mama dicht. dan is het goed. zo hoort het . zo doen we dat altijd. het was best druk zo op zaterdag middag bij de hema. maar ik hen hey allemaal heel knap gedaan , er stond een lange rij bij het restaurant, ik heb best geduldig in de rij gestaan. mama bestelde de kip. die moest natuurlijk eerst nog gemaakt worden, dus gongen we aan een tafeltje wachten. ik heb heel netjes op mijn stoel gezeten totdat de kip klaar was. ik heb ze allemaal behalve een opgegeten. toen mocht ik naar de roltrap. die vindt ik zooooo mooi. ik wilde erbij gaan liggen om het eens van dichtbij te bekijken, maar dat mocht neit van mama , die vondt dat gevaarlijk. de roltrap is geen speelgoed. ik heb goed geluisterd en geen scene getrapt. ik heb mijn kip op de roltrap gezet en had de grootste lol toen mijn kip naar beneden ging op de trap. ik bleef boven. mijn kip ging omlaag. zooooooooooo grappig. toen mijn kip beneden was en ik nog boven was daar een meneer die mijn kip weer via de andere trap naar boven liet gaan. ik had de grootste lol. heel leuk van die meneer die bleef staan kijken tot ik mijn kip weer had gepakt. we gingen met de lift naar beneden en weer omhoog. toen vond mama het welletjes en zijn we weer naar beneden gegaan. ik ben netjes weer in mijn wagentje gaan zitten. het was heel leuk. zo leuk dat ik het zondag nogeens over heb gedaan. toen was papa ook mee en dit keer had hij mijn kip weer terug op de trap gezet.
maandag zijn we naar de appie geweest. even een frisse neus halen zei mama. ik heb naast de hamster gezeten met mij pickwick thee.
een ergernis isaltijd weer die fietsen en brommers op de stoep zodat we met de wagen op de drukke straat moeten lopen.
deze week ga ik naar de vakantie opvang van arduien. dit is de laatste vakantie dat we dit doen , mama gaat een andere plek voor mij zoeken, voor die ene dag in de vakantie. we hebben zoveel moeite gedaan om mij uit hetkdc in de klas te krijgen. mede omdat mama de groep niks vindt toeoegen aan wat ik ben. en er betere oplossingen zijn voor die ene vakantie dag. we hebben informatie opgevraagd bij KIO kind in ontwikkeling. om te zien of dat leuk is voor mij.
vandaag kreeg ik nog een hele leuke kaart van een vriendinnetje uit mijn klas , E.