31 mei 2008

toch nog leuk!!

vanmorgen gingen we eerst op pad om een nieuwe broek te halen en een gymbroek voor school. het ging helemaal fout. mama had een paar broeken voor mij uitgezocht, en dat duurde een minuut of tien hooguit. maar ik wilde niet erg meewerken. ik was al een beetje overstuur. toen naar de kassa. er stonden een klant of 5 voor ons. ondertussen was ik al behoorlijk over de rooie.

ik vindt het af en toe en vaak ook moeilijk in winkels. mama wil daar niet helemaal aan toe geven en blijft proberen. toch moest ze ook dit keer de broeken terugleggen en de winkel uit zonder iets gekocht te hebben dit gebeurt op het moment erg vaak. ik kan er ook niet echt veel aan doen. echt. we zijn nog even bij de hema om kip geweest. en hebben even door de hm gerend. winkeltraining. gewoon even naar binnen en weer naar buiten. de blokker even door de deur en gelijk weer eruit.
op de markt stond de bus van de kindertelefoon , een soort reclame iets. ik ben erin geweest en heb achter het stuur va een echte grote bus gezeten. de man merkte mijn anderse gedrag op en zei dat hij zo blij was dat zijn dochter helemaal gezond is..............en dat soortige opmerkingen. hij bedoelde het wel goed hoor maar het kwam er rottig uit. mama zei dat ze erg trots is op alles wat ik doe en kan en probeer en dat ik niet minder ben omdat ik anders ben.
bij de aldi even op de roltrap en wat koekjes gehaald om mee te nemen naar miniatuur walcheren. daar was ook nog een kindje uit mijn klas, die had geen zin om hoi te zeggen omdat ik geluid maakte. dat was erg grappig.
we kochten een jaarkaart , HOERA. en gingen na te lang administratiefe aangelegenheden naar binnen. ik was alweer wat over mijn toeren. maar dat was binnen al snel over. een tijd geleden was miniatuur walcheren toppunt van saaiheid. maar het is wel leuk opgedroogd... ik ben fijn met het treintje geweest en met het treintje geweest en met het treintje geweest. we hebben ook rondgekeken en er reed ook nog een NS trein. ik heb bij het station gekeken en ben ook nog met het treintje geweest. ik moest daar wel lang wachten want het treintje had ook pauze enzo. ik hen daar toen lekker bij de trein op de grond gezeten en de wielen geteld en eens goed de trein van alle kanten bekeken. als ik op een knopje drukte ging de brug open. daar moest ik erg om lachen. in het water lag een boot die een haai had gevangen en uit die haai staken mensenbenen..........ook waren er poppetjes omgevallen en er stonden ook erg grappige poppetjes tussen. ook in het bos lag een grote haai die vast uit het arsenaal was ontsnapt....ook had ik een kindje gezien die zijn oma sloeg omdat hij zijn zin niet kreeg...!?!
iets na vijven gingen we weg. en ik wilde graag nog even de schouwburg in. alle deuren zaten open-vast. dat was jammer. ik ben vandaag 3 keer uit de wagen geweest en ben er elke keer toen mama het vroeg zonder morren zelf weer ingestapt.
kijk dat ik het zo moelijk heb ik de winkels is niet om vervelend te zijn ofzo. het is niet zo dat ik de hele tijd zit te zeuren ofzo. ik vindt het gewoon erg moelijk al die mensen. en al die indrukken. eerst had ik daar minder last van en had het maar in een paar winkels. nu in wat meer .....toch zijn er winkels waar ik dat helemaal niet doe. waar het door komt ? oorzaak onbekend. mama gelooft niet dat het zomaar is of dat het is dat ik gewoon een beetje vervelend ben. want kijk als je ziet hoe goed ik op andere momenten weer kan luisteren. bij miniatuur bv ik moest weer mijn wagen in omdat het gewoon tijd was om naar huis te gaan en ik vindt het dan heus wel jammer maar ik luister dan braaf en ga netjes in de wagen. net als bij de bus op de markt en de schouwburg. netjes weer de wagen in. op sommige momenten heb ik het gewoon moelijk. en waarom? dat kan ik niet uitleggen....

30 mei 2008

nog een puzzleHet gaat erg goed op school. ik kan steeds beter in de kring zitten en stil zijn als de juf praat of voorleest. wachten is nog steeds best moelijk. maar dat is voor meer mensen een probleem. wachten bedoel ik.
Op school stonden twee grote bussen. van die ïk ga op reis bussen" ik werd er helemaal blij van. ze stonden op de plek van de paardentram...........ik had dus een grote glimlach op mijn koppie. mama legde uit dat de bussen voor een andere klas waren en dat ik niet met de bus mee zou gaan. of ik dat nu wel of niet snapte was niet duidelijk. toch gaven de bussen niet echt problemen in mijn gedrag dus we gaan er van uit dat het wel ok was.
ik heb eeb halve beker chocomelk gedronken op school....knap he!
thuis heb ik een moeilijke puzzel gehad, je moet er allemaal vormpjes in doen. en dan als je het niet op tjd af hebt springen alle vormpjes in de lucht...................

29 mei 2008

puzzle


op school hebben ze een hele mooie puzzle, van een kikker. en het is een soort afsluiting van de dag dat mama als ze mij komt halen de puzzle samen met mij bekijkt en dan even kwaakt. dan spring ik in haar armen en we gaan naar huis. een soort ritueel. nu waren we de kikker puzzel kwijt. al een week ofzo. ik heb me suf gezocht en moest er ook wel eens van huilen . want ik wilde zo graag de puzzle aanraken en zo. maar mama zei nog steeds kwak en we deden het dan maar zonder de puzzle. nu vondt ik donderdag de puzzle in de gewone klas. hij lag 2 puzzles onder een schildpadpuzzle die ik gemaakt heb. ik had hem gezien. de juf had het niet in de gaten. dus toen mama kwam om mij te halen nam ik haar bij de hand naar de gewone klas. juf en mama waren verbaasd want normaal neem ik mama bij de hand naar de speciale klas. huh? anywy we liepen de klas in naar de puzzles en even dachten ze dat ik dus de schilpad puzzle wilde aanwijzen omdat ik die gemaakt had. nee hoor KWAAAAAAAAAAK. ik blij!!!