22 oktober 2011

appie


een periode wilde ik geen boodschappen doen. nog steeds kost dat enige moeite, maar we doen nu daarom beperkt boodschappen. alleen de leuke dingen. de rest haalt mama als ik op school ben. leuke dingen zijn dan ook de lekker hapjes. en helemaal geweldig vind ik de nieuwe klapdeurtjes die appie vlakbij pas heeft neergezet. ik speel er graag mee , de deurtjes vinden dat minder geslaagd want als ik erben slaan ze spontaan op tilt. open dicht open dicht en dan doen ze het niet meer. ze raken in de war van mijn spel. ik mag er dan ook maar even mee spelen. ook de interactieve tv voor kinderen met een spel erop vind ik fantastisch leuk. wel jammer is dat sommige kinderen niet samen willen spelen. gelukkig wil mama wel altijd met mij meedoen. dat vind ik erg leuk. dan kleuren we kleurplaten en doen memorie. de boodschapjes gaan ook erg goed. als we gaan betalen wil ik altijd de lopende band even likken. dan komt er dus een nat plekje op en als de lopende band zijn rondje draait dan komt dat plekje na verdwijnen weer terug in zicht. helemaal blij wrdt ik daarvan. dit levert wel wat rare blikken op van de kassamensen en ook de rij wachtenden achter me. maar daar trek ik me niet veel van aan. mama probeert wel te voorkomen dat ik dit doe omdat ik al genoeg weerstand heb opgebouwd,.....maar als ze dan betalen moet zie ik toch altijd weer een kans om mijn truukje uit te halen. op de weg uit de winkel ren ik nog even snel naar de klapdeurtjes en laat ze weer op tilt gaan. leuk hoor boodschappen doen!!

21 oktober 2011

kado


ik was dus jarig , hoera. en bij jarig horen kadoz. dat vind ik soms wel lastig . uitpakken enzo. dus meestal om het niet al te ingewikkeld te maken krijg ik kado zonder papier. ik wist niet echt wat ik wilde voor mijn verjaardag.
omdat ik mama's telefoon een beetje in beslag heb genomen omdat daar zo'n fijne filmcamera opzit( filmen is mijn hobbie op het moment) ik film alles en iedereen. ik loop op school ook te filmen en ze zijn er aan gewend en poseren zelfs als ik er aan kom, heel leuk! nou daarom dus leek een filmcamera een kek idee. van vsmile was een hele leuke wist mama. de speelgoed winkel , die grote is dichterbij papa's huis dus papa zou hem oppikken. ik zou de camera van mama en papa samen krijgen. dat papa de verkeerde meenam en dat mama om 14:00 snel met de fiets moest gaan ruilen dat wist ik allemaal niet. mama was op tijd weer thuis.
met de filmcamera., met leuke effecten en spelletjes en meer van dat soort entertainment. mama had hem in mijn nieuwe circustent gelegd. zodat ie toch een beetje verpakt was.....
ik vond de camera niet helemaal boeiend en heb hem gauw wqeer terug in de tent gelegd en ben heerlijk met mama's telefoon gaan filmen.
ik heb dat wel vaker met nieuwe dingen daar moet ik aan wennen. er was een periode dat mijn nieuwe speelgoed niet in de kamer mocht. het moest dan eerst een week of wat in de gang liggen voordat ik het voorzichtig in de woonkamer toeliet.
voor treinen maak ik een uitzondering!!!maar op het moment film ik liever en zijn treinen even minder interessant......maar dat komt wel weer.
zaterdag kreeg ik ook nog een radiografische auto. daar heb ik wel gelijk mee gespeeld. heel erg leuk was dat. ik kon er gelijk heel goed mee rijden. vroeoeoeoemmmmmmmmmmmmm

20 oktober 2011

morgen

morgen ben ik jarig!!!!
vandaag is mijn kleine grote zus jarig en dat doet ze dit jaar in thai!! op een olifant!!!!!!!!!!

17 oktober 2011

eigenzinnig


vandaag besluit ik dat ik geen sokken aan wil. en geen schoenen ....telkens als mama ze aantrekt heb ik besloten trek ik ze uit. ik ben ondeugend. mama doet twee keer mijn schoenen aan en stopt er dan mee. het is duidlijk te zien aan de grote glimlach op mijn gezicht wat mijn plan is... CHAOS CREEEREN. dat kan ik heel goed. het leuke van chaos maken is dat mensen om je heen nogal kunnen gaan hyperen. helaas werkt deze grap bij mama niet zo vaak als dat ik wil. mijn jas weiger ik ook. mama legt de jas weg naa een poging. het is acht uur en de bus komt zo. de taxibus die mij naar school brengt. omdat mama altijd mee gaat om mij te brengen trekt ze zelf jas en schoenen aan.
daar is de bus. in de gang word nog een poging tot schoenen aan gedaan. ik weiger. ok dan. mama doet de deur open pakt mijn jas en schoenen en soks. en tot mijn grote verbazing gaan we zo naar de bus. ik ben te verbaasd om te protesteren. geen sokken!!??? in de bus ga ik zitten en protersteer niet als mama weer sok en schoen aan mij voeten doet.
ik had het tot wel anders bedacht.....meer chaos en minder koude voeten.........
needles to say dat ik morgen deze actie niet ga uitvoeren maar gewoon mijn schoenen en sokken aanlaat!

16 oktober 2011

birdies

het blijft toch leuk die vogeltjes op de markt. ik ren ik gil ik lach, en heb de grootste pret. ik probeer ze te aaien, de duifjes maar ze hebben andere plannen en hiphoppen weg. soms vliegt er een even omhoog om een stukje verder weer te landen en wacht daar op mijn volgende move.
onderweg zei ik een mooie libelle die ik interesaant vind zolang ie stilzit. als ie ineens vliegt schrik ik.