07 augustus 2012

autoos kijken.

deze vind kai niet mooi
voor mij oninteressante wieldop

deze renault dop vind kai niks an
niksan vind kai

kai vind dit een duffe renaultdop
nog een saaie dop

een dop met een gaatje
deze wieldop is het mooist vind kaikai is zooooo blij
ik word intens gelukkig van al dat verkeer.
ik vind autoos erg mooi. ik heb favoriete merken. zoals opel en ook renault vind ik erg mooi. nu ben ik al een tijdje op zoek naar een renault met 1 op het nummerbord. dat is best lastig hoor. we zien hyundais met 12 en ook een opel. we gaan elke dag wandelen in de vakantie en ik neem heel vaak mijn telefooncamera mee. om die ene renault te filmen met de twaalf. ik ben er erg mee bezig maar gelukkig op een leuke manier en het roept nog geen fustraties op. dus we zoeken vrolijk verder. onder het wandelen leest mama nummerborden voor me op en soms wil ik er een filmen of op de foto zetten. dat is meestal een renault. dan wil ik ook graag de wielen op de foto van die renault maar alleen een bepaald soort. er zijn heel veel verschillende renault wielen....maar ik maak alleen films en fotoos van die ene met dat gaatje. dan ga ik er thuis nog eens fijn naar kijken en de foto vergroot ik dan uit met mijn gameboy.  nu nog een renault met een twaalf..... we hebben er wel een hier vlak bij huis op de rotonde gezien.... maar toen had ik geen camera bij me.....dat was nu weer jammer....maar ik ga vol goede moed verder zoeken...we sluiten onze dagelijkse zoektocht af met een bezoekje aan de pizza tent. daar eet ik soms een ijsje , maar steeds vaker kies ik een kipcorn. omdat altijd al slecht eet en niet genoeg binnen krijg mag ik die kipcorn. yum!  ik houd de kip zelf vast maar eet het pas als ik thuis ben, wel gek als je bedenkt dat ik soms alleen sochtend boterhammetjes eet en dan de rest van de dag niet, dat ik dan nog die kip eerst helemaal mee naar huis sleep ......(nb kai is onder behandeling voor zijn eetgedrag bij de dietiste van het ziekenhuis....de mama van kai)

06 augustus 2012

lezen

de vakantie is nog heerlijk relaxed.  we lezen veel boeken. mama leest ook veel voor, soms zoveel dat ze ervan moet gapen. het liefste lees ik regenboog of zwijn. de boeken van dolfje weerwolfje spaar ik ook. maar vaak wil ik ze eigenlijk niet lezen. ik lees liever boeken die je in een keer uitlezen kan. het boek weerwolvenfeest is van de dolfje serie het boek dat ik wel graag lees. aan het einde staan liedjes die mama dan zingt voor mij. dat vind ik erg leuk. soms pak ik mijn gameboy als mama leest en dan neem ik haar stem op. daarna heb ik de grootste pret met de stemvervormer op de gameboy. ik kan mama heel hoog en laag laten praten heel snel en dan weer heel langzaam. dat klinkt erg grappig. vooral als mama heeft voorgelezen met gekke stemmetjes.
zwijn word een vlo in zwijn kan toveren

mijn vissen behang is een hele muur groot

kai's mooiste weerwolf boek

kai vind de kogelvis erg stoer
we hebben in de vakantie ook mijn behang heel goed bekeken en gezien dat er heel veel figuren uit de regenboog de vis boeken op staan. dat vond ik een erg leuk spel.  deze vakantie ben ik erg relaxed en heel blij dat er geen school is. ik vind het heerlijk fijn om lekker op mijn kamer te spelen. wat best gek is, of anders want normaal gesproken ga ik nooit boven spelen. deze vakantie slaap ik zelfs in mijn eigen bed. en uiteindelijk slaap ik zelfs alleen in mijn eigen bed! mama heeft mijn bed omgetovert tot een soort tent. het was op zich al wel spannend een half hoogslaper met een trapje. maar nu zit er ook een tentdak op. een heel gezellig plekje. ik ga dan ook graag op mijn bed een boekje lezen. gelukkig past mama er ook nog bij!