17 maart 2011

post


de vakantie is nu dus helemaal voorbij. we zitten al weer helemaal in de schoolroutine. ik ben er al best weer snel aan gewend.MAANDAG BIJ ZWEM HEB IK VOOR HET EERST LOS GEZWOMEN!!! IS DAT NIET HEEL KNAP VAN MIJ! IK VOND HET WEL EVEN VREEMD HOOR NIET DE HANDEN VAN JUF TE VOELEN die mij ondersteuden handen werden vingers en daarna vingertopjes en toen LOS! ik vind het niet leuk om alleen met de bus te gaan. eerst vond ik het minder erg maar nu moet ik veel huilen als in in de bus ga en mama blijft op de stoep staan. de routine van voor de vakantie was woensdag en vrijdag halen en brengen en de rest van de week ga ik alleen. maar de ochtenden vind ik erg moelijk. ik rijd dan huilend weg met de bus en mama zwaait op de stoep. mama vond dat ook helemaal niet gezellig. woensdag en vrijjdag dat is 4 keer mama in de bus. nu gaan we het anders doen. mama brengt mij en ik ga alleen terug. dat is mama 5 keer in de bus. dat is een keer meer. maar het resultaat is erg groot . ik huil smorgens niet in de bus. ik huilde ook altijd als ik op school aankwam. . en zeg nou zelf dat is geen goed begin van de dag!! nu ga ik smiddags alleen. smiddags vin ik de bus minder erg. want dan rijdt de bus naar huis. en dat is ok. ik ga graag naar huis. het is alles bij elkaar wel een stapje terug. maar het is wel zo ik ben AL acht. maar aan de andere kant ben ik nog maar 8 en veel kinderen van 8 worden nog gebracht naar school. sommigen tot in de klas , sommigen totop het plein. we werken er nog wel naar toe dat ik alleen kan. maar het moet wel leuk blijven toch!
in de vakantie kreeg ik een heel leuk pakketje met de post van omain amerika. een heel mooi thomas kleurboek...thomas op misty island. met daarbij kleurpotloden en onbreekare krijtjes. ik ben meteen aan de slag gegaan. helemaal leuk. en gister kwam weer post uit amerika , en ja van oma. ze had dit keer een mooie trui met dolfijn gestuurd. ik heb hem meteen zelf aan gedaan. ik vergat in de blije haast mijnm trui die ik aan had uit te doen . dus hielp mama mij even. hij is erg mooi. oma had er ook een leuke kaart bij gedaan en er iets voor mij opgeschreven. de kaarten plakt mama in mijn plakboek. dank u wel oma. ik vindt het altijd een feest om post te krijgen en ik ben er erg blij mee.
morgen komt de schilder om de schuur af te maken. ik hoop dat hij de deur in een mooie kleur schildert. blauw als thomas en niet van dat saaie groen. disndag word dan mijn fiets gebracht. en nu maar hopen op mooi weer.

13 maart 2011

vakantie voorbij


de vakantie is inmiddels voorbij. het was heerlijk alhoewel ik elke dag liet overschaduwen door school . ik bleef vragen en vragen. omdat ik het zo fijn vond om nee te horen. nee niet school. niet juf niet klas. elk haf uur minstens ging ik weer vragen. mama is nu bezig met meer regelmaat in mijn dag te brengen door meer dingen aan tijd te koppelen. bv we lezen om twee uur een boek. mama maakt eerst thee en dan gaat ze voorlezen. dat vind ik heel gezellig. en zo worden dingenm wat voorspelbaarder en krijg ik routine en regelmaat in de dag. we hopen dat ik er goed op reageer. mama wou ook dat ik elke dag in de vakantie even naar buiten zou gaan. al is het maar even. zoals even in de tuin. even naar appie kinderboerderij eendjes voeren wat dan ook. daar is niet zo veel van terecht gekomen. ik heb de appie en de tuin wel gedaan maar ik wil zo erg niet. mama wilde ook naar het station treinen kijken maar ik (heel gek op treinen) wil niet naar buiten. inmiddels is de schuur aangepast en zijn we klaar voor de levering van de driewieltandem. mama hoopt dat ik dan wel zin heb om erop uit te gaan. we zullen zien!
we hebben taart gemaakt in de vakantie. ik maak graag taart voor kai. lekker!chocolade cakes. mama vraagt wil je taart maken voor oma...NEE taart voor mama...NEE taart voor papa...NEE taart voor kai...JAAAAAAA
ok taart voor mij. yum. donderdag ben ik naar school geweest. niet echt school maar vakantie opvang. we zouden naar het klokuus gaan. dat liep niet helemaal als gepland. het was erg druk bij het klokhuis en er was geen plek voor ons groepje . (LANG VERHAAL)dat niet echt groot was. we zijn in onze bus gaan eten. en iedereen was van slag. toen ik thuis kwam was ik zo van streek dat ik mezelf gebeten heb, en een flinke blauwe plek ervan overgehouden heb. gegild gehuild en vanalles wat. zoveel dat mama erg pissig werd en een email schreef naar het klokuus. we kregen een email terug en heel vriendelijk mogen we een keer op de kosten van klokuus terugkomen om fijn te spelen!!!!!!dat is fijn. want het klokuus is een erg leuke plek om te spelen.