22 februari 2012

bij de buurman op de bank.
het is vakantie, altijd geweldig. geen busje.geen school. het moeten moet nu even niet. fijn. toch zijn er dingen die wel gewoon even moeten. zoals het bestellen en ophalen van medicijnen. dat was dus vandaag. omdat ik niet graag naar buiten ga had mama me precies verteld wat we gingen doen en hoe laat we weer terug zouden zijn. na een flinke NEE heb ik toch meegewerkt en gingen we even op pad. mama deed de voordeur anders dan alle ander keren n iet op het extra slot maar trok hem gewoon stevig dicht. en we deden onze boodschap. de aphotheek en ff bij de appie, waar ik met de klapdeurtjes speelde.wat nogal vreemde blikken opleverde. als je drie bent is het nog toegestaan maar als je zoals ik een "wat is hij groot" (aphotheek)ben dan is het toch net iets anders. maar dat is niet mijn probleem. ik geniet van de deurtjes en ga ook nog even spelen op de speeltv van de appie. ook de hamster begroet ik. als we klaar zijn met betalen ga ik nog even bij de deurtjes kijken en ren ineens terug de winkel in. mama pakt me bij mij jas, maar de appie vloer is glad, en mama's schoenen glijden achter mij aan de winkel in.hahahah dat is leuk!!
we gaan weer naar huis. maar thuis aangekomen grabbelt mama in haar tas en vind de sleutel niet. oeps! na de tas helemaal ondersteboven gekiept te hebben en nog geen sleutel gezien te hebben, besluit mama bij de buren aan te bellenn in de hoop dat we daar ooit een sleutel hebben neergelegd. nee dus bij buren 1. nu alle hoop gevestigd op buren 2....en weer nee. ik glip langs de buurman naar binnen en ga gezellig op de bank zitten. van de buurman mag ik fijn even blijven zitten terwijl mama even naaar de appie en aphotheek gaat om te zien of daar de sleutel gevonden is. mama komt terug zonder sleutel. ik zit nog braaf op de bank. bij de buurman. buurman 1 maakt heel behendig met een klerenhanger de voordeur open voor mama en op de gornd in de gang ligt de sleutel. lekker slim!
mama komt mij halen. ik zit nog steeds heel netjes op de bank. heel netjes ga ik mee.
(als ik gil zegt mama wel eens niet zo hard anders word de buurman boos. dat helpt heel goed en ik word al snel stiller en fluister de gil. dit helpt thuis regelmatig maar ook als ik niet thuis ben werkt het redelijk goed. of dat de reden is dat ik zo heel lief en rustig op de bank ging zitten is onbekend.) naderhand vroeg mama of het leuk was bij de buurman, ik antwoordde JA.
was het leuk bij de appie , JA
was het leuk buiten, JA
wil je naar buiten, NEE