07 juli 2012

vakantie

ik ben heerlijk relaxed in de vakantie. ik hoef lekker niet naar de vakantie opvang. ik vind het ook ietwat te druk. de groep op school vind ik doorgaans wel leuk.maar zo in de vakantie tijd is er daar wat meer chaos. er zijn wat meer andere kinderen van arduin van andere lokaties. en het gaat minder volgens het structuur dat ik gewend ben. er is gewoon minder structuur, en dat is niet eens zo vreemd hoor want het is tenslotte vakantie. maar ik kan daar niet tegen. het koste mij niet veel tijd om aan de vakantie thuis te wennen en ik geniet met volle teugen. het valt bij mama erg op hoe veel meer relaxed ik ben. heerlijk zen en zo, wat dat ook mag wezen.
we hebben een leuke kruimeldief die even mijn aandacht kreeg , maar al gauw vond ik het minder boeiend, maar heb er wel even leuk mee gespeeld. ook hebben we een nieuwe bank, waar ik heel goed op kan koprollen. ik vind het erg leuk om er vanaf te koprollen en doe dit dan ook regelmatig. ik heb al veel blauwe plekken, ook al levert de vakantie me niet erg veel stress op, er zit toch nog heel wat te verwerken stess in mijn hoofd en dat uit ik op deze manier. mama legt kussen op de grond maar ik geloof dat ze niet snapt dat het juist op de knal en de boem en de sensatie van de pijn van het vallen gaat. ik heb mega blauwe plek op mijn schouder en stuitje. maar ik val en rol fijn door totdat ik na een tijdje van de stress af ben en nu val en rol ik wat minder. ik krijg meer rust in mijn hoofd. ik heb het leuk in de vakantie. grotendeels, dat is een ding wat zeker is, ja er zijn momenten dat ik flink laat horen dat ik echt wel er ben. maar alll over heb ik een top vakantie. ik geniet van het niet naar school gaan. toch is de dreiging er en vraag ik elke dag minstens vier keer hoe lang er nog vakantie is. ik wil altijd vakantie!!!!

ijs

in deze zomervakantie vind ik het erg lastig om buiten te zijn. het kost me erg veel inspanning om alle prikkels van buiten te verwerken. ik doe erg mijn best dat wel. maar sommige dagen is het wat moelijker dan andere dagen. zolang het niet regent ga ik elke dag met mama naar buiten. ik zit momenteel wel in een rolstoel, dat is nu even nodig. gewoon omdat dat het makkelijker maakt voor mij. ik heb al eerder zulke periodes gehad.  ik doe het heel knap vind mama in de wagen. ik blijf keurig zitten. ik stap er thuis zonder drama gewoon in ook al wil ik eigenlijk niet die hele hoge drempel die mij de grote boze wereld in brengt.
om meerdere redenen gaan we niet door de voordeur. (het heeft 4 wielen en ... nou ja het is wel duidelijk. ) dus de achterdeur werkt prima. we gaan dan even fijn naar buiten. niet te ver. we zijn aan het opbouwen. dat vinden mama en ook achterliggende hulptroepen die ervoor geleerd hebben , een beter plan. rustig aan dan breekt het lijntje niet. ... we gaan niet zo ver dus. maar het gaat goed. en het gaat beter. we sluiten ons wandelingetje af met een ijsje dat we bij de pizzaplek kopen die niet ver van huis is. dat het dicht bij is , is wel heel fijn want ik wil mijn ijsje wel, maar mijn ijsje op straat eten vind ik niet zo tof. ik neem geen hapje , geen likje van mijn ijs voordat ik thuis ben. dat het ijs drupt......dat deert niet. ik kijk pas naar mijn ijs als we thuis zijn. alsof ik dan pas weer aanwezig ben. ook vraag ik elke keer na het wandelen ee-taf ee-taf. daarmee bedoel ik 15:15 wat dan weer inhoud dat ik wil weten of er morgen school is.....en lekker dat het nu heel vaak NEE is. hoera vakantie@!