15 april 2011

jes en basvandaag is mijn grote zus en haar hele grote vriendje, husband to be, op visite. dat vind ik erg leuk. ze brachten vandaag zelfs een echte step voor me mee. bas kan er ook op steppen. en deed dan ook een stoer rondje in de keuken. ikzelf moest even aan de step wennen, want toen jes en bas weg waren heb ik fijn mee gespeeld.dat weekend kreeg ik ook een grote skelter. daar ben ik ook erg blij mee.ik noem hem auto. ik wil er nog niet mee op straat maar ik kan er heerlijk mee in de tuin rijden.

14 april 2011

postmy grandma in the states sends me packages. i always am happy when a package shows up. sweaters, coloringbooks crayons. with easter a nice coloring book and just befor that she sended me trains. mom and dad were not really sure if i knew where the packages came from. but i know who sends them to me. when the package with the trains arrived i said oma. so yeah i know. and i really like the packages that my grandmother from the states sends me. i drop everything that i am doing at the moment te mail comes into the street. thank you grandma!

13 april 2011

OEAAAAAAAAAwe zijn nu allemaal erg gefocused op mijn geluid. dat vind ik wel eens lastig. vooral om dat er dan wat meer van mij ge-eist wordt. thuis roep ik nogal eens oeE als ik wil dat mama iets voor mij doet. dat word niet meer beloond met de reactie die ik wil en ik moet eerst mama zeggen . dat vergeet ik wel eens maar het gaat steeds vaker goed. als ik mama help zeg komt mama me direct helpen. dat is fijn. als ik oeE zeg krijg ik als reactie zo heet ik niet zeg maar mama. dat doe ik dan maar snel en hoplakee daar krijg ik wel de gewenste reaktie. dus allemaal simpler om gelijk mama te zeggen. butien heb ik er wat meer moeite mee maar het komt toch op gang en ik zeg zachtjes nee en knik ja. soms zeg ik ja. vandaag woensdag mini mundi dag. altijd leuk. MEH is nee. en MEH ik wil niet mee met het treintje. en MEH ik wil geen pringles. ik wil wel bij blof kijken en ik wil ook zien hoe het treintje door het park rijd. dat vind ik leuk. het is leuk in het park en ik zit heerlijk in de zon. na het park gaan we naar de mac. dat is iets wat ik erg leuk vind. wat ik minder leuk vind is dat er vaak een lange rij staat. daar word ik onrustig van. ik sta fijn voorin de rij te kijken hoe de dame van mac alle etenswaar op dienbladjes plaatst. als wij eindelijk aan de beurt zijn vraagt de dame vriendelijk wat ik wil hebben. ik die het wachten meer dan zat ben laat mijn ongenoegen blijken door luid ooooooooooooeeeeeeeeeeeeeeeeaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa te roepen. wat de mevrouw van mac gelukkig niet vind. ze heeft me al vaker zien rondfladderen en weet indertussen dat ik anders reageren kan dan gebruikelijk. wat dan wel weer mooi is is dat ik erg luid mijn stem buiten durf te gebruiken. mama doet de bestelling en we gaan lekker eten. we fietesen later naar huis.

12 april 2011

hippe mama club.

sinds kort blog ik voor hippemamaclub.nl .erg leuke site voor mamas en iedereen met interesse. je kunt er ook lid worden. elke twee weken zet ik er een krabbeltje neer.

huisdierin de groep hebben we een huis dier een echte knuffel leeuw.

11 april 2011

minder risperdal meer fun?!?


eerder heb ik vermeld dat ik dus risperdal slik. niet heel veel. maar toch. mama probeert zo nu en dan de dosis aan te passen of liever gezegd af te bouwen, als het erg goed gaat iets minder en gaat het minder goed iets meer. donderdag hebben we 1/3 van de dosis afgehaald. dat geeft niet gelijk effect want je bouwt een zg spiegel op . dus donderdag was er nog niet veel anders dan anders. gewoon ik. vrijdag was ook niet echt een probleem alhoewel ik toch even bozer leek. maar ik begin ook wat meer energie te krijgen. zaterdat klom ik de trap op en gooide alles uit het raam. niet uit bozigheid ofzo. ik vond het gewoon erg leuk om te zien hoe alles in de tuin belande en ook erg leuk was dat mama het niet leuk vond.....ik heb veel boven gespeeld en was erg vrolijk en ondeugend. zondag was behoorlijk minder. we zijn wezen wandelen. ijsje gescoord. en het was wel leuk buiten. ik heb gelachen om OPEL wir leben autoos. dat zeiden we elke keer als we een opel zagen. ik vindt de reclame erg mooi en kijke hem vaak op youtube( dan type ik opel commercial 2010) ik kan goed typen op youtube en dingen opzoeken. ik verzin vanalles. eyewish, kruidvat, ice marklin, minimundi. ga zo maar door maar daar hadden we het nu niet over. dus ijs gescoord. even in de telefooncel gespeeld, met rode wangen. een boom met theekopjes gezien. en uiteraard even bij de parkietjes gekeken, maar eenmaal weer thuis was ik erg moe en had (achteraf gedacht) hoofdpijn van het afbouwen van de risperdal en was ook verkouden. een prima combinatie voor even een huis op stelten. en dat gebeurde ook ik heb een hoop lawaai gemaakt en heb ook even mijn tanden in mijn moeder gezet. dat was niet fijn vond ze. het was even heftig. maar het was niet zo lang als het ooit was. mama twijfelde over risperdal. weer terug naar af? of moedig doorgaan. ......we gaan nog even moedig door en geven het een dag of tien. dan zullen we zien of ik het met een pilletje ook allemaal aankan. het is wel moeilijk hoor want risperdal filtert prikkels die ik van buiten af krijg zodat de chaos in mijn hoofd minder is. minder risperdal is dus meer chaos en dan krijg ik een soort overload en kortsluiting. dat wil ik niet. maar ik kan het dan niet helpen......word vervolgd