30 oktober 2008

autisme in het woordenboek

Au-tism (รด'tiz'm) n. [see different, unique] One of a kind, special, quirky, phenomenal, cute, amazing, faboulus, exceptional, super duper, magick, lovable, enchanting, noteworthy, incredible, charming.who ever thinks sunshine brings happiness, never danced in the rain.


oh ik heb eindelijk ontheffing leerplicht gekregen. alleen voor dit school jaar , maar dat is stap 1. we hebben deze dus gewonnen!! hoera!!

de stichtings papieren liggen bij de notaris, dus dat is ook aftellen.

ik ontving een inschrijving van stichting kinderdroom!! mama is die zorgvuldig aan het invullen. als we door de selectie heen komen zitten we binnenkort met onze voeten in de zee, omringd door dolfijnen!!

29 oktober 2008

b a n a a n
bananen zijn de nieuwe chips.
ik eet nu haast geen sjippies meer. ben ze een beetje beu.
banaan zijn lekker. en geel net als de trein. lol
vanmiddag waren de bananen op. ik gaf mama de picto van banaan. het picto boek ligt voor de grijp in huis en het is ook de bedoeling dat ik er mee comuniceer. vaak is het zo dat mama met het boek komt zodat ik ets duidelijk kan maken. zoals gaan we naar mas. wil je met de fiets , met de wandewagen...de bus..gaan we trein kijken. alles heeft een picto. de appie ook.
ik pakte dus helemaal uit eigen beweging de banaan. en gaf die aan mama. ( dat is wel een pietsje verder dan stap 1 van pecs ;P) maar er waren dus geen bananen meer in huis , allemaal op.
dat vertelde mama aan mij. dus ik pakte de appie picto. en gaf die . duidelijk toch bananen op...dan ga je naar appie.
en dat is helemaal simpel nu appie op de hoek zit!!
mama heeft besloten om de pecs toch maar uit te breiden en niet te wachten op logo waar ik erg achter loop met pecs omdat ik gewoon geen picto voor blokken wil geven omdat ik niet met blokken wil spelen. ( en daarop een beetje beoordeeld wordt dat ik het eigenlijk niet zo goed snap , terwijl in wel in andere omgeving en met andere mensen hetzelfde kan) want het zou erg zonde zijn om deze kans te laten gaan. ik doe het nu net zo goed met pictoos. en dus heeft mama een paar nieuwe gemaakt. met woorden als ik wil en daar moet ik dan dus een plaatje aan koppelen. dit heb ik nog niet gedaan. nu hangt ik wil op de kast zodat ik eraan wennen kan.

27 oktober 2008

update


zondag zijn we naar vlissingen geweest. mijn perfummetje was op en dat moest dus geregeld worden. want altijd als ik de deur uitga wil ik een luchtje op. zonder lekker luchtje ga ik dus echt niet vrijwillig mee. mama doet ook altijd pssssht als ze weggaat....dus ik wil dat ook. het regende maar dat kon de pret niet drukken, ik heb lekker patat gegeten terwijl we de bus terug mistten en heb een koele auto gehad.
maandag. de klok is van het weekend veranderd het is nu smorgens licht als we naar buiten gaan. ik heb er niet veel last van ofzo en ben ook niet extreem vroeg wakker. ik geloof dat mama het wel fijn vindt dat het morgens licht is.

mijn juf is ziek, nou eigenlijk heeft ze een fiets ongeluk gehad en kan nu geen tikkertje met mij spelen. erger nog ze is helemaal niet op school!! ze heeft iets met voet en schouder. en dat zijn dingen die je echt gebruikt als je met kinderen in de weer bent!!! ik hoop dat mijn juf weer snel opgeknapt is!! ik ben nog wel even met een nadere juf in de klas geweest. en dat is wel wennen. maar ik ben wel heel blij dat juf S. ook met mij naar de klas gaat. Ik vindt het met juf S ook heel gezellig. dus hoop ik dat zolag juf M nog niet kan rennen , dat juf S het ook leuk vindt en me nog een paar keer mee naar de klas neemt.