18 augustus 2007

marieke van belzen 2

daar gaan we dan.................
vrije school belde marieke over de plaatsing...
ja er is plek, ze is aangenomen, jolien.
er zijn nu twee kleuterklassen. in welke ze komt is nog niet zeker. er is ook een ander nieuw meisje.
de klassen zijn wel wat aan de volle kant, maar we nemen kinderen aan want we willen een derde kleuterklas maken. jolien zou dus per 1 oktober komen. zou u op het formulier van inschrijving ipv 1 okt 27 september willen zetten. dat is beter voor de telling van de kindertjes . meer kinderen is sneller een nieuwe klas weet u.(dus ze willen meer kinderen? wat is koek dan?)
nee hoor het is geen fraude als we de datum veranderen.......!!!????!!
right.
en omdat de klas zo vol is nemen we een klasse assistent aan. dat is beter.
mijn comentaar: is dat dan niet verwarrend voor de kinderen , een tweede persoon in de klas. dan weten ze toch niet meer wie nou eigenlijk de juf is...( dat argument hadden ze tegen inclusief onderwijs, koek zou een begleider meenemen en dat zou zooooooooooo verwarrend zijn voor de kindertjes, ze zouden niet meerweten wie de juf is?!?)
juf carolien zei tegen mijn alias marieke dat een tweede persoon helemaal niet verwarrend is zeker niet als die tweede juf er is voor de oudere kleuters, die toch weer met de jonge kleuters samen in een klasje zitten. ECHTE VRIJE SCHOOL LOGICA DUS.
anyway ik heb het gesprek opgenomen en aan die juf carolien gevraagd of ik een schriftelijke bevestiging krijgen kan van de toezegging dat mijn perfecte dochter jolien naar de perfecte vrije school kan. maar u kunt me op mijn woord geloven zegt ze dan. maar lieve juf carolien het woord van de vrije school ............doe maar een brieffie. dat is handiger voor mijn administratie en ik heb graag alles compleet. en dus krijgt marieke binnenkort post van de vrije school dat jolien wel goed genoeg is voor de vrije school.
Nu nog ff shoppen voor een leuke jurk voor mijn dochter voor haar eerste schooldag........................

draaimolen


De draaimolen vindt ik erg mooi. om naar te kijken. vooral de rode auto .......ik wil er nooit in, mama vraagt het wel, maar ik laat altijd duidlelijk weten NEE IK WIL NIET... we heebben vandaag veel gewandeld, het is momenteel een van mijn favoriete bezigheden.

16 augustus 2007

Mijn eerste schooldag

vandaag ben ik voor het eerst naar school geweest, mama had mij gebracht en daar aangekomen nog even melk ingetubed. ik kwam op school rond etenstijd en de kids werden aan tafel gezet.
bekertje hier bordje daar,.......rolstoel erbij. Drinkt hij ook?nee maar we bieden het wel aan zei mama. ik kreeg dus ook een bekertje. mama ging weg zonder al te veel ophef. ik heb gespeeld en de radio aan gezet. harder ook. de juf zette hem dan weer zachter met een zapje. ik weer harder........ik heb mijn sokken uitgedaan en ook wat met de kids op de grond gespeeld. ik moest wel even huilen hoor in het begin. maar dat is heel gewoon. al snel was ik aan het spelen. ze hebben een lichtje in de koelkast!!!leuk joh!! deur open lichtje aan, deur op een kier lichtje uit...........wat een leuk spel. thuis is het lichtje weg. hier niet aan uit aan uit............de juffen zeggen dat ik goed kan luisteren, en dat ik goed te corrigeren ben. ze zeiden dit iets verbaasd.....het is wel grappig ik ben een ware spring in hetveld en de kindjes daar niet zo erg dus.........en het leuke is is dat ze erg reageren op mijn rondgehuppel en mijn blijde kreten. als ik gil gaan er hier en daar wat armen in de lucht.............ik zit hier echt tijdelijk , om te wennen aan ergens te zijn waar ik naar "vreemden moet luisteren zonder mama" en ik doe het vanaf dag een heel goed. en wat ook erg fijn is is dat ik het zelf ook erg leuk vind.

15 augustus 2007

giraffes
Op de acacia hof staan giraffes geschilderd. die heb ik vandaag van dichtbij gezien want mama ging daar praten met penny van de school. over of ik daar ook naar school mag. het ging wel goed. ik was best stil. kep natuurlijk wel even gehuild in het begin want ik snapte niet wat er nu weer ging gebeuren. niks dus. ik heb met mijn computerspelletje gespeeld(en die daar ook laten liggen, zodat ik deze later via de buuf terugkreeg((mijn buuf heeft connecties)))
deze week vergadering op de school, van de juffies. en dan gaan ze het ook over mij hebben.
omdat dit allemaal nog best wel tijd kan kosten , had henk van rijn gezegd dat het misschien wel goed was dat ik op het kinderdagcentrum alvast eens ging kijken. om te wennen zei mama, ja zei henk. dus wij op pad. mama heeft haar verwachtingen van scholen al geminderd en loopt met het idee thuisleraren rond. maar het valt allemaal wel mee.
in het kort
omdat ik indicatie dagcentrum heb is de leerplicht weg. (dus zeker geen zmlk school zoals iemand voorgesteld had, dankuwel , ik ben niet zeer moeilijk lerend,..in zijn geheel niet. het enige moeilijke eraan is dat mensen in hokjes blijven denken, en alles volgens precieze regels moet gaan. think outside the box!!)
ik ben officieel onleerbaar< dankuwel> scheelt een hoop gedoe!! toedeloe leeerplichtambtenaar!
de gesprekken met acacia zijn in volle gang.
ik heb ter overbrugging gekeken bij de dagbesteding.
deze dagbesteding is brede school.
een klein klasje met een paar andere kindjes met een bonus temidden van een gewone basisschool. (vlak bij de lidl)
daar ga ik om te wennen aan het systeem donderdag en dinsdagmiddag heen. ik mag 9 dagdelen, maar ga er twee.is wel genoeg voor te wennen.
ik heb al gekenen met mama en vondt het leuk. ik heb alle poppen uit de poppenwagen gegooid en ben er lekker in gaan zitten.
ik ga er dus morgen om 11:45 heen , vlak vor middag eten. ideetje van mama, dan kan ik samen met andere kindjes eten. kan misschien positief werken.

14 augustus 2007

geiten


we zijn vandaag om eens iets totaal anderst te doen gaan wandelen. bij appie autoos kijken en toen naar de kinderboerderij. dat heb ik eigenlijk nooit zo erg boeend gevonden en ook een tijdje een vreselijke afkeer van gehad. maar tijden veranderen en mama wou het nog eens proberen. en dat was best een goed idee want ik heb het reuze naar mijn zin gehad. het begon met de ezels . erg leuk. die waren nieuwsgierig en kwamen bij mij kijken. er na de geitjes en schaapies. van de koeien en het kalfje wilde ik niks weten. achterin stonden paardjes. ook leuk. en er was ook een geit met een punkkapsel, maar die was wat lui.
Omdat dat allemaal leuk was en goed ging dacht mama dat ze nog wel een stapje verder kon lopen. naar de mac. ik wil dus helemaal niet naar de mac. als mama thuis vraagt gaan we naar mac begin ik te protesteren. als ze het twee keer vraagt wordt ik kriegel. ik zei toch nee!! anyway . ze vroeg niks en liep er gewoon heen kocht een happy meal en warme chocomelk . ik protesteerde even bij de kassa. mama zei dat we het buiten gingen eten. en dat hebben we ook gedaan. lekker. alles opgegeten!! tot aan mijn danoontje toe. toch wel lekker een macsnack.....
sind dat ik pas weer een virusje had eet ik erg slecht. ontbijt doe ik niet aan. nu wel weer een paar cornflakes met chocolade gevuld. maar dat zijn net koekjes. smiddags dito. 3 of 4 cornflakes. maar dat ook niet elke keer. chips...nee dank je wel. een klein reepje chocola, soms wel. .......kipnuggets savonds en dat was het dan. ik heb even geen trek. er is gepraat over wat zou een orthpedagoog ervan zeggen, en het is gedrag en blah. maar bij gewone mensen is het soms een gewoonte om niet te ontbijten, en dan ben je autistisch en dan is het meteen gedrag . lieve mensen. he zit zo. ik was vorig jaar ziek dat duurde te lang. ik voelde me erg slecht. heb een tijd niet gedronken. bijna niet gegeten. toen werd het ook gedrag genoemd. bij andere mensen zou het een virus heten. maar ja wat wil je ik ben auti, dus dan is het gedrag. auties zijn imuun voor virussen. (niet dus) ik ben gewend om niet veel te eten sinds vorig jaar september. dat is niet gedrag , dat is een gewoonte. net als dat sommige suiker in hun koffie doen en anderen niet.
het is ook zo dat ik door die sondevoeding minder trek heb. en het is ook zo dat doordat ik minder eet ik minder trek heb. dat is iets waar je aan went , een gewoonte. als een deskundige het woord gedrag gebruikt is dat niet vaak positief bedoelt. maar de grote grap is eigenlijk dat al die deskundigen aan het eigenlijke probleem voorbijgaan. wat ik eet in vlagen. ik eet de helft van mijn dagelijkse calorien en soms meer. het eten is echt neit het grootse probleem. maar dan zijn ze allemaal zo geschoold en zo slim en zo. maar luisteren is een probleem. want ik eet redelijk . het eigenlijke probleem is dat ik NIKS drink. lekker deskundig als na een jaar babbelen enzo het nog bijna altijd alleen maar over eten gaat.
en waarom een ortopedadinges erbij?...........en waarom praten over dwingen te eten , a ls je dit opeet dan.....dan wordt dat eten (en drinken) toch alleen maar een beladen onderwerp. mama zie dus dat ze dat niet hoeft , een ortho....of een andere zogenaamde geleerde. wij doen het gewoon met gezond verstand. eten en dwingen gaan niet samen. we zijn er heus nog mee bezig. alleen hangen we dat niet aan de grote klok. want wij weten heus wel dat mensen niet iedere keer het zelfde verhaal willen horen , zeg nou zelf dat is toch zaaaaaaaaaaaaaaaaai?

marieke van belzen

TELEFOONGESPREK
***goedemorgen met vrije school zeeland
^^Goedemidddag met marieke van belzen, ik ga binnenkort verhuizen naar middelburg en ik vroeg me af of er in de kleuterklas nog een plaats is voor mijn dochter.
***Ja hoor er is plaats. hoe oud is uw dochter. En gaat ze al naar school
^^ze is 13 juli geboren, ze gaat momenteel naar de kleuterschool , nu nog in duitsland. maar omdat we 24 september verhuizen wil ik graag weten of er plek is op de vrije school.
***ja hoor er is plek. maar bent u bekend met de vrije school?
^^Ja , de kinderen van mijn nichtje gaan er ook heen, we zijn erg antroposofisch ingesteld.
***en is dat hier in middelburg?
^^nee dat is nabij rotterdam...blahblahblahblah
***nou ik stuur u dan de inschrijvingspapieren toe. mag ik het adres....
blahblahblahWORDT VERVOLGD

Ok right er is geen discriminatie in het spel, maar de dochter van marieke mag wel naar de vrije school. dan is er wel plek. maar er is geen plek als ik er aankom. nee dan zijn de klassen vol en hebben ze te veel kinderen per vierkante meter en is het onmogelijk want er zijn aanmeldingen tot in januari en dan zijn er meer dan 27 of wat dan ook kinderen in de klas. de school is vol . nee het kan echt niet. en het is niet persoonlijk en het is geen discriminatie .
dit kan nog leuk worden want mama is boos!!

13 augustus 2007

losse tand


de logopediste nam een kadootje mee. een spraak komputer. mama moet er plaatjes inzetten en dan kan ik ermee leren werken.
we hebben gewandeld en ik zag een erg mooie tractor met aaanhanger op een boerenerf. ik heb er wel 6 rondjes om ge lopen.
ook hebben we eendjes gevoerd.
ik heb een losse tand dat snap ik niet helemaal. wat een uitaging. wat als mijn tanden uit mijn mond vallen, hoe zal ik daarop reageren??

blauw


mama moest op gesprek, want weet je ikben al bijna 5 en joh waarom geen oppas en dan kan mama gaan sticlers plakken. oh de mevrouw zegt dat het iks te maken heeft met 5. die grens is weg dus. mama's hebben dus niet meer de keus om voor hun kroost te zorgen. een betaalde oppas moet dus voor d ekids zorgen terwijl moeders werkt om de oppas te betalen................ dat mama bezig is om werk te zoeken als designer doet er niet toe. de mensen van de werkverschaffing krijgen hoogswaarschijnlik een bonus voor elke mama die ze bij hun kids vandaan plukken om stickers te plakken.........................
blauw ijs is wel lekker......wij zijn lekker blauw ijs gaan eten, gaat ze zelf maar stickers plakken!