11 december 2010

feestbeest en intratuin

arduin is jarig en daarom is het feest. donderdag gaan we met de hele groep en de jufz feesten in een arduin lokatie. er is een disco en popcorn en een voorleeshoek waar de jufzs mogen voorlezen. het is erg leuk. we dansen en springen. ik heb het erg naar mijn zin. ik vind feesten leuk. (zo leuk dat ik regelmatig om feest vraag smorgens als ik naar school ga, en als het geen feest is moet ik erg huilen) vrijdag is het kerstfeest bij intra tuin. hoera weer feest. ik ga met mama en papa met de tcr bus naar iuntratuin als de school klaar is. het is druk en echt koel vind ik het hier niet en ik wil weg. we raen mama even kwijt in de drukte die van de gelegenheid gebruikt maakt om wat bakvormen voor onze wekelijkse zaterdagBAKdagte scoren. dat had ze beter niet kunnen doen want het gaat goed fout. ik wil weg . ik weet waar de deur is. de uitgang. maar we gaan niet weg. ik loop naar de uitgang maar moet weer mee terug. papa smsed een noodoproep naar mama die de bakvormen pardoes vergeet en door alle drukte naar ons terugkomt. onderweg pikt ze nog even een aquaruimpje op. en wat visvoer. en dan vind ze ons. ik ben wat overstuur. en maakt kabaal, maar de muziek is harder. we zien nog wat jufzs van school die fijn op een bankje genieten van hapjes drankjes en kijken naar het druk winkelende volkje. ik wil weg. mama zegt dat we gaan en dat we nog even een visje gaan vangen. ik wil weg weg weg. geen vis. N E E. gelukkig kan de intratuin man heel snel visen in een plastick zakje mikken en de gaan met zijn vijfen naar de kassa. ik mama papa en de twee vissen. ik heb geen zin om bij de kassa te wachten en mama stuurt ons twee alvast vooruit naar buiten. als mama door de kassa is gaat ze een taxi bellen. we zouden eigenlijk pas over anderhalf uur worden opgehaald. bij de uitgang staan wat vriendelijke tcr chauffeurs die tegen mama zeggen dat ik buiten op een bankje zit met papa. en ze regelen gelijk dat we met een taxi meekunnen. dat is heel fijn. ik mag weg. we gaan naar huis. ik herstel heel snel en in de bus kijk ik rustig naar buiten naar het verkeer en de verkeerslichten. thuisgekomen ben ik lekker vrolijk en schep de vissen uit de kom want ik wil ze aaien.

09 december 2010

zssssneeeuwhet sneeuwt het heeft gesneeuwt en het gaat nog meer sneeuwen. ik vind maar niks allemaal veel te koud. ik wil niet spelen in de sneeuw, niet in de tuin achter en ook niet de straat in. nergens heen. toch als we naar school gaan ben ik erg nieuwsgierig naar dat koude wit en pak het op met mijn handen. op school gaan we ook wandelen en ik heb er lol in. tot mijn enkels in de sneeuw. maar dit is eenmalig. ik ben liever binnen. toch wil ik savonds wel even in de tuin spelen. dikke trui jas schoenen handscoenen sjaal muts helemaakl ingepakt stap ik verwachtingsvol de sneeuw in. maar binnen 3 minuten heb ik het alweer gezien. en ik wil naar binnen. nee sneeuw is niet mijn ding........

07 december 2010

sint update en brillenshowsinterklaas was dus in het land. erg spannend vinden veel kinderen, het meeste van het hele spektakel gaat langs mij heen. wel pik ik met mijn radar de onrust op van het wat het hele gebeuren veroozaakt. ik ben wat uit mijn doen. maar we kunnen het wel handelen. op school moet ik af en toe erg huilen. en wordt het me wat teveel. daarom start ik nu op de groep waar het wat rustiger is en leest de juf eerst gezellig een boek met mij. als alle ouders hun kinderen hebben gedag gekust en het wat rustiger is ga ik naar de klas. het is de kinderen wel opgevallen dat ik er niet ben. want het mooie van het hele inclusief onderwijs avontuur is dat ik echt bij de klas hoor. niet zomaar een extra kind dat er een beetje bij hangt maar een van de boys die in de klas zit, ook al ga ik over het algemeen wat meer met de meiden om...heel gezellig. sinterklaas dus. we hebben het heel leuk in de gymzaal gevierd met zowat de hele school en we heben gedanst en gezongen en gedanst en gelachen. het kado gedoe vindt ik niet echt boeiend. thuis speelde ik om mijn kado heen zonder het uit te pakken. ik vindt een kado een groot stuk inpakpapier en meer niet. totdat er een stukje papier af is en ik kan zien dat er iets onder het papier zit. Ook heb ik pepernotenletters gemaakt. maar nu is het voorbij de goede man is in spanje. en dan komt de volgende, de kerstman. gelukkig veroorzaakt deze kerel wat minder onrust in de tent. er zijn geen zakken waar stoute kinderen in moeten.....een hoop minder spanning om mij heen!