02 april 2011

P I J N

een nieuw woord gezegd. nou eigenlijk gespeld. maar dat is een kleinigheid. het gaat erom dat ik nu aangeef dat ik P I J N heb. voorheen moest mama het maar uit mijn gedrag aflezen en soms eindeloos vragen en uiteinddelijk gissen. ze is er wel heel bedreven in geworden hoor. ze kijkt naar kleine signalen en leest mij als een boek. maar omdat ik meer pijn incasseer dan de gemiddelde persoon, zijn de signalen vaak pas zichtbaar als het flink pijn doet. ik ben een bikkel. en nee mensen met autisme hebben niet persee een hogere pijngrens dan gemiddeld. ik bedoel denk even na. hoe combineer je een hoge pijngrens met overgevoelig zijn, niet dus. Het is niet zo dat de pijngrens hoog is , ik ben gewoon een bikkel. maar nu dus afgelopen zaterdag voor het eerst zei ik P I J N. Nu begon mama's zoektocht naar de plek waar de pijn zich zou bevinden en al snel was het schuldige oor gevonden, ik heb vaak problemen met mijn oor. ooronstekingen. bijna continu. toen gingen er buisjes in. dat ging wel even goed leek het, maar mijn rechter oor kreeg al snel kleine bloedinkjes. weer naar dok, hij kijken en alles was volgens de dok ok. maar het oor bleef en blijft problematisch. paar weken terug weer oorontsteking en een scheurtje in mijn trommelvlies. en mijn moeder weer aan de telefoon met de doktoren. die het niet nodig vinden om mij te zien en zelfs niet geinteresseerd zijn in mijn buisje. Gelukkig is mijn eigen kinderarts bijna klaar met haar zwangerschaps-verlof. De afspraak is al gemaakt. deze dokterdame weet een heleboel. en daarom heet ze ook zo. dokter heleboel die vind< zoals ze al vaker heeft gezegd tegen mijn mama> bij kai hoef je geen medisch naslagwerk te openenen kai is een geval apart en heeft een eigen boek nodig. kai doet niks volgens het boekje. En dat is nu belangrijk dat een dokter dat ziet. want het is al vaker geweest dat ik misgediagosed ben omdat mijn gedrag en reacties op pijn en andere prikkels heel anders zijn dan je zou verwachten. het is vaak tot bijna altijd zo dat als dr heleboel mij doorstuurd naar een specialist dat deze specialist wel luistert naar haar argumenten om even buiten de lijntjes te kleuren. als mij mama zoiets oppert word ze vaak afgedaan als een jaa weer een overbezorgde moeder.

28 maart 2011

weg trein




woensdag middag komt mama me uit school halen met de fiets. dan fietsen we naar mini mundi om naar de treintjes te kijken. dat vind ik daar nog steeds het aller allerleukst. jammergenoeg scheen de zon niet maar echt koud was het ook niet. dus lekker op de fiets naar het petpark. de gele modeltrein van de ns reed niet. ipv daarvan reed een model lokomotiefje, een rode. omdat de rode trein geen karretjes of wagonnetjes erachter had was ik gauw uitgekeken. ik wilde binnen in het restaurant mijn boterhammetje opeten en snel weg. het begon nu ook wat te regenen. ik houd niet van regen. maar een happy meal maakt veel goed! omdat het ernaar uitzag dat er meer regen zou vallen zijn we naar huis gefietst. fietsen vind ik leuk. ik zit heerlijk voorop de fiets met een grote glimlach op mijn gezicht. ik trap niet altijd mee en zet dan fijn mijn voeten op de voorste stang van de mooie rode fiets.
ik ben verkouden. ik hoest en proest ervan. het heerst zegt mama en snuit mijn neus. alsof ik weet wat er goed helpt eet ik voor eht eerst sinds lange tijd rauwe ui. gewoon uit het vuistje. ik pel zelf de ui.zeg niet lekker en neem een flinke hap