18 juli 2008

wie er voor mijn voeten loopt ... die krigt een schop..

even een korte inleiding.....
het is een ingewikkeld maar ook weer simpel principe...ik ga naar school, elke reguliere schooldag naar een reguliere school, inclusief onderwijs. het stomme is dat dit kan via een speciale regeling waardoor ik ontheffing van de moet hebben. zonder ontheffing val ik buiten dit bootje en zou ik nar speciaal onderwijs moeten...wettelijk dan dus. van een organisatie heb ik indicatie 9 dagdelen activerende dagactiviteit. een reguliere schooldag is ook 9 dagdelen voor iemand van 5 jaar. de meneer die dit beoordeelde voegde er aan toe dat ik ongeschikt ben voor school. (dat was ook de beoordeling die we nodig hadden om te kunnen doen wat we nu doen) Dus ging mijn mama er van uit dat ik hierdoor ook geen leerplicht had. ik ben immers (kras kras) ongeschikt!!
met stempel ongeschikt kon ik op de brede school dagbesteding ofzo en op die manier gewoon het reguliere onderwijs in. heel krom en stom allemaal maar het werkt goed. ik hebhet naar mijn zin. ik doe het erg goed. beter als verwacht werd door de meerderheid. ik wordt leuk opgevangen in de klas. de kinderen accepteren dat ik er ook bij ben, en steken vrijwillig vingers op als juf vraagt wie wil kai even helpen. in het kort met het stempel te stom om te leren (onleerbaar) zit ik nu lekker op mij plek. ...
tring tring.................oh telefoon. wie? de leerplichtambtenaarin.............wat, jah hij gaat naar school,....nee niet de vrije school en ook niet de acaciahof.......................((nee die waren niet helemaal gecharmeerd van mijn wonderlijke manier waarop ik de wereld zie.)).................de cypressehof dat is um......de brede school...inclusief onderwijs, oh u weet wat dat is....zo van het programma meedraaien....oh dat kan alleen als je onleerbaar bent...als je een hopeloos geval bent dan mag je voor spek en bonen in de klas.....en kai is leerplichtig...is dat zo? en die indicatie dan? gut ik ben verkeerd geinformeerd? dus kai is wel leerplichtig....en mag dit dus niet doen op de brede school. moet naar speciaal onderwijs? maar ik kan nog proberen ontheffing aan te vragen....en dan moet gezellig een arts en psygidingens nog eens een evaluatie doen( hebben ze niks beters te doen??????????) en dan gaan hun beslissen naar welke school ik ga.....u wilt langskomen? nou het is nu wat hectisch, veel zieknhuis bezoek ect. ja hoor kom maar in augustus. het zal er wel een keer van moeten komen ...wat u wilt kai ook zien...dan woensdag middag maar want weet u kai gaat naar school.....waar hij het goed doet en erg naar zijn zin heeft......( nog wel)

DUS.....WIE ER VOOR MIJN VOETEN LOOPT DIE KRIJGT EEN SCHOP ECT...........
HIER KAN JE TOCH NIET ANDERS DAN HEEL ERG BOOS VAN WORDEN. HEB IK ALLES NETJES GEREGELD. GAAT KAI HEERLIJK NAAR SCHOOL. IS IE LEKKER GEWEND EN OP ZIJN PLEK................EN DAN EEN BULLSHIT VERHAAL DAT HIJ NIET IDIOOT GENOEG IS VOOR HET REGULIER ONDERWIJS EN DAAROM NAAR HET SPECIAAL ONDERWIJS ZOU MOETEN. WANT DE REGELING WAAR KAI IN ZIT IS ALLEEN VOOR HOPLEOZE GEVALLEN ZONDER LEERBAARHEID.

DE MAMA VAN KAI

en mijn mama is heeeeeeeeeeeeeeeeel boos en heeft grote schoenen..................................


17 juli 2008

rotterdam

naar neuro geweest. blah blah blah. ik mocht naar de gang...want ik had wel even genoeg witte jassen gezien de afgelopen weken.
vraagtekens bij de aanval van donderdag en ook de neurooloog denkt nu dat het iets anders was,.. maar wat is nog steeds een raadsel. het trillen en zo is veroorzaakt door de bloeding is de algehele mening...dus moet er nog steeds gekeken worden hoe dat heeft kunnen gebeuren om herhaling uit te sluiten.
op afd neuro heb ik al eerder een mri scan gehad. mama vroeg hoe dat gedaan was. algehele narcose zei de dok die dezelfde naam heeft als mijn kinderarts een sedatie is niet goed in mijn geval...daar bereik je niks mee. ( dat hebben we gemerkt )
dus mama is naar afd gastro gelopen en heeft voor dr l.I. egteveel een briefje achtergelaten want dr L.I. egteveel was effe lunchen. dat een sedatie niet genoeg is volgens dok heleboel van de neuro.
dok L.I. egteveel belde later terug en zei dat ze het in dit geval niet onder narcose kon en dat het nog een keer met sedatie zou gaan. maar dan wel met opname in dijkzicht...binnenkort een brief met datum en dinsdag een belafspraak met meer details......

16 juli 2008

ziekenhuis......


vandaag moest ik on 11:15 in het ziekenhuis zijn. ik heb eerst nog ff lekker bij appie met de lift gedspeelt en toen met de bus. leuk die ziekenhuis deuren , mama deed een extra rodje voor koning koekie. op de kinderafdeling mocht ik eerst nog even in de speelkameren mocht ook nog koffie maken voor mama. .mattieuw kwam nog even hallo zeggen. ( ik heb zo mijn vrienden op de kinderafdeling) dat vondt ik wel even spannend want gaat hij iets doen of niet. maar hij deed alleen zo van hoi hoe istie en ga je lekker spelen ik antwoorde met een luid jah! ,, zodat het zieknhuis niet alleen vervelend is maar ook leuke dingen voor mij heeft. toen gingen ze een infuus plaatsen. ik moest erg huilen. dat infuus was nodig voor de contrastvloeistof voor de scan. ze namen ook bloed af voor diverse dingen waaronder mijn leverfuctie. gelukkig zat het infuus nu in een keer goed. ik mocht met infuus naar een box. dat is een prive kamer. er werd een groot bed neergezet. iets later kreeg ik een middeltje waar ik rustig van zou moeten worden maar dat was een gemeen middeltje dat ik gelijk uitgepoept had, dus heel veel had ik er niet van binnen, en omdat het niet te meten was en ik ook niet te veel ervan mocht deden we het maat op hoop van zegen. ik ben uiteiendelijk toch in slaap gevallen. om een uur zou ik naar de scan gaan. ik sleip, het middel zou een uur goed werken en toch nog 8 uur in mijn systeem blijven. bij de scan was er iets tussen gekomen zodat ik een half uur later pas naar beneden mocht. ik werd wakker van het rijden met het bed. en moest erg huilen toen ik op het apparaat lag. ik werd niet rustig. ik heb er meer als een uur geglegen in de hoop dat ikweer zou gaaan slapen.mama head gezongen en geteld maar het hielp niet. de zuster vile wel bijna in slaap. maar ikku niet dus. dus geen scan. rotterdam zie dat vlissingen maar de scan moest doen maar nu het weer niet gelukt is , want je moet heeeeeeeeeeel stil liggen. en dat is lastig als je bang bent. de dok ging overleggen met rotterdam . nu weten ze niet wat ze moeten en er wordt gedacht aan narcose....want het onderzoek is heel belangrijk. als mama het niet vertrouwd moet ze 112 bellen en de kans zit er in dat ik een soort tijdbom ben en dat de bloeding nog eens kan gebeuren dus ze moeten uitzoeken oe het heeft kunnen gebeuren, wat het veroorzaakt heeft toen. ik mocht naar huis. we liepen langs de zusters kamer en mama zei zwaai meer dan gaan we naar huis. ik heb wel gezwaaid want naaarh uis wil ik wel. maar ik heb de nadere kant opgeken want ik wilde de zusters enzo niet zien.

15 juli 2008

update

zondag ben ik fijn wezen wandelen. spelen bij appie en ook nog ff naar miniatuur, ik ben in de trien gezellig naast andere kinderen gaan zitten en heb naar ze geglimlachd. wat mama erg grappig vondt is dat ik mijn glimlach aan het oefenen was toen de kinderen even niet keken en ik er allemaal gekke gezichten bij trok. ik was erg moe aan het eind van de dag, en voelde me ook niet echt lekker. ik was iets hangerig. thuis gekomen heb ik wel nog een paar happies kip gegeten, maar ik begon al snel te huilen. maam vroeg doet je hofd pijn..doet je oor pijn ..doet je buik pijn ect. op elke vraag ontkende ik. mama ging de vraag anders stellen...kun je zeggen Waar het pijn doet? waar doet het pijn? ik wees duidelijk mijn linkeroor aan. mama vroeg of ik wou dat ze er een medicijntje voor zou maken. ik zei ja. zo gezegd zo gedaan. ik kon er beter van slapen. en mijn oorpijn stoorde me niet zo erg en de verhoging zakte. maandag ochtend kwam de taxi bus maar ik ben niet mee gegaan. mama wist nog niet wat er zou gaan gebeuren met mijn oorpijn enzo. dat kan vaak wel een weekje aanhouden. gelukkig was ik aan het eind van de ochtend al een stuk opgeknapt en ik wilde eigenlijk wel nog eens met de paardetram. dat was ook al weer een paar dagen geleden..........ik zocht mijn ridderkasteel op van megablcks en drukte net zo lang op de knopjes tot het paarden getrappel en de hinnik kwamen en zette mama er naast. toen wees ik naar mijn wagentje. zo dat was weer duidelijk en ik werd beloond met een ritje paardetram.
dinsdag was mijn zus en bas op visite. dat vondt ik wel wat druk dus ben ik een tijdje met een lekkere zak sjips in de tuin gaan zitten en later toch wel even gaan kijken en met de tv gespeeld. ik kon zo goed alles bekjken vanuit veilige positie. ik vondt het wel gezellig en ik heb kipcorn gegeten. dinsdag belde ook de dok uit vlissingen of ik woendag even kan langskomen voor een poging tot scan. met een middeltje waar ik rustig van word. ...................................