17 mei 2007

Ik bedoel maar!!


vlgones een oznrdeeok op een Eglnese uvinretsiet mkaat het neit uit in wlkee vloogdre de ltteers in een wrood saatn, het einge wat blengnaijrk is is dat de eretse en de ltaatse ltteer op de jiutse patals saatn.

De rset nan de ltteers mgoen wllikueirg gpletaast wdoren en je knut vrelvolgens gwoeen lzeen wat er saatt. omdat we neit ekle ltteer op zcih lzeen maar het wrood als gheeel.

Dus zoals kinderen op school leren lezen, letter voor letter is een stadium. Dit veranderd in woordherkenning mettertijd. je leert op school letter voor letter en leert daar woorden mee. later wordt dat woordherkenning. ik sla letter voor letter leren over, en leer lezen op m in eigen eigenwijze manier. Dus mama heeft een p goed punt als ze zegt dat ik lees. ik herken woorden in logoos. van die logoos leer ik letters. zo ben ik van hema het woord mama gaan leren. ik kan ook KAI, mjn roepnaam herkennen. mama breid het uit en zoo leer ik het woord eten, en en paar andere woorden. niet te veel te gelijk want het moet wel leuk blijven. Bij overload raa ik intresse kwijt. Op schoo leer je ook het alfabet niet in een keer! en nu heb ik nog erg veel interesse in woorden en zo.

pzc
sMorgens krijg ik een cracker , een wit broodje en wat cornflakes. op het moment vindt ik de cornflakes het lekkers, cornpops met chocolade gevuld, dat en de pindakaas op mijn en mamas kracker. toen mijn bord geen cornpops meer had omdat ik ze allemaal ophad heb ik zelf in de keuken et pak gepakt en mijn bord bijgevuld. lekker hoor! we moeten nu wel nieuwe halen ik heb ze allemaal opgegeten!
sMiddags kwam tamara spelen, leuk!! ik heb ng iets heelknaps gedaan. Ik heb geprobeerd te schrijven, helemaal zelf. knap he!
PZC staat er. mama en tamara zijn erg trots
mama wil graag dat ik letters leer, zodat ik woordne kan maken, en dan kan ik ook leren vertellen wat er nu eigenlijk in mijn hoofdje omgaat. het letterspel is begonnen met logos . die vindt ik erg mooi en ik wordt er ooke rg vrolijk van. ik ken er al erg veel. en ik herken ze ook als ze op papier gewoon geschreven zijn. Omdat mijn interesse daar ook ligt zijn mama enzo het aan het uitbouwen. Ik ken nu ook het woord mama en ik weet ook dat dat dan dus mama is. dat is een nieuwe. Ik ken al heel veel woorden lezen. (mama vindt dat ik lees, daar is niet iedereen het mee eens) maar kijk woordherkenning is een onderdeel van lezen. er zijn mensen die vinden dat ik de logos als een symbool zie. maar ik kan nu toch oo het woord mama, en dat is een nieuw woord en ik begin nu ook schrijverig te worden. mama heeft woorden stuk geknipt, die kan ik dan weer maken. t mobile, kpn, pttpost hema albert heijn compaq en nog een berg. Toch niet zo gek dat mama vindt dat ik kan lezen. en lezen is toch eigenlijk voor iedereen symbool herkening? letters zijn trouwens grafische symbolen. dus wat ik doe is ook lezen. ik begin allen niet op een manier die oop school gedaan wordt, eerst een letter dan een woord. ik doe zoals ik het wil. eerst een woord dan een letter. en toch is het lezen. net als anderen het doen. !!

speeltuin


hemelvaartsdag,............best ok weer. dus op pad. lekker wandelen. mama vroeg of ik ijs wou , maar dat wild ik niet bij twee ijswinkels.mama zegt wil je ijs, ik keek mama aan maar gaf geen kusje. zo van ik hoor je wel ik begrijp je maar nee dankje wel. we zijn even over de markt gegaan, daar stonden ook leuke aanhangers!en erna langs het postkantoor naar huis, dat is altijd leuk want dan mag ik het laatste stuk zelf lopen!! ik had wel veel geluk in het begin want er stond een wagen met aanhanger. daar heb ik lekker gekeken en met de wielen gespeeld. en de auto goed bekeken. Omdat we toch niet echt ergens heen moesten mocht ik lekker lang kijken. Ik ben ook een keer of twee teruggelopen naar de aanhanger, ik kon er niet echt genoeg van krijgen, maar de schouwburg is vlak bij dus............en die deuren vindt ik oerg mooi. dus dag auto ik ga naar de schouwburg. maar die was helaas dicht op hemelvaart. nu wil ik wel een ijsje.
ik zit weer in de wagen en we lopen naar huis. de speeltuin is open. wil ik wel heen. mama niet want die ziet de bui al hangen, maar gelukkig wil ze het toch proberen. en het gaat ook best goed , ik spring , draai en glij. totdat baas b voor een jongetje de skelter met aanhanger it de schuur haalt.............het jongetje wil skelteren zonder aanhanger. kijk dat snap ik nou niet, zooooooon mooie aanhanger!!! en dan niet mee willen rijden. ik pak de aanhanger en ren achter het jongetje met de skelter, maar hij gaat hardr, ik moet erg huilen. mama neemt me mee naar huis voordat het uit de hand
loopt. onderweg ben ik nog wat uit mijn doen, maar thuis gaat het alweer en gaan we lekker spelen.
Ik help mama met koken en leg de kipjes in de pan. als toetje eet ik een stukje appel.

15 mei 2007

zon zee en strand


met nic en mama ben ik naar de boulevard geweest, dat was leuk. ik heb erg gerend en gehuppeld totdat...........................ik een aanhanger zag. En dan ben ik verloren. Ik wordt er eerst heel vrolijk van, heel enthousiast fladder ik erom heen. maar dat slaat vaak al snel om in een bui die minder gezellig is. Ik kan daar niks aan doen, ik ben dan een beetje vastgelopen. Het beste wat erdan kan gebeuren is dat de bestuurder de auto meeneemt voor een ritje. dan ben ik er klaar mee. auto weg en ik zit niet meer vast. maar het werdt erger , er kwam een tweedewagen bijstaan met ook een aanhanger en een meneer die zichzelf nogal belangrijk vondt. Als hij praat mag ik niet naar zijn auto kijken. dus probeerde mama en ook nic mij maar mee te nemen, en dat gaat dus niet. ik was nog niet klaar. Is de stoep van die meneer dan. volgens mij mag hij nog niet eens daar staan met izjn auto als hij nu even gaat gassen en een paar meterjtes verderop gaat staan kwebbelen? dan kan ik ook weer verder........

13 mei 2007

moederdag


vandaag is moederdag. mama had chocoladetaartje gekocht, lekker hoor. die heb ik netjes met een vork gegeten.
mama zegt dat ik zelf al een kadootje ben, maar ik heb haar toch een kadootje gegeven, vooral omdat ik een tijdje geleden haar telefoon kapot heb gemaakt. Mijn grote broer was ook nog even aan komen waaien. De taart was te groot voor mama en mij, dus hij kon mooi even helpen. en daar is hij goed in!!! We zijn toen met z'n allen gaan wandelen. mama en ik hebbn nog even lekker bij de mac gehapt. toen we thuiskwamen stond papa met een doos chinees eten, en ook kipnuggets, lekker. taart en twee keer kipnuggets,..............het was toch moederdag? ;P