29 oktober 2011

king of the world


spelen op de markt

big strong henry
ik ben helemaal gek op treinen, soms is het een periode iets minder, maar vooral in de winter maanden lijkt het, ben ik helemaal gek van thomas de trein, en dan niet een beetje dol op ofzo, maar het is eigenlijk alleen maar thomas de trein wat me boeit. en dan ook een beetje rand interesse naar stoomtreinen , ns treinen en tommy teleshopping , want die telefoon nummers blijven mooi.
toen ik thomas pas ontdekte speelde ik vooral met die diecast modellen die met een magneet aan elkaar kunnen plakken, toen kwamen in dezelfe serie treinen met geluidjes , en licht. ook erg interessant. en als klap op d vuurpijl konden thomas en james ook nog echt rijden met een batterij. prachtig. en dan al die wagonnetjes er met magneetjes aan vast. lange lange rijen. hoe meer wagonnetjes en hoe langzamer ze gingen door het gewicht. met daarbij ook giechelwagons die echt giechelen kunnen als je erop drukt. , die spaarde ik een paar jaar terug. ik heb ze nog en speel er nog regelmatig tot vaak mee.toen kwamen de houten treinen die een slag groter zijn als de diecast die van ijzer zijn. de houten hebben ook magneten dus die kunnen fijn aan elkaar. het ziet er wel een beetje dommig uit dat verschil in groote dus ik hou liever hout en ijzer apart. de houten treinen konden niet goed op het plastick spoor van de diecast rijden. ( de heren fabricanten hebben daar goed over na gedacht) dus moest er een houten spoor komen. dat kon dan mooi op mijn thomas tafel. maar een beetje flinkere baan moet door de hele woonkamer op de grond. want zo groot is de thomas tafel niet. wel mooi, maar niet groot.
insiders weten dat ik nog een verslaving heb....youtube
ik kijk naar treinen zoek mijn favoriete stukjes en zinnetjes uit thomas vids op en speel ze over en over en nog eens. ik vind het heerlijk als mama dan erbij zegt of thomas boos of blij is. en henry schrikt en roept uit oh nee. ik stop telkens tussendoor het filmpje en kijk mama aan en vraag of ze wil zeggen of james boos is.
met al die filpmjes op you tube zie ik ook welke treinen van thomas er in net buitenland zijn. en dat zijn weer heel andere soorten dan ze hier in de winkel hebben. de japanse en amerikaanse zijn hier zowat niet te krijgen. ja bij die ene die zegt een treinenparadijs te zijn ,maar na een kapotte gordon , waar per email amper op gereageerd werd kopen we niet meer bij het treinenparadijs. i wil natuurlijk wel treinen die doen wat er op de verpakking staat en geen kapotte of zieke gordons.
anyway ik heb dus nu mijn oog laten vallen op de trackmaster serie van thomas. de gordon had ik dus van die ene nederlandse webwinkel waar ik het net overhad. nu dan maar op ebay rondkijken en dat is een echt treinen paradijs!!! zo veel mooie. er zit wel een nadeel aan. de treinen komen uit japan, china , texas, chicago australie........en dat is een flinke reis voor een trein!!en dus betekend dat wachten..........................daar ben ik meestal niet zo goed in. nu wacht ik op henry. henry is groen en mooi. en met batterijen kan hij echt rijden. de tnt komt hem brengen. ik wacht en wacht en wacht en wacht.......

27 oktober 2011

fietsenwe fietsen heel middelburg door. naar overal en nergens. heel leuk is dat we heel veel zien. een poes op een hek en cijfers op een gebouw. die cijfers vind ik erg mooi. we stoppen dan ook bij het gebouw en mama leest voor mij de cijfers voor. heel leuk vind ik dat. echt ergens naar toe gaan als naar mini mundi zie ik op het moment niet zo zitten. macdonalds is wel ok maar dan wel maar heel even. hap hap op en weg. ik wil er niet spelen ofzo. ja even met de deur!!

vakantie


vakantie is heerlijk. ik ben fijn relaxed en geniet van mijn vrije tijd. ik speel veel met mijn laptop en bekijk de commercials van tommy teleshopping op youtube en lees de telefoon nummer voor. ook thomas de trein is favo. nieuwe treinen die ik erg mooi vind zijn die van bachmann. ellectrische treinen van thomas, ik kan er uren naar kijken, samen met mama. mama vind de thomas treinen ook erg mooi en de tommy teleshop nummers zegt ze gezellig met me mee. elke dag gaan we fietsen. gewoon een rondje nergens heen in het bijzonder. even naar de mac ende eendjes. we lezen de nummerborden van de autoos behalve die van de citroen. want dat is verboden heb ik verzonnen. het woord citroen mag ook niet gezegd worden. mama zegt dan CI en ik doe shhhhhhhhhh! met het shhh gebaar, niet zeggen!! als we een renault zien fluit mama het deuntje van de commercial en bij een opel roepen we opel wir leben autoos. ik vind het een geweldig spel. dinsdag regende het dus ging de pret niet door. gelukkig woendsag een droge dag. donderdag ging ik naar de groep. een dagje in de vakantie moet mama even bijtanken en boodschapjes doen en ga ik dus naar de groep om te spelen. het was druk met andere kinderen andere juffen en dat veroorzaakte dat ik flink overprikkeld raakte, thuisgekomen was ik dan ook erg gefustreerd en heb mijn handen tot bloedens toe opengekrabt. zo jammer want ik heb sinds een lange tijd al twee weken geen krassen en krauwen op mijn handen gehad. nu dus weer wel. we gaan daarom een andere oplossing zoeken voor die ene dag ik de vakantie. het moet wel leu blijven. een dagje "vrij"voor mama is wel noodzakelijk maar het is wel de bedoeling dat ik een leuke dag heb,......het is een beetje te druk bij de vakantie opvang en de regelmaat is er ook niet en ik heb erg regelmaat en duidelijkheid nodig....
zaterdag fietsen we weer lekker relaxed rond.
we krijgen hier en daar erg leuke reacties van mensen op onze mooie fiets. dat is wel leuk. het is dan ook een prachtige fiets. ik geniet van onze tochtjes nergens heen. die we regelmatig afsluiten met een bezoekje aan de appie met de fijne deurtjes.