29 oktober 2011

big strong henry
ik ben helemaal gek op treinen, soms is het een periode iets minder, maar vooral in de winter maanden lijkt het, ben ik helemaal gek van thomas de trein, en dan niet een beetje dol op ofzo, maar het is eigenlijk alleen maar thomas de trein wat me boeit. en dan ook een beetje rand interesse naar stoomtreinen , ns treinen en tommy teleshopping , want die telefoon nummers blijven mooi.
toen ik thomas pas ontdekte speelde ik vooral met die diecast modellen die met een magneet aan elkaar kunnen plakken, toen kwamen in dezelfe serie treinen met geluidjes , en licht. ook erg interessant. en als klap op d vuurpijl konden thomas en james ook nog echt rijden met een batterij. prachtig. en dan al die wagonnetjes er met magneetjes aan vast. lange lange rijen. hoe meer wagonnetjes en hoe langzamer ze gingen door het gewicht. met daarbij ook giechelwagons die echt giechelen kunnen als je erop drukt. , die spaarde ik een paar jaar terug. ik heb ze nog en speel er nog regelmatig tot vaak mee.toen kwamen de houten treinen die een slag groter zijn als de diecast die van ijzer zijn. de houten hebben ook magneten dus die kunnen fijn aan elkaar. het ziet er wel een beetje dommig uit dat verschil in groote dus ik hou liever hout en ijzer apart. de houten treinen konden niet goed op het plastick spoor van de diecast rijden. ( de heren fabricanten hebben daar goed over na gedacht) dus moest er een houten spoor komen. dat kon dan mooi op mijn thomas tafel. maar een beetje flinkere baan moet door de hele woonkamer op de grond. want zo groot is de thomas tafel niet. wel mooi, maar niet groot.
insiders weten dat ik nog een verslaving heb....youtube
ik kijk naar treinen zoek mijn favoriete stukjes en zinnetjes uit thomas vids op en speel ze over en over en nog eens. ik vind het heerlijk als mama dan erbij zegt of thomas boos of blij is. en henry schrikt en roept uit oh nee. ik stop telkens tussendoor het filmpje en kijk mama aan en vraag of ze wil zeggen of james boos is.
met al die filpmjes op you tube zie ik ook welke treinen van thomas er in net buitenland zijn. en dat zijn weer heel andere soorten dan ze hier in de winkel hebben. de japanse en amerikaanse zijn hier zowat niet te krijgen. ja bij die ene die zegt een treinenparadijs te zijn ,maar na een kapotte gordon , waar per email amper op gereageerd werd kopen we niet meer bij het treinenparadijs. i wil natuurlijk wel treinen die doen wat er op de verpakking staat en geen kapotte of zieke gordons.
anyway ik heb dus nu mijn oog laten vallen op de trackmaster serie van thomas. de gordon had ik dus van die ene nederlandse webwinkel waar ik het net overhad. nu dan maar op ebay rondkijken en dat is een echt treinen paradijs!!! zo veel mooie. er zit wel een nadeel aan. de treinen komen uit japan, china , texas, chicago australie........en dat is een flinke reis voor een trein!!en dus betekend dat wachten..........................daar ben ik meestal niet zo goed in. nu wacht ik op henry. henry is groen en mooi. en met batterijen kan hij echt rijden. de tnt komt hem brengen. ik wacht en wacht en wacht en wacht.......

Geen opmerkingen: