19 augustus 2011

appelsapbij de wandeling van vandaag waren we niet van plan ver te gaan want ik had een hevige tegenzin om erop uit te gaan. toen de eendjes hun buik vol hadden wou ik eigenlijk toch wel verder lopen.....naar de skatebaan. en dan naar de markt om te kijken of de duifjes zin hadden om met mij te spelen. het was redelijk warm en mama had geen flesje drinken voor mij meegenomen. dus dan maar onderweg even wat gehaald. praten is voor mij best spannend en ik beperk het dan ook zoveel mogelijk vooral als ik niet in mijn veilige huis ben. groot was dan ook de verassing toen ik spontaan APPELSAP zei tegen het flesje dat mama net had gekocht.
ik heb nog fijn op de opblaas paddestoel gespeeld en heb nog wat duiven laten schrikken.

16 augustus 2011

eends


de eendjes uit de vorige post zijn niet de enige eenden die ik blij maak met een lekkere broodmaaltijd. er zit nog een kudde eenden wat dichterbij. daar lopen ook regelmatig naar toe. vooral als ik niet naar buiten wil. dan maakt mama het kleiner de wandeling. ik vind de overgang binnen buiten lastig en het veroorzaakt nogal wat stress. dus dan verzint mama dat we naar de eendjes gaan en als het brood op is mag ik weer naar huis. of een andere mogelijkheid is is dat we naar de brievenbus gaan om een brief te posten., en daarna mag ik weer naar huis. toen mama een keer zei dat we naar de eendjes vlak bij de post gingen leek het mij handig om het brood dan maar in de brievenbus te doen. dan zou de postbode de boterhammen wel bij de eendjes bezorgen. dat vond mama een minder goed plan en we zijn toen toch maar naar de eendjes gelopen. die niet erg enthousiast reageerden op mijn bezoek.
anyway als dan eenmaal "het klusje" hebben gedaan dan mag ik weer naar huis, maar dan ben ik al buiten en vind het buiten zijn eigenlijk best wel leuk en wil 9 van de 10 keer wel buiten spelen. of naar de speeltuin. naar de paardetram of fijn vogels jagen op de markt.

15 augustus 2011

kai

in de vakantie wandel ik veel. en kom dan wel eens voor mij opmerkelijke dingen tegen. zo zag ik een nummerbord met mijn naam. erg interessant! ik kwam ook een hond tegen die kai heet. ik durfde hem niet direct te aaien. maar de mevrouw bleef staan zodat ik uitgebreid kennis kon maken met kai de hond.
ik vind honden erg leuk. ik ben er wel wat bang voor . zeker als e veel bewegen. de staart durf ik dan wel een beetje te aaien. maar de voorkant vind ik wat te spannend.
ook eendjes voeren is wel leuk. ik gooi gooial het broood in het water en heb de grootste lol als ik de eenden er naar toe zie gaan. op de zelfde route staat een grote rode houten trein. daar wil ik altijd wel even inzitten. de trein rijd niet. maar is wel rood en groot net als james de trein.