07 april 2008

koekastmoeders 2

het voorgaande was gekopieerd van een internetpagina van de telegraaf, en de reacties van lezers staan eronder. de reacties gaan zowat allemaal over dat het de ouders zijn die allemaal werken moeten en te weinig aandacht geven aan hun kinderen. de een geeft de schuld aan de regering, een ander aan egoistische ouders die kinderen krijgen en er dan toch maar niet voor zorgen. ook krijgen scholen de schuld van de lezers. het onderwijs is niet goed genoeg. er zijn ook een of twee ouders die beloven thuis te blijven bij hun kinderen zodat hun dit niet zo snel zal gebeuren.
maar wat ik me nu afvraag is zien die mensen nu allemaal niet dat autisme daar niks mee te maken heeft? dat autisme aangeboren is? dat het niet komt doordat je werkende ouder bent of elke dag patat eet en je kinderen viedeospellen leuker vinden dan buiten spelen? dat het niet komt doordat je lievelingskleur pimpelpaars is. dat het niet komt omdat je juist wel spruitjes lust. ( net zo'n grote onzin als de rest van de argumenten, niet dan?)
in alle reacties van de mensen/ouders /allesweters en beterweters en de familie haas die van niks weet stond er buiten die van mama een reactie waarin stond dat autisme aangeboren is. 1 andere persoon die dat ventileerde op 4 pagina's met reacties.

Steeds meer ouders doen volgens Rouvoet een beroep op de overheid als hun kinderen gedragsproblemen als autisme of adhd vertonen. Vroeger werden die kinderen bestempeld als lastig, druk of moeilijk handelbaar, nu krijgen ze een medische keuring en dure medicijnen.”

06 april 2008

koelkastmoeders

RIJSWIJK - Minister André Rouvoet (Jeugd en Gezin) wil meer onderzoek verrichten naar de oorzaken van gedragsproblemen bij jongeren. Hij zegt dat in een interview zaterdag in het AD.

Veel kinderen vertonen volgens Rouvoet gedragsproblemen doordat er teveel van hen wordt gevraagd en doordat ouders te weinig tijd voor hun kinderen uittrekken. Ook het 'informatiebombardement', onder meer via internet speelt een rol, denkt hij. Steeds meer jongeren hebben het gevoel dat ze op zichzelf zijn teruggeworpen.

Een andere oorzaak is dat scholen steeds grootschaliger worden. ,,Onze pubers zijn nog hetzelfde als vroeger'', zegt de bewindsman van de ChristenUnie. ,,Maar de sociale omgeving is veranderd.''

Autisme

Steeds meer ouders doen volgens Rouvoet een beroep op de overheid als hun kinderen gedragsproblemen als autisme of adhd vertonen. Vroeger werden die kinderen bestempeld als lastig, druk of moeilijk handelbaar, nu krijgen ze een medische keuring en dure medicijnen.''

,,Je kunt niet automatisch zeggen dat het aantal kinderen met problemen toeneemt, alleen omdat er meer gebruik wordt gemaakt van de regelingen'', denkt de vicepremier en minister. ,,We zijn eerder in staat psychosociale stoornissen te herkennen, we weten meer over hoe we ze kunnen behandelen en ouders weten de weg naar hulp beter te vinden dan vroeger. Drie dingen waar we heel blij mee moeten zijn.''
medaiile

knap