05 juli 2008

mac


lekker gewandeld, ook nog ff natgeregend. en een regenjas gescoord. natuurljk stopte het toen met regenen!!!! anyway naar mac geweest, ik heb een frietje op. toen mocht ik gaan spelen. fijn met de deur open en dicht...ik wilde erna na de mortiere om daar door alle deuren te gaan en ook ff met de lift te stijgen en dalen.
toen dat klaar was zei mama dat ik nog een ijs zou krijgen.,,, lekker. we liepen voorbij de mac. naar de stoplichten. mama wild ijs in de stad halen. ik niet en heb dat ook duielijk aangegeven door te wijzen. we waren wel al overgestoken enzo. maar met gebaren en geluid maakte ik mama duidleijk dat ik nog ijs van d emac wilde. en dat was erg lekker dat ijsje. vaak als we gaan lopen mag ik de weg wijzen. mama vraagt dan bij bijna elke bocht en oversteek en orientiepunt waar ik heenwil. en dan laat ik weten wat ik wil. mama doet dit expres. om mij te laten kiezen uitmeerdere dingen en leert mij zo duidleijk aan tegeven wat ik wil. als ik niet helemaal duidelijk ben , vraagt ze het nog eens en zegt als jij niet kies kies ik wel. dat helpt meestal...

04 juli 2008

laatste dagvandaag is het de laatse schooldag van de brede school. we gaan niet naar de gewone klas, maar gaan als afsluiting naar de kinderboerderij. ik ga zonder mijn wagen. dat deed ik eerst thuis ook, een maand of twee geleden, maar ineens had ik er geen zin meer in. ik wilde liever in de wagen, maar dat terzijde. ik heb erg goed geluisterd. ik kan dat erg goed. niet de straat over rennen , handje bij oversteken. je kent dat wel. ik heb heerlijk met mijn favo kinderboerderij dieren gespeeld. de geitjes dus. ik vond het geluid erg mooi. er werd ook een mac festijn gehouden. maar ik had niet echt mac-trek. maar de panda vondt ik wel leuk. met de taxi bus naar huis nadat petra ook een goodbaaaaaai kadootje had uitgedeeld.(ingepakt in kikkerpapier!!) ik kreeg een mooie puzzel met tellen en cijfers , ik ging er thuis meespelen voordat ik uit de wagen kwam.....
we zijn later de dag nog op stap geweest , met de lift bij de appie, kip bij de hema en ook nog met de paardetram ( alweer) op de terig weg naar huis had ik ook nog wel zin in een ijsje.
mama had weer een plan. ijs zegt ze. wil je een ijsje? zeg maar ijs
szszszszsz zei ik. mama probeerde het nog eens want ze wist dat ik dat best wel kon. zeg maar ijs. uhuhszszsz.
zeg maar iijj
iijj
zeg maar ssssssssssss
ssssssssssss
zeg maar ijs
IJS
mamas zijn toch ook best gek weet je, worden helemaal dol als je ijs zegt!!
( wat als ik nu eens .........mama wanneer krijg ik nu eens zakgeld ....zeg)
anyway ik kreeg een lekker ijsje en was ook weer helemaal blij.!!

03 juli 2008

bus


vandaag gewoon weer naar school. de laatste dag van de gewone school. ik heb de juf een bloem gegeven omdat ik het erg leuk in de klas vond bij haar en volgend jaar krijg ik juf ineke. dus een andere juf.
ook nog wat fotoos van ik geloof maandag toen we ook in vlissingen waren voor een afspraak met dok heleboel en we daarna lekker nog even gingen uitwaaien op de boule02 juli 2008

twee nieren ;P

05:40 mama is wakker en staat op om mij niet wakker te maken. ik moet nuchter blijven voor onderzoek.
06:10 ik ben wakker en speel in bed
07:15 we gaan naar de bus. te vroeg maar ik moet nuchter zij en daarom beste optie
08:00 we komen aan in zieknhuis, te vroeg maar dat is niet erg. we gaan in de speelkamer op oost 5
09:00 de tijd van de afspraak maar personeel heeft het druk en we moeten nog wachten
09:45 ik mag naar de oost 5 behandelkamer
10:00 de eerste infuus in niet gelukt. er is wel geprikt maar de doorstroom is niet goed.
10:40 de tweede poging is beter gelukt. het infuus zit nu in mijn rechterhand. het heeft flink gebloed , de behandeltafel zat eronder en het lag ook op de grond. ik waas inmiddels helemaal van streek , ik ben erg bang.
10:50 mama geeft aan dat ze het beste voor mij vindt dat ik even alleen lig op kamer totdat ik naar de scan mag. ik heb een gespalket arm met infuus zonder slang. ik mag op een aparte kamer ga even rusten en spelen met mijn nieuwe computerspel, gaat lastg met een hand maar het leidt af.
11:10 ik mag naar de scan, ik rijdt met bed naar beneden naar de lab gang en wordt bang.
er wordt niet opniew geprikt, het infussje
wordt gevuld met contrast vloeistof en ik moet op een beangstigend apparaat liggen. (ken ik nog wel van anderen keren) naast de twee zusters komen er nog twee dokters binnen ik ben van streek. het apparaat schuift en maakt geluid. ik lig ertussen en er schuift nog meer . ik ben als beleg tussen een broodje. waarbij het appparaat het broodje is. ik moet eeen minuut of tien stil liggen. dat is moeilijk en ik lig niet super stil.. wat wil je ik ben bang. de zusers en dokters zijn aardig. mama troost me en ik wordt iets rustiger.
11:20 ik mag nog even met het apparaat spelen. omhoog
en omlaag. bzzzzzzzzzz. ik ben niet helemaal onder de indruk. ik ben nog bang. ik ga op mijn bed zitten en speel nog wat met mijn spelletje. mama krijgt tips van personeel over speciale autie scholen dat ze zo goed zijn van het personeel.
11:40
er moet een tweede scanfoto gemaakt. weer drie minuten op het apparaat. ik mag met knopjes spelen maar ik wil niet. ik ben het zat. ik hoef niet meer nuchter te zijn en krijg een pakje sonde voeding dat ik leegdrink met een rietje.
11:50 terug op de kamer. er komt een maaltijd. ik wil niks, mama eet een onbestemt witte groente....ze was uit olidariteit ook nuchter en kreeg toch wel trek toen het dienblad werd neergezet.
12:30 wachtende op uitslagen val ik in slaap
14:00 wakker. ik mag gaan spelen. we gaan bij lift en draaideur. en nog een keer naar de lift we gaan naar boven en beneden, het is druk in de lift. nog een keer naar de draaiduer en weer naar de lift.
14:30 we komen de dok tegen in de gang en ze zegt dat ze dalijk naar de afdeling komt met uitslagen.
14:50 wij zijn ook naar boven gegaan wachten op de dok met het nieuws
de uitslag...op de scan is niet te zien of er daadwerkelijk maagslijmvlies in mijn darm zit , ( dat groeit daar ipv darmslijmvlies en dat kan gaan bloeden en dat is niet goed. het is een foute celaanmaak ofzo) maar er is ook niet te zien op de foto dat het niet zo is. er moet meer onderzocht worden maar dat gaan ze in rotterdam doen. wel is op de foto te zien dat los van de reden voor het onderzoek dat het lijkt alsof mijn ene nier niet helemaal goed ontwikkeld is..... ik moet nog eens naar beneden voor een echo
15:00 de echo was goed ik heb twee nieren en zijn goed op de echo.
de dok komt langs, en zegt dat ze met rotterdam gaat overleggen. en dan meer onderzoek...
15:40 we staan met zak sjips bij de bushalte
ik ben moe maar blij dat we eruit zijn.
16:00 dok op voicemail zegt dat dr rotterdam een afspraak stuurt voor meer onderzoek. als we vrijdag nog niks gehoord hebben moet mama bellen.


mama vindt dat ik het vandaag weer heel goed heb gedaan. en ze vindt dat ik een echte bikkel ben. ook omdat ondaks al die akelige onderzoeken ik toch ook de leuke kanten blijf zien van het ziekenhuis, als het spelen met de deur en ik ondanks al die rotte onderzoeken niet in paniek raak bij het woord ziekenhuis en als mama zegt dat we naar het ziekenhuis gaan ik baba zeg ( wat ja betekend) en ik in de wagen ga zitten, zelf.


01 juli 2008

vraagtekens en nog meer vraagtekens

nu dacht mama donderdagnacht dat het een epi aanval was.................maar........................
maandag hadden we een afspraak met dok heleboel in vlis. en het klopt neit helemaal. de "epi" had niet alle juiste symptomen. de tijd klopte ook niet helemaal. ongeveer een kwartier. en de bloed in mijn ontlasting kan wijzen op dat er iets heel anders is gebeurd alfgelopen donderdag. er wordt een onderzoek gestart. er werd eerst bloed aangevraagd bij het lab. en dok helboel ging me nakijken. dat liet ik redelijk goed gebeuren en ik deed zelfs mijn shirt omhoog toen de dok met haar koude stetoskoop aan kwam zetten. geen bijzonderheden. duw duw por por, niks te voelen. tenmnste geen bijzondere dingen. de afspraak bij de tandarts is vooruitgezet. er zit daar narcose bij en dat leek de dok gezien we niet weten wat er met mij is niet wenselijk. naar het lab. het ging daar niet echt lekker. ik moest al huilen in de gang er naar toe. mama vroeg aan de labbalie naar die enen mevrouw. dat is echt een shatje. ze was er niet.....de balie mevrouw zou even oproepen en zien of het mogelijk was.............de mevrouw was dus druk bezig maar toen ze mijn naam hoorde had ze wel tijd voor mij. ik had haar zaterdag ook en omdat ze zo goed prikken kan en ze erg lief was oor mij had mama naar haar gevraagd. beter...maar omdat ik zaterdag en zondag ook al geprikt was ging het wat moeilijker. zondag hebben ze een beetje zitten wroeten en dat maakt het voor de volgende prikker ook niet makkelijker. het likte niet om genoeg te krijgen nu. ik wat heleaam an sstreek en overstuur. dok bellen. vingerprikje dan maar. au...knijpen persen. ....nog niet genoeg voor alle testen. ondertussen was ik helemaal van streek en mijn haar was helemaal nat van het zweten van onverstuur zijn. heel wijs is het toen gestopt. de dok zou nog bellen en we gingen wandelen...op de boulevard. we kwamen buiten de aardige prikker nog tegen...zij kon er ook niks aan doen dus de volgende keer vragen we weer naar haar. ze vertelde mama dat ze het heel druk had toen ze gebeld werd maar dat ze voor mij altijd tijd maakt omdat ze een zwak heeft voor kinderen maar voor mij helemaal....dat is toch wel lief toch.....we zijn gaan wandelen en van alle indpaningen ben ik op de boule even een drie kwartier in slaap geweest. ik was uitgeput.
dok heleboel belde op mamas mobiel. voicemail. of mama terug bellen kon want woensdag gaan ze dingen doen. bel voor details. omdat er niet werd opgenomen en we nog best dicht bij het ziekenhuis waren namen we een sluiproute van nic en waren snel bij het ziekenhuis. ik ging met papa lekker bij de lift chillen. mama ging effe babelen.
woensdag meot ik nuchter bij oost 5 zijn. oost 5 vindt ik niet de ergste plek dus dat is niet zo erg . ze hebben daar een mooie opel en leuke verplegers, zo ondertussen wel vriendjes van mij ;P.
ik krijg daar een contrast vloeistof. en ze proberen dan ook gelijk weer de vampier uit te hangen zodat ze wat van dat rode spul hebben voor meer onderzoek. de stolling en depakine spiegel moet gemeten , de laatse is wat te hoog en nu hebben ze ook mijn dosis erhoogd en depakine )epi-med) heeft invloed op de stolling. mijn hb is niet verder gedaald dat is goed. maar die stolling is toch ook belangrijk. ik bedoel je loopt zo leeg anders ofzo....anyway ik krijg een infuus met contrast vloeistof( dit is besloten na over leg met gastro dok rotterdam) en dan word er een scan gemaakt om te zien of er iets aanwijsbaars is. er is een mogelijk heid dat er slijmvlies van mijn maag in mijn darmen isterechtgekomen en dat dat is gaan bloeden ofzo. dat kan waarschijnlijk niet in vlis behandeld en zeker niet direct dus ik mag zelfde dag naar huis. als er nikd gezien wordt dan moet ik voor een kijk operatie naar gastro rotterdam. dat is dan wel een narcose.
mama vondt dat de donderdag "aanval " een kwartier ongeveer duurde. het voelde als mnstens een uur maar het was donker en eng dus om realistisch te blijven heeft ze de meer als een uur ingeschat als 15 minuten. het waren meer als een aanval. ik stopte en begon opnieuw. nu zei de neuro rotterdamvrijdag dat de kwartier neit meer als een paar minuten kon zijn geweest. mama betwijfekd dat maar is niet zeker omdat het natuurlijk donker was enzo en er geen klok in de slaapkamer is anders kan de buurman niet slapen....(klint gek maar is wel logisch in dit geval want het tikken van een anolaoge en het licht van een digitale houdt mij wakker en als ik niet slaap slaapt niemand....) maar als mama het meer als een uur al relativeert naat 15 minuten...wordt het een beetje uit proporties overgerelativeerd als je er een minutjes ding van maakt. dat is ook meegneomen in misschien was het wel wat anders. dat kan mama wel geloven omdat het mijn eerste epi aanval was en ze er niet ervaren mee is.
wat een gedoe...............mama is erg ongerust.
ik moet nuchter zijn wonsdag en mag ook mijn medicijn niet omdat er metingen gedaan moeten worden. gelukkig moeten we er vroeg zijn...

29 juni 2008

streekhotel walchereneen rustig weekend wenste juf M in mijn heen en weer schriftje...
zaterdag ochtend 6 uur was ik wakker, niet zo gek want dat ben ik meestal. gewoon dus.
wat niet zo gewoon was ,..nou ja dat is eigenlijk nogal prive,..maar ik had nogal bloed in mijn ontlasting. genoeg om mama te alarmeren en te bellen naar de huisartsenpost.
we mochten langskomen om mij na te laten kijken. om 11 uur hadden we een afspraak. konden we lekker op het gemakje nog wat medicijn spuiten , drinken en papa bellen om te vragen of hij ook mee zou gaan. zonder allemaal gelijk in de stress te schieten van het gehaast.
met de bus dus. dat vondt ik wel leuk de bus. en dat we er bij het ziekenhuis uitgingen vondt ik ook niet echt een probleem. wat ik minder vondt is dat we neit door de grote draaideur gingen maar het zij ingangetje namen waar de huisartsen post zit. ik wil door de grote deur. die kan draaien en daar is de lift en de gele opel. ik moest erg huilen op de huisartsen post. ik moet altijd erg huilen als ik daar ben. maar ook dit keer mochten we apart in een spreekkamer wachten. dat is wat fijner dan in de drukke wachtkamer. voor mij maar ook voor de wachtende mensen denk ik....ik zat ik mijn wagentje te wachten. en wilde niet echt kalmeren. ik zag nadat mama en papa alle truukjes hadden geprobeerd (bellen blazen liedjes zingen beetje gek doen) de behandelbed. he dat ken ik. en ik gebaarde naar het bed. ik mocht uit mijn wagentje en klom op het bed. ik sloeg met mijn hand op het bed zodat mama wist dat ik wilde dat ze er ook op kwam zitten. lekker veilig. ik werd gelijk kalm. stopte met huilen enzo. al snel kwam de dok binnen en zei dat ik mee mocht naar een andere kamer. ik moest dus wel huilen want ik ben iet altijd even dol op doktoren. begrijp me niet verkeerd er zitten hele leuke en zo tussen maar als ze je gaan prikken en porren vindt ik ze even niet zo aardig meer. mama werdt ondervraagd en de dok ging in overleg. toen de dok terug kwam zie ze dat ik toch door de draaideur mocht en toch met de lift mocht en toch met de opel mocht gaan spelen.
ik kreeg er zelfs ook een bed en een eigen kamer.
ik werdt geprikt , omdat ze mijn bloed wilden onderzoeken. ( hebben ze nog niet genoeg?) en ik kreeg een armband om die opgeblazen werd, dat gingnen ze elke drie uur doen. dat vindt ik dus echt neit leuk. ik mocht met de opel op mijn kamer spelen. en ook kreeg ik een vrachtwagen omdat ik geprikt was. er kwam ook een dok babbelen en ze zei dat ze naar mijn buik wilode kijken. ok dan en ik deed toen ze dat zei zelf zonder enige vorm van protest mijn shirt omhoog. er werdt geluisterd en gepord en geduwd, dat vond ik niet echt gezellig. ik was erg moe van al dat ge doe en heb smiddags ook nog wat geslapen.
de hb in mijn bloed was 6. bij een vorige meting was het 7. en mijn temp was ook iets hoger dan ik het normaal heb.
ik laat allles onder protest toe. ik werk hier en daar wat tegen. ik moet het ze ook niet al te gemakkelijk maken..toch.
ik kijk graag naar de klapper deuren en mag ook met mama mee als ze om koffie gaat. af en toe mag ik ook even aar de lift om even op een knopje te drukken. ek eet een hapje vla en drink nutricia uit het pak met een rietje. ik speel wat met teletekst. altijd leuk. savonds slaap ik later als normaal.
De volgende dag zijn we half zeven wakker. ik moet erg lachen als mama haar tanden poetst.
ik kan springen...mama springt en ik doe het na...dat is nieuw.
in het ziekenhuis ken ik een paar verpleegsters en verplegers. en zullie kennen mij ondertussen ook. dat maakt het voor mij allemaal wat makkelijker. minder eng.
ik mag mee helpen de vissen te voeren en bas leert mij hoe ik het bed kan oppompen. dat is een leuk spel! ook kan hij heeeeeeeeeeeeeeele grote bellen blazen.
matjeu let even op mij zodat mama even van de kamer af kan.
Weer een prikje mijn hb is nu 6 en een half. dat is beter. het gaat omhoog. mijn je weet wel is ook weer een keur die het hoort te zijn. ik mag naar huis.
maar het wordt nog wel onderzocht hoe dit kon gebeuren. er zijn kweekjes gemaakt die een dag of drie moeten staan voordat ze uitkomen. het kan vanalles zijn . in elk geval was het een beschadiging van een slijmvlies ergens maar waar en waardoor? ik heb nu ook weer losec , dat is iets voor mijn maag en beschermt de wandjes tegen de zuren. dat heb ik al eerder gehad. mocht ik mee stoppen maar nu toch maar weer. allemaal ok ik krijg het via de mickey en daar heb ik weing last van.
wat schreef je nu.. een rustig weekend?