25 augustus 2007

tractorzTijdens onze bijna oneindige wandelingen hebben we een boerderij gezien waar een mooie tractor staat. de boer heeft er volgens mij minstens drie!!!we liepen er vdaag weer langs en hi was bezig op het land. tegen de tijd dat we al even op het erf hadden rondgekeken bij wat aanhangwagens kwamm de boer aanrijden met de tractor. en een aanhanger met aardappels. de aardappels boeien niet echt. maar de aanhanger wow en de tractor super mooi. mijn dag kon niet meer stuk. gelukkig vindt de boer het goed dat ik de tractorz kom bewonderen.
mama heeft besloten de vrije school toch maar eens even te schrijven want er klopt niks van zegt ze en ............meer hierover als de brief klaar is............maar ze is wel erg boos..........lol

24 augustus 2007

schoolperikelen.3

vanmorgen eerst logo aan de deur. ik zat wat aan haar tas te morrelen, rits open rits dicht. nee niet doen zei mama. ok toch maar nog een keer open dicht. nee. ok. ik ben een beetje uit mijn doen. beetje stress en zo vanwege school denkt mama.
vandaag dus weer naar school. mama neemt mijn tas mee maar weet nog niet zeker of ik naar school ga , ze wil mijn reactie afwachten. halverwege onderweg begin ik te piepen. mama heeft een routine gemaakt van naar bepaalde dingen lopen we langs een bepaalde weg. Om het voor mij begrijpelijker te maken denk ik. is niet echt nodig want als je zegt wat we gaan doen snap ik het ook. maar ja als zij er blij van wordt!! mama zegt dat ik niet met de kindjes hoef te spelen , maar dat we wel even gaan kijken ik stop met piepen. ok dat is veilig.
vlak bij de school ben ik vamn gedachten verandert. ik wil toch wel naar school en geef mama een kus als ze vraagt of ik met de kindjes wil spelen.
mama praat even met de juffen en geeft een verbale gebruiksaanwijzing. wworden die ik wel begrijp zoals niet doen en niet dat mag iet want dat ken ik dus niet. heel simpel maar je moet het wel weten ..toch. kun je lang dat mag niet roepen of zeggen ik ga door want ik snappdanie. als je zegt niet doen of nee niet doen dan reageer ik dus wel want ik kan erg goed luisteren. en nog een paar kleine aanwijzingen. omdat het vorige keer zo fout ging.
Het ging dus nu erg goed. voordat mama weg ging gingen we nog even met de deur spelen. een beetje om de juffies te laten zien hoe ik het best functioneer, en ik ben dus met de klapdeuren gaan spelen. een paar keer. toen zei mama dat het genoeg was engaf ze me ook de tijd om af te sluiten. en ik ben braaf mee terug naar de klas gegaan. geen gesleep geenn retrek. gewoon met woorden. ik ben nog wel twee keer in schijbeweging terug gegaan naar de deuren. maar die ruimte kreeg ik ook van mama.
anyway met een juffie ben ik lekker buiten gaan wandelen omdat ik binnen best moest huilen toen mama weg was. wandelen was om het te breken zogezegd. en dat werkte perfect. even paardjes kijken op de kinderboerderij. en een ballon gescoord bij een verdwaalde kloon. daarna terug naar het schooltje . no problemo. daar heb ik toen lekker gespeeld totdat mama kwam. toen mama kwam zaten de kindjes in de kring en ik lag er vlakbij op de grond te spelen. ik heb nu de ruimte om zelf te kiezen of ik in de kring wil komen. mama had gezegd dat de kring wat beanstigend voor mij kan zijn. als autist zijnde. en het ging perfect. thuis was ik ook nog erg vrolijk. fijn he!
post van de vrije school gehad. voor mama , niet marieke. in de brief staat dat ze gezien de volle bezetting geen ruimte , capaciteit blah blah hebben voor mijn problematiek.
dat is jammer, nu kunnen we niet de strijd aangaan. he tis nog steeds niet eerlijk zoals we behandeld zijn maar ze geben toe dat ze mij niet aankunnen op basis van... dit is nog steeds niet goed. maar wij willen die school toch al niet meer. en doordat ze nu toegeven dat het probleem te groot is om voor hun goed te handelen hebben wij het belangrijkste argument n de strijd niet meer. wel jammer hoor. we waren er helemaal klaar voor.

22 augustus 2007

niet goedvandaag weer naar school geweest, van 12:30 tot kwart voor drie. toen kwam mama mij weer halen. ze schrok wel toen ze me zag, ik was helemaal rood en had dikke ogen...............de ene juf zei dat ik heel goed de wc picto kon pakken en juist gebruiken enzo, positief dus. thuis gebruiken we de wc picto niet.
een andere juf zei dat het neit goed ging omdat ik maar bleef weglopen.
mama moet nadenken. ze twijfeld of het nu komt omdat ik niet lekker ben, ligt het aan school, vindt ik het moeilijk om te wennen. hmmmmmmmmmmm.
het opvvsllende is dat toen mama er nog was alles goed ging, ik bleef netjes binnen zolang mama binnen was. Was het omdat mama weg ging?
Moeilijk ...................

21 augustus 2007

ziek

ik ben niet lekker. ik wil niet wandelen. ik wil niet in de tuin ik wil niets . ik wil met mama op de bank. lekker slaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaapen
we slapen tot 12:00 zijn te laat voor school
mama belt. hallo school we komen niet.
niet vandaag,
zoooooooooooo moe, zo niet lekker.
paracetamol
liggen
dag school.
het licht doet zeer aan mijn ogen
hoofdpijn
vandaar paracetamol.
helpt goed.
toch nog even in de tuin.
toch nog even lachen
tractor rijden
spelen met klei
mama zegt we gaan oma bellen.
ik loop naar de telefoon..........................
(mama vindt mij knap,
mama vindt veel van mij knap
omdat zegt ze het voor mij toch best moeilijk is om dingen te begrijpen.
en toch begrijp ik en kan ik al zoveel. wat bij een ander kind bijna vanzelf gaat kost mij een berg inspanning en toch kan en doe ik het.en dat vindt ze dan weer knap..)