14 mei 2008

sunglasses

bij de hema lekker kip gehaald. omdat we wachten moesten kreeg ik bellenblaas. dat maakte het wachten wat aangenamer.
ook hebben we een gedichtje gemaakt wat ik erg grappig vond.Ik wil kipjes
bij de hema
ik wil kipjes
ik moet wachten op mijn stoel.
ik wil kipjes bij de hema
ik moet wachten ik moet wachten
ik moet wachten op mijn stoel
ik wil kipjes bij de hema ik wil kipjes heleboel
ik wil niet wachten op mijn stoel

11 mei 2008

moederdag

vanmorgen ben ik heeeeel vroeg opgestaan en heb voor mama een ontbijt op bed gemaakt. de rest van de dag heb ik heel lief alles voor mama gedaan en mocht mama de hele dag op de bank niks doen. ik heb gekookt en ook nog afgewassen en gestofzuigd. .............................en toen werden we wakker.
ik heb geen besef van dat soort dingen en dat geeft ook helemaal niks. kerst pasen verjaardag........zegt me allemaal niks. wel had ik op school kadootjes voor mama gemaakt en daar was ze heel blij mee.
de vakantie is bijna over. ik ben incl ziek 3 weken thuis geweest. een keer per week ben ik wel een dagje naar school geweest. maar daar laat ik me verder niet over uit.
in de vakantie heb ik veel geoefend met buiten lopen. ik noem dat buiten spelen. wandelen noem ik als we met de wagen gaan. ik kan dus heel goed op de stoep blijven, en ben gefacineerd door overgangen. van de stoep naar de straat, vooral als eer een witte tegel ligt. het rode fietspad naast de grize stoep. de gestreepte lijn naast het fietspad op de kaai. de brug, de gaten in de brug bij de appie. en natuurlijk de lift en shuifdeuren die er heel veel zijn bij de bieb de schouwburg het consultatieburo de hema ( ook de roltrap) aldi, de parkeergarages, tunnels en ga zo maar door. erg is mijn auto-ding. als ik een portier hoor moet ik erheen. en wil dan in de auto. afhangende van de moeheidsgraad reageer ik erg gefustreerd of maar een beetje.
bij de veerse weg staat een renault. altijd in mijn wagen kijk ik ernaar want er staat een karretje achter. de auto staat op een oprit, waar ik met karretje niet tussen kan. toen we afgelopen week erlangs liepen ging ik kijken. een keer erna kwam de man net thuis met de auto en mocht ik ereven inzitten. erg aardig legde de man ook aan mij uit hoe een autoamitshe sleutel werkt. piep en alle deuren zitten opslot. dat onthoudt ik. kan altijd van pas komen. ( nu probeer ik dit truukje ook op onschuldige voorbijgangers.Danku meneer renault ;P) vandaag kwamen we dus weer langs de auto, die stond daar . de man was nergens te bekenennen.maar omdat ik een geschiedenis met deze auto heb, en deze al zoo lang inbereikbaar voor mij was , wou ik niet verder lopen. mama probeerde me mee te krijgen en ik zette een keel op. de man kwam uiteindelijk naar buiten en liet me even in de auto zitten. ik zat er echt heel even in. ik moest er uit van mama en de meneer omdat de auto net een oven was. de meneer deed piep de deur dicht en ik deed hem piep open en piep dicht. zo we kunnen verder lopen.
ik vindt buiten spelen ondanks de fustraties erg leuk. het gaat ook wel eens erg mis dan huil ik heel erg zoals laatst met die vrachtwagen die ging laden en lossen. als ik ervoorbij kom in mijn wagentje is het ok. maar als ik zelf loop werdt het heel moeilijk voor mij. ik wil ook in de auto en op de lift. het is mij autisme die ervoor zorgt dat ik op zo een moment kompleet vast loop. ik zie dan alleen die auto. wil dan alleen die auto. dat is voor julie "gewone"mensen niet in deze mate voor te stellen. het levert dan ook flink wat blikken op als ik luidkrijsend door de lang delft loop , mensen hebben nogal snel een oordel klaar. slecht opgevoed, wat wil je met zo'n moeder..........dank u wel. ik kan er op zoon moment niks aan doen. ik zit dan even in de knoop.
mama zegt dan dat ze wel begrijpt dat het moeilijk is en dat we iets gaan zoeken waar ik wel even mee kan spelen. zoals een deur of zo. ik kies er zelf steeds voor om naar de stad te gaan. of naar de jumbo. ik mag ook naar de speeltuin mama kocht pas nog een abonnement voor me. maar de speeltuin boeit me niet echt. ik ga liever echt naar buiten. als we in de speeltuin zijn moet mama me steeds terug de speeltuin in halen want ik wil er steeds uit. ik vindt het daar klein en er zijn ook geen eche autoos. ik loop van huis naar bieb naar appie door de winkelstraat. van huis naar de kaai duurt soms wel ( afhangende van het aantal autoos dat ik zie )1 uur en 15 minuten. omdat het oefenen is mag ik ook een beetje de weg kiezen. mama kiest ook. een wandeling duurt al snel een dikke drie uur. vorig week hadden we een record van bijna 6 uur. langs molenwater , binnenstad, en weet ik veel. ik was wel heel moe. en heb toen en ook vandaag lekker aan mama's benen gehangen. en hoe moe ik ook ben als ik een autoportier hoor ben ik weer helemaal fris en fruitig.
ik heb mama onderweg nog wel een paar keer gevraagd of ze me wou opillen . deed ze af en toe wel maar niet te lang want ik weeg zon 27 kg en het is ook nog ens heeeeeeeeeeeeel warm vandaag.