21 mei 2011

kwallen

lekker weertje vandaag. we gaan fietsen en dat is leuk. ik vind fietsen erg leuk. ik zit lekker relaxed voorop en trap hier en daar ook een stukje. dat ik gezond zegt mama. dat zal best. ik vind het leuk tot ik moe ben dan stop ik en mag mama het weer overnemen. we fietsen vandaag naar veere. dat is niet zo ver maar wel leuk. daar gaan we een ijsje eten en rondkijken. we parkeren de fiets en lopen door veere. het ijsje eten we in het haventje waar we de bootjes bekijken. het zijn er erg veel. het is gezellig druk in veere en de mensen lijken geen haast te hebben. niet de drukkerigheid van de stad zeg maar. en deze relaxte ongehaaste drukte lijkt me niet van slag te brengen. dat is fijn.er is vismarkt en dat boeit me niet zo. mama wijst wat vissen aan en vraagt of ik er ook een wil. wat moet ik nou met een dooie vis......er is ook een dooie inktvis , die boeit ook al niet. we lopen verder en gaan langs en over de steiger. dat is wel spannend want door de spleetjes zie ik het water onder ons klotsen. er zitten veel kwallen in het water. ze zwemmen en bewegen. mama wijst ook de kwallen aan. ik kijk er heel even naar en ben al snel niet meer geinteresseerd. ik geniet van het wandelen in de zon. we komen na een stukje dijklopen bij een echte wensput aan. tenminste mama zegt dat het een wensput is. maar hij is niet diep en als je er een muntje ingooit gebeurt er niks......dat is nou weer jammer. we lopen langs de kerk van veere waar vogels een nest hebben gebouwt in de open raampjes. dat trekt even mijn aandacht want er vliegt als wij langslopen plots een vogel uit een raampje vlak over mijn hoofd. ik schrik er even van. dan is mijn aandacht weer bij het wandelen. ik mag kiezen. mama vraagt gaan we naar de fiets of wil je nog rondkijken. ik zeg kijken. mama is helemaal blij dat ik wil kijken of is ze zo blij omdat ik praat.......we lopen nog een rondje en komen onverwachts weer bij het haventje uit. veere is niet zo groot. nu wil ik wel naar de fiets. ik weet heel goed wat links en rechts is . als mama zegt dat we de rechtse straat in moeten om weer bij de fiets te komen doe ik dat heel knap. het was een hele leuke dag.

20 mei 2011

in de maneschijn


ik ga als een raket vandaag. ik babbel en zing. mijn favo liedje is in de maneschijn en ik mummel en zing het hele lied met de bij behorende gebaren. het is heel herkenbaar en aanstekelijk. ik word er erg vrolijk van en mijn mama ook.
ik roep ook steeds hoi mama en geniet van de reaktie die ik krijg als ik wat zeg. ik wordt steeds beter met PECS, mijn comunicatie systeem.
(op de foto zwem ik met twee dolfijnen. die zetten we er hier bij omdat het zo leuk was in curacau. )

18 mei 2011

dokters

het was woensdag tijd om de dokter te bezoeken. niet omdat er iets aan de hand was , maar een controle bezoekje. omdat ik niet graag met de bus ga zijn we fijn op de fiets gegaan. papa was er ook maar die was met de bus gekomen. dat is handig als papa er dan is want ik gil en huil meestal zo hard dat mama niet met de dokter praten kan. ik ben nu 1meter 40 en mijn gewicht hou ik voor mezelf maar het is iets aan de veelige kant. maar dat komt dan door de medicijnen die ik slik. we hebben een lijstje gemaakt met de dietiste en de conclusie is , dat ik niet te veel eet. ik moet meer bewegen. gelukkig is het beter weer en schijnt de zon regelmatig. daar word ik wat actiever van. dus we doen ons best. om te laten zien dat ik echt mijn best doe heb ik een stukje naar huis gefietst. het is lastig om op de tandem samen te trappen , want je moet dan precies je tempo aan elkaar aanpassen en dat werkt niet altijd goed. dus trappen we maar om de beurt.dat is ook leuk.

17 mei 2011

op school

op school mag ik lekker fijn met de cd speler. dan mag ik luisterboeken luisteren. de juf is naar de bieb gegaan en had jip en janneke en pipi eerder gehaald en nu ook dolfje weerwolfje. dat vind ik erg leuk. wat ik nog lueker vind is aan uit aan uit aan uit open dicht open dicht , maar dat vind de juf dan weer minder leuk en dan gaar de cd speler even in de kast.
thuis zeg ik ook steeds aan uit aan uit aan uit.net als de juf.
een tijd vond ik het niet meer leuk om voorgelezen te worden en dat vond mijn omgeving best jammer. nu vind ik het wel weer leuk en vraag ik mama ook mijn luisterboek van zwijn voor te lezen.

15 mei 2011

pecs


omdat ik al eerder met pecs heb leren werken, en ik dat thuis erg goed deed, (maar er buiten de deur niet veel mee wilde doen) heb ik een goede basis kennis van dit communicatie systeem. we begonnen er thuis mee toen ik een jaar of vier was geloof ik. in elk geval een tijd geleden. mama maakte pictoos en plukte er hier en daar wat van het internet. en nog altijd hangen er plaatjes door het hele huis. er hangen bijvoorbeeld plaatjes van eten op de koelkast. samen met de IK WIL kaart.
op school zijn we onlangs met een nieuwe sessei logopedie gestart en ik heb best een klik met de logodame. ik moet in elk geval met haar lachen. en dat is goed. we doen klank oefeningen en dus pecs. de ik wil kaart en andere kaartjes moet ik nu ook voorlezen, ze worden gebruikt als ondersteuning voor mijn spraak. en dat gaat erg goed. ik plak en lees. de eerste dag dat we het op school in gebruik namen deed ik het al erg goed. plakken lezen. wil is een moeilijk woord voor mij om uit te spreken maar ik ga moedig door. ik geef de kaartjes ook aan kinderen in de klas. en zeg thuis ik wil ijs zonder de kaartjes te gebruiken.
zaterdag zijn we fijn naar oma gefietst. ik ga er graag met de fiets op uit. lopen doe ik liever niet. ik kies liever voor de fiets.
zondag is mijn mijn zus en haar verloofde nog gezellig op visite geweest. er word druk voorbereid voor de trouwerij. hoera feest en taaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaart