03 februari 2007

McD


Vandaag was mama s'morgens helemaal niet lekker, koorst en migrainne, en ze was dus net iets te laat met haar wonder anti migrainne pil. daardoor lag ze s'morgens op de bank, tot een uurtje of twaalf. Dit ben ik dus helemaal niet gewend, een mama die s'morgens al op de bank ligt. dan zal er wel iets aan de hand zijn? ik heb wel een paar keer aan haar hand getrokken maar ik zag al gauw dat dit niet zou helpen. OK dan vermaak ik mezelf wel.......ik heb het hele huis op zijn kop gezet, de woonkamer dan. best wel leuk. sondevoeding in een beker geschonken, koffie gemaakt, getelefoneerd, computer laten piepen, tv gezapt, LOL
om twaalf uur kwam mama weer in actie en stapte over alle rommel die ik had gemaakt zonder te vallen, knap he!!
het zonnetje scheen en we moesten ook nog naar de apo om depakine, we zouden ook nog nar de Mac gaan. dus onder protest ging ik in de wagen. ik ben altijd een beetje bang als we weg gaan . zelfs als mama zegt dat het ok is. ik ben gewoon zoooooooooo bang voor het ziekenhuis!!
bij de apo duurde het al gauw een half uur want ze hadden niet de jusite dosering depakine. na een hoop gedoe kregen we een andere sterkte. daar moet ik 6,75 ml van ipv van de normale 0,9ml. groot verschil....
we gingen ook naar mac D. ik heb daar heel knap 4 kipnuggets gegeten. Wat ben ik toch een raadsel soms zegt mama. .........hoezo soms?!?

02 februari 2007

Gesloten???????????????

De hele afdeling gesloten in rotterdam,..........WAT,.......mama ziet onderhand groen......

01 februari 2007

geen telefoon?

wachten wachten wachten op een telefoontje dat niet kwam. nee mevrouw het loopt uit zeiden ze tegen mama, maar er wordt nog gebeld. hmmmmmmmmmm dat hebben we al eerder gehoor. dankuwel docter rotterdam!! het is belangrijk ik ben ziek, weet je , daar zijn dokters voor. om zieke mensen en zieke kindjes te helpen. de belafspraak staat al bijna een maand. mama wact dus al een maad om dokter rooddeurtje te spreken in rotterdam( namen zijn verandert ivm vanallesennogwat) en dan nu dit. ok ..wachten .
het is 5 uur TRRRINGGGGGGGGGG oh oma ,..nee hij heeft nog niet gebeld. ja compleet irritant....en dat is nog netjes uitgedrukt..

30 januari 2007

link naar filmpjes

koek in actie

gedicht uit you are welcome door m eradus

Schoolpleingesprek

Een klas met kleuters
aan het spelen
in de zandbak
op het schoolplein
Rennen, brullen
zijn met velen
alleen die kleine snotneus....
wie zou dat zijn?

'Oh ja, die kleine,
het stond in 't krantje,
zit vanaf vandaag
nu ook op 'onze' school.
Ja, ze zeiden:
't is een bijdehandje.
Noemden ze die vroeger
niet gewoon ...mongool?

Ja, dat heet nu Down,
maar ik wil je wel vertellen
dat vertelde laatst mijn neef,
ze hebben altijd snottebellen.
En de oogjesstaan
net als vroeger
nog steeds niet recht
maar even scheef.

Ja, het moet niet gekker worden,
t is best leuk hoor voor die kinderen
maar als ze in de klas
die van 'ons' nou maar niet hinderen.
Kijk nou eens dat nieuwe gassie
echt, dat komt niet uit mijn mond,
maar bij die anderen vergleken
issie toch zo vlug als dikke stront.


Nee dan was het vroeger anders,
zeg maar beter voor mijn part,
want toen zaten zij en die van ons
ook op school, maar dan apart.
En dan, ken jij de ouders van dat kind?
Je zal het bestwel aan ze kunnen zien'.
'Nou vertel.. Ik ben erg benieuwd:
Dat is mijn zoon Bas en ik, ik ben Katrien...'.

Mooi he!! vooral dat laatste, ik wed dat katrien dit vol trots zei en dat moeder vooroordeel wel door de grond kon zakken, maar toch haar mening bleef houden waarschijnlijk. Je bebt er altjd van zulke tussenzitten. Ook in dat zelfde boek een gedicht over een klein blond meisje die zo staat naar een anders kind dat ze achteruit gaat lopen en daardoor in en over een bloembak struikeld, het anders kind moet daar erg om lachen, en krijgt daardoor erg boze blikken van de blondemeisjesmoeder. prachtig mooi! en zo waar.
Mijn mama is ook aan het kijken voor inclusief onderwijs. vandaar dit gedicht.

29 januari 2007

pipi huh?!?
ok, als je alles kan mama, maak dan dat die enge slang weg is, zorg dan dat die doktors me met rust laten. zorg dan dat ik niet steeds ziekenhuis in ziekenhuis uit moet. Dat ik niet telkens van die nare dingen moet ondergaan waardoor ik steeds weer zo van streek raak.
Kijk, zoals op de kleurenfoto, zonder slang, daar moest ik ook zo huilen toen zuster marlies, die overegens erg aardig is, mijn sonde verwisselde , eind december.
En nu half feb moet ik weer. zorg dat het stopt, als je alles kan, alsjeblieft, ik wil niet meer. ......