05 december 2008

sint enzo

bij veel grote en kleine mensen is het allemaal erg spanned en zo. ik laat het allemaal maar gebeuren. op sdvool haaaden we ook voorpret en om de beurt mochten we verkleed als sint en piet. dat was leuk. een paardagen voor sinterklaas hebben we ook in de klas onze schoen gezet en kregen er pepernoten in. er lagen ook pepernoten op de vloer en er waren zwarte pieten sporen. een vriendinnetje in de klas had mij gehopen mijn pepernoten in mijn broekzak te doen.
vandaag kwam dus sinterklaas op school. ik heb de man met de rode muts een handje gegeven. hem vond ik leuker als de pieten. het was erg gezellig in de klas en we kregen ook een kadootje.
thuis lagen er ook kadootjes. maar echt veel zin om ze uit te pakken hd ik niet. het boeide niet zo. totdat ik zag dat er letterstempels in een pakje zaten en ik was er weer helemal bij.

03 december 2008

uber blij


al enige tijd moest ik huilen op school bij het drinken en de juffen tasten in het duister naar de oorzaak. ik keek niet gericht naar een punt dat mij aan het huilen maakte dus was het erg lastig om uit te vinden wat mij nu zo verdrietig maakte. totdat ik smorgens bij het naar school brengen in de tassen mand dook en er een hele mooie prinsessentas uitviste. ik maakte hem open en keek naar de al net zo mooie prinsessenbeker. ik wilde het niet terugleggen, die dinsdagochtend. mijn juf was ziek en ik ben heel fijn met een andere juf de klas ingeweest. ik heb goed gegeten, broodje , banaan en daarna nog choclade.
woensdag was mijn eigen juffie er weer. mama stond bij mij in de gang toen ik weer die prinsessen tas zocht. die is zo mooooooooooooi!! mama wenkte naar mijn juf en wees naar mij denkende dat ze het antwoord op het huil bij het drinken probleem had opgelost. de juf van de gewone klas werd ook op de hoogte gebracht en heel lief vond ik dat ze op zoek ging naar een prinsessenbeker. en ze vondt er een. ik helemaal blij en ik heb hem goed bekeken.
smiddagz ging mama met mij naar de stad. ik mocht een nieuwe tas. na 4 tassenwinkels zijn we gaan pauzeren bij de hema . tijd voor kip. ik had nog geen tas gevonden. mama had er een paar aangewezen die ik grondig bestudeerde want er zaten mooie tussen maar niet wat ik wou. cars en prinsessen , lieveheersbeestjes en spongebobben. ff pauze dus. de kip duurde weer erg lang. we wachten aan een tafeltje op de kip en dronken chocomelk tot mijn geduld op was. mama zette de wagen op slot en we gingen bij de kassa kijken. naar de oven met de kip. ik vondt het best moeilijk en gelukkig herhaalde mama een paar keer wat ze van me wou. netjes wachten op de kip. kijk daar in de oven zie je het, als de bel gaat zijn ze klaar. ( kip duurt altijd ongeveer een kwartier bij de hema) het was best druk in de rij . een aardige dame begon een gesprek met mij. ze had zelf in de zorg gewerkt en herkende mijn extraatje. ze vondt mij ook erg knap . en zei dat ik er zo mooi uitzag. de mevrouw schoof door in de rij en wij wachten nog ruim 5 minuten dat was best moeilijk maar ik heb het goed gedaan.voordat de oven tingelde. ik zag de hema mevrouw de kip in een bakje doen en heb net als vorige keer zelf de kip gedragen naar de tafel. onze tafel was nu bezet door andere mensen. dat was niet erg er zijn meer tafels zei mama . en we liepen door naar achter langs de aardig emevrouw die bewonderend keer hoe knap ik mijn kip kon dragen en ze lachte vriendelijk naar me. na de kip liep ik naar mijn wagentje en we gingen de fotoos halen die mama besteld had. ze haf mijn schoolfotoos ingescand en vergroot. dat was goedkoper als nabestellen. en ze zijn heel mooi gelukt. anyway de lift , altijd leuk. nu de tas zei mama. had ik niet zo veel zin meer in winkel in winkel uit , maar mama zei we gaan niet naar huis zonder tas. h en m etos wibra kitch allemaal niks dus.
naar de geere passage.....mama zei ik koop er een dan gaan we. snel want ik was het zoooooooooo zat. er hingen er een stuk of 5 . ik had geen voorkeur. mama zag een bekende tas en greep hem. kocht hem en we gingen ik heb de tas zelf gedragen . maar had er niet veel aandacht voor. ik wilde nu naar de agrimarkt , rijden met het karretje. ondertussen was het al tegen vijven. mama vondt het welletjes en verteld e mij dat de agri de deuren dicht had, dat de mensen naar huis gingne o te eten. ik deed de gebaren na. ok ik snap het. volgende keer zei mama. dat snapte ik ook en stopte met zeuren het was duidelijk. we gingen naar huis. onderweg autoos kijken. en dat deed ik dus ook ik vindt het leuk om de gegraveerde ruiten te kijken. je weet wel de nummerborden die er soms in staan. ik weet onderweg bij welke autoo ze eropzitten en bij welke niet. de tas bungelde aan mijn hand.
thuis had ik pas echt oog voor mijn tas. mama deed mijn schoolmappen er in en mijn beker en mijn brooddoos. ik moest er heel blij van lachen. ik heb dan ook ontelbare keren de tas open en dichtgeritst en de beker erin en eruit gedaan. ik ben zoooooooooo blij . mama zei dat ze me nog niet op deze manier blij had gezien. intens gelukkig tot het puntje van mijn tenen. niet alleen om die tas maar ook omdat ik eindelijk begrepen ben!
ennu juf super dankjewel voor die beker!!!!!!hij past zooooooo mooi bij mijn tas.
dus als je een jongetje ziet lopen met stoere schoenen , een coole spijkerbroek, een emosjaal en een leren motorjack, met als finishing touch een roze prinsessen tas, dan ben ik dat. want wat ik mooi vindt is niet gebonden aan jongentje meisje onzin. ik vindt gewoon mooi wat ik mooi vindt. en jongens /meisjes regels lap ik aan mijn stoere jongens-schoenen. ik bedoel waarom zouden alleen meisjes een roze prinsessen tas mogen hebben? think outside the box.

01 december 2008

zonder schoenen

nu was dus de deur kapot. van de wasmachine. heel vervelend allemaal. maar deuren zijn te vervangen. deze deur kost een euro of 60 zei de winkel man toen mama met de bakfiets met daarin de kapotte deur naar de wasmachine winkel was gegaan. gelukkig zijn alleen de hoekjes afgebroken en mama vroeg dus of het nog te gebruiken was. de man keek heel serieus naar de deur en zei dat het te proberen was en dat er niet meer dan een straaltje uit zou sijpelen. vlak ervoor zei hij ook heel serieus ddat ze niet kapot te krijgen zijn . "zet het dan maar eens in mijn huis"grapte mama. anyway dat was de deur. minder grappig is mijn tand. deze begint grijzer en grijzer te worden. mama had de dokter en weekend tandarts gebeld ( deze laatste moet je contant betalen?!? ) anyway mijn zenuw is aan het afsterven. van mijn voortand. mijn grote mensen voortand. dat is dus dikke pech! ik moet nog naar het ziekenhuis voor een tandheelkundige behandeling onder narcose dus dat kan dan mooi meegenomen worden. de behandeling zou in vlissingen gebeuren maar moet naar rotterdam verplaatst worden wegens mijn hevige reacties op narcose en vlissingen heeft geen highcare afdeling. dus moeten we nog even wachten tot alles netjes geregeld is.
woensdag ben ik bij de hema kip gaan eten. ddat was heel leuk en ik heb het heel knap gedaan. mama had haar koffie al op en mijn kip zat nog in de oven. wachten dus. wachten is niet fijn maar ik deed het heel goed. het was druk bij de hema. er zaten veel mensen. heel veel. de kip duurde erg lang . kom we gaan in de rij kijken of je kippies klaar zijn. ik ben netjes mee gelopen in de drukke winkel. en heb toen bij de oven gewacht tot die piepte en heb toen elf mijn kip naar de tafel gedragen. in de drukke winkel.
vrijdag stond ik op mijn sokken buiten op de taxibus te wachten. mama had vergeten mijn schoenen aan te doen en ik vondt het wel best zo. mama had even veel aan haar hoofd met gedoe met mijn school enzo en vergat dus mijn schoenen totdat ze merkte dat ik rilde. we hebben allebei gelachen toen we naar huisgingen om toch maar wel schoenen aan te doen. en nee dat kwam niet door sinterklaas.......sinterklaas boeit me niet zo. ( zijn paardje vindt ik dan weer wel leuk. maar daar ben ik echt niet door uit mijn doen. )
dat school gedoe is nogal vervelend voor alle betrokkenen en ik hoop dat het gauw geregeld is ik raak er erg van in de war. gelukkig heb ik een heeeeeeeeeeeeele lieve juf!!
zaterdag heb ik met gebaren aan mama duidelijk gemaakt dat ik naar de agrimarkt wou om daar met de auto-boodschappenkar te rijden. we hebben extra lang door de winkel gereden omdat dat leuk was.