13 augustus 2011

abdij

ik vind wandelen erg leuk. tenminste als ik dan die drempel over ben. die vaak hele moeilijke drempel. maar als ik dan genoeg moed verzameld heb.. of wanneer mama mij door de deur geduwt heeft ;P dan vindt ik het ook heerlijk buiten en dat kun je dan ook duidelijk op mijn gezicht aflezen. fietsen heb ik niet echt zin in. en de bus wil ik al helemaal niet. met als gevolg dat we op loopafstand blijven. Ik kan best ver lopen. Ik loop het liefst naar de markt, want daar zijn de duiven....dat vind ik leuk. het aller leukst. rennen en lachen terwijl de duifjes rennen en uiteindelijk opvliegen. Ik krijg het er erg warm van, gelukkig heeft mama altijd drinken mee.
Ook vind ik het abdij erg interessant. ik ga er graag naar binnen en kijk rond in het gebouw. oude stenen muren , poorten en mooie ramen. wat ik daar ook spannend vind is de kerk met de kaarsjes, ik mag van mama niet meer bij de kaarsjes kijken,niet van dichtbij, wel van een afstandje mag ik ze bewonderen. ik probeer ze stiekum uit te blazen......mensen steken de kaarsjes aan. de bedoeling begrijp ik niet en ook na uitleg komt het niet over bij mij. ik vind de dansende vlammetjes erg leuk om naar te kijken....pffffffffffffffffffffffffffffffff ik sta te ver weg. maar probeer het toch.
later gaan we nog in een klein speeltuintje een beetje meer boevenstreken uithalen,.....daar ben ik erg goed in!

11 augustus 2011

slapen


ik heb op het moment nogal een beetje moeite met slapen. mijn epileptie medicatie is stopgezet.deze medicijnstop kan ook gedragsverandering tot gevolg hebben...... met als resultaat slapeloze nachten. ik ga netjes om een uurtje of acht slapen. maar sta om middernacht op om dan de rest van de nacht lekker actief bezig te zijn. mama weet dat het een verloren strijd is uit ervaring om mij terug in bed te krijgen. ik in bed en de hele straat klaarwakker.......geen goed plan. dus ik speel rustig en stil tot er een oplossing is voor dit probleem. strijd midden in de nacht is geen oplossing. overdag ben ik moe. ik draai mijn dag en nacht ritme om.....(volgens de arts, die ook betrokken is in dit probleem) andere medicatie word aangepast in overleg met neuroloog , en kinderarts en hoera na een dikke anderhalve week slapeloos slaap ik nu prinsheerlijk tot vijf uur smorgens...........................

09 augustus 2011

ijs en slappelachweer fijn naar de kermis geweest. en dan vooral duifjes zoeken. ik wil nog steeds nergens in en de kaartjes die mama nog steeds in haar tas heeft zitten worden niet gebruikt , ik wil liever kijken en vogels vangen. ik wil niet fietsen of naar mini mundi. ik wil niet naar het arsenaal om vissen te aaien. we hebben het echt wel geprobeerd hoor. op de fiets. ik had aangegeven fiets weg. ik had er geen zin in. maar ik protesteer altijd als we naar buiten gaan en als we dan eenmaal de drempel over zijn komt er een grote lach op mijn gezicht. mama vind het belangrijk dat ik dagelijks even een beetje frisse lucht ga happen. gezond zegt ze. dat zal wel. maar ik heb nogal moeite met de drempel. en juist omdat ik dan vaak na die drempel over geklommen te zijn (die soms voor mij hoger is dan de mount everest) geniet van het buiten zijn. gingen we ondaks mijn protest toch met de fiets. naar het arsenaal. even door de zure appel ofzoiets. ik was al eerder bij het arsenaal en ik vond het geweldig. en dus proberen maar. ik heb totaan westerzicht bossenburg ofzo in oost souburg gegild en gehuild op de fiets. ik wilde echt niet. echt echt niet.
we zijn toen maar omgekeerd naar huis. ik zat zo vast in mijn verdriet ..dat niets hielp. we gingen naar huis en ik heb even lekker geslapen ik was erg moe. later die middag zijn we nog wezen wandelen. het was erg lekker weer. dat ging wel goed. even over de drempel en alles ok. we hebben fijn een ijsje gehaald. mijn ijsje was een beetje topzwaar en toen brak de koek af en viel het ijsje op de grond. ik heb erg gelachen ik kreeg helemaal de slappe lach.....het zag er zo grappig uit ,....terwijl mijn ijsje lag te smelten op de grond zijn we een nieuwe gaan halen. die was ook erg lekker en viel niet op de grond, ik heb nog de hele middag gelachen om mijn gevallen ijsje.....

08 augustus 2011

kermis

het is kermis in mijn stad. dat is leuk. ik wil er niet meteen heen. als we gaan wandelen kom ik er uiteindelijk wel terecht want ik ga graag naar de markt. duifjes jagen.....ik vind het zo mooi als ze gaan vliegen! zondag is het best druk. ik loop op de kermis met mama en papa maar ik geniet er niet echt van want ik krijg ineens erg veel buikpijn en moet even gaan zitten. als de buikpijn weg trekt ben ik nog niet helemaal fit. ik kijk wel rond naar al de lampjes en draaiende atracties. de autootjes bij het spookhuis vindt ik vandaag het mooiste.
een dag later maandag voel ik me stukken beter en ga ik nog een keer met mama naar de kermis. ze heeft gezegd dat ik in de autootjes mag rijden. dat is leuk. ik heb vandaag minder tegenzin om naar buiten te gaan en protesteer niet als ik schoenen enzo aantrek en mama haar tas inpakt. er is zelfs een glimlach op mijn gezicht.
we lopen gezellig met een omweggetje naar de stad. ik moet veel lopen van de doktoren en dat doen we dan ook. ik vind het wandelen erg leuk vandaag en heb een constante big smile. we doen onderweg tikkertje en verstoppertje. leuk is dat.
bij de kermis kijke ik rond en stop bij het spookhuis , ik vind het erg mooi hoe de karretjes achter de deuren verdwijnen en even later weer terugkomen. ik mag in het spookhuis maar wil niet. dan ga ik bij de safari autootjes kijken ik mag er in en omdat ik het voorgaande jaren ook zo leuk vond koopt mama een boel tickets. E uit mijn klas gaat er ook in. leuk om hier en daar kinderen van mijn klas tegen te komen. ook al reageer ik er niet echt veel op, toch vind ik het leuk. ik wil niet meer in de autootjes. ik heb geen zin meer. ik ga bij de autootjes op de grond zitten en kijk naar de wielen. als ik in de autootjes rijd kan ik de wielen niet zo goed zien.....dus ik zit liever aan de kant te kijken. dat mag en mama stopt de kaartjes in de tas. morgen misschien.....ik loop een rondje over de kermis en zie een duif. plosteling zie ik de kermis niet meer. ik zie de mensen niet hoor het lawaai niet , zie de draai en zwaai apparaten niet meer...DUIVEN.....en ik ren erachteraan.......