08 augustus 2011

kermis

het is kermis in mijn stad. dat is leuk. ik wil er niet meteen heen. als we gaan wandelen kom ik er uiteindelijk wel terecht want ik ga graag naar de markt. duifjes jagen.....ik vind het zo mooi als ze gaan vliegen! zondag is het best druk. ik loop op de kermis met mama en papa maar ik geniet er niet echt van want ik krijg ineens erg veel buikpijn en moet even gaan zitten. als de buikpijn weg trekt ben ik nog niet helemaal fit. ik kijk wel rond naar al de lampjes en draaiende atracties. de autootjes bij het spookhuis vindt ik vandaag het mooiste.
een dag later maandag voel ik me stukken beter en ga ik nog een keer met mama naar de kermis. ze heeft gezegd dat ik in de autootjes mag rijden. dat is leuk. ik heb vandaag minder tegenzin om naar buiten te gaan en protesteer niet als ik schoenen enzo aantrek en mama haar tas inpakt. er is zelfs een glimlach op mijn gezicht.
we lopen gezellig met een omweggetje naar de stad. ik moet veel lopen van de doktoren en dat doen we dan ook. ik vind het wandelen erg leuk vandaag en heb een constante big smile. we doen onderweg tikkertje en verstoppertje. leuk is dat.
bij de kermis kijke ik rond en stop bij het spookhuis , ik vind het erg mooi hoe de karretjes achter de deuren verdwijnen en even later weer terugkomen. ik mag in het spookhuis maar wil niet. dan ga ik bij de safari autootjes kijken ik mag er in en omdat ik het voorgaande jaren ook zo leuk vond koopt mama een boel tickets. E uit mijn klas gaat er ook in. leuk om hier en daar kinderen van mijn klas tegen te komen. ook al reageer ik er niet echt veel op, toch vind ik het leuk. ik wil niet meer in de autootjes. ik heb geen zin meer. ik ga bij de autootjes op de grond zitten en kijk naar de wielen. als ik in de autootjes rijd kan ik de wielen niet zo goed zien.....dus ik zit liever aan de kant te kijken. dat mag en mama stopt de kaartjes in de tas. morgen misschien.....ik loop een rondje over de kermis en zie een duif. plosteling zie ik de kermis niet meer. ik zie de mensen niet hoor het lawaai niet , zie de draai en zwaai apparaten niet meer...DUIVEN.....en ik ren erachteraan.......

Geen opmerkingen: