22 augustus 2009

ik kan lezenin een artikel stond dat veel kinderen met autisme zich zelf leren lezen rond hun 5-de jaar. wel ge dat dames en heren deskundigen er maar op bleven hameren dat ik woordbeeld herkenning heb en dat ik woorden zie als een tekening of andere onzinnige dingen. mama vond dat al die tijd al wel kon lezen maar ja. de deskundigen hebben ervoor geleerd moet je maar denken en die weten het toch wel weer beter,...mama heeft een boek gehaald aap zee koe heet dat. het is een leren lezen methode voor kinderen met autisme. en met dat boek in gedachten is ze achter de schrijfteken en plaktafel gegaan en is bezig om voor mij een leren lees systeem op te zetten. (leren als in oefenen, want ik kan al lezen en ik kan ook schrijven) dus had ze plaatjes geknipt. van een hond en zo. nieuwe woorden die ik niet van te voren oefende. en dus plaatje neergelegd met verschillene woorden erbij. omdat we aan het oefenen zijn had mama wel de zin gezegd. niet aangewezen maar gewoon gezegd kijk de hond staat op de doos, kun jij dat maken. en dat heb ik gedaan. de woorden heb ik niet van te voren geoefend. ik heb ze gelezen.
gister wilde ik trein zeggen maar ik kan het woord trein niet zeggen. dus ik spel het t r e i n . helaas is mijn uitspraak van de R en de N niet helemaal zuiver dus mama had even moeite met wat ik nu eigenlijk zei. toen gaf ze pen en papier in ik schreef TREIN.
ik ben al helemaal klaar voor groep 3. wel jammer dat ik een week later begin dan de rest van de klas ivm kno.

20 augustus 2009

nog steeds vakantie


heel fijn dat ik nog vakantie heb. ik vind het heerlijk om gewoon lekker om mijn gemak mijn ding te doen. ik speel nog veel met thomas de trein en ga af en toe naar buiten . dat vind ik nog steeds niet leuk. zondag zijn we naar de appie gewandeld en hebben we slagroom gehaald. dei heb ik buiten op een bankje bij het kanaal in hoorntjes gespoten en in mijn mond ook. lekker slagroom! eerder deze week heb ik bij de hema in het restaurant ook twee bakjes slagroom gehad. en kip. in eenhalf jaar tijd ben ik 8 kilo afgevallen. gewoon door niet willen eten en dan weer wel en dan weer niet. ook ben ik gegroeid. ik ben nu 1m28. de buschauffeurs vragen mama of ik al 10 ben. want dan kan ik niet meer op een kinderkaartje. dit is al een paar keer gevraagd door verschillende chauffeurs. best wel grappig want ik ben 6. ik zie er natuurlijk erg slim uit voor mijn leeftijd. dat zal het zijn. woensdag moest ik naar het ziekenhuis. mamahad me voorbereid en zei dat de dok in mijn mond wilde kijken. dus toen ik in de stoel moest zitten heb ik direct mijn handen voor mijn mond gehouden. knappe dok die er dan nog in kijken kan. maar de dok wilde alleen in mijn oren kijken. binnen kort gaan ze mijn amandelen doen en krijg ik buisjes. dan duurt mijn vakantie nog wat langer en hoef ik niet naar school want je moet dan ook een paar dagen binnen blijven. dat vind ik niet erg. wat minder leuk is is dat de kinderafdeling van het ziekenhuis 23 sept stiekum en stilletjes sluit. dat hebben ze al eens eerder gedaan. toen in werd geboren werd er de derde dag ontdekt dat ik eigenlijk erg ziek was en moet naar de kinderafdeling. die toen ook eigenlijk gesloten was. de couvuese enzo stond ernog, maar de afdeling was gesloten.
in het ziekenhuis heb ik nog even fijn met mijn treintjes gespeeld en liet ze naar de deur rijden die toen vanzelf open ging.
we hebben eindelijk een datum voor de spraakcomuter,...22 sept. dat heeft erg lang geduurd!