30 maart 2007

alweer een dokter?In het ziekenhuis hadden we een afspraak met dokteres Vrient. een klinisch genetica. maar eerst gingen we naar de woonboulevard met nic. en naar vlissingen stad met mama. heel gezelllig allemaal. ik kreeg nog een koekje van een lieve mevrouw in een winkel. JOEY in vlissingen. anyway ik begon het eigenlijk wel ee beetje bue te raken en eigenlijk voelde ik de bui al hangen dus gingen mama en ik nog even een ijz scoren bij de sharma tent to hetbushokkie. dat was wel leuk. broodje koffie ijsje. helemaal tevreden gingen we weer naar buiten. maar jammergenoeg naar het ziekenhuis. ikmoest erg huilen, mama zei dat het niet voor mij was maar dat zei moest gaan praten. ik was te bang om die informatie in me op te nemen. Ze had dit ook al een paar keer gezegd voordat ik ging huilen, maar weet je het ziekenhuis heet zulke akelige dingen bij mij gedaan dat ik gewoon bang ben. Net als elk ander kindvan 4 dat akelige ervaringen heeft met ziekenhuis. dat heeft niet echt alles of zo veel met autisme te maken. ik bedoel er zijn volwassenen sie naar de angsttandarts gaan en tegen hun kan je ook 1000 keer zeggen het is niet eng er gebeuren geen vervelende dingen , het is zo klaar blah blah. werkt ook niet. ennu zullie zijn ook niet autistisch. Dus voordat ik weer gelabeld word, iedereen is weleens bang. en ik heb reden en ik ben ook weleens nog maar 4. dus dit is heel normaal. Maar weet je wat het knappe dan weer is, ik ben helemaal in paniek als ik naar binnen moet. maar als ik riching buiten ga of ze zeggen dat we naar de bus gaan en naar huis, dan stop ik ook direct met huilen. ook als ik vb een prikje heb gehad.
ik huil op het moment en als we dan weer eruit zijn ben ik gewoon blij. ik lach dan ook weer van opluchting. maar de praat afspraak was geen nieuws, gewoon even bijpraten, en mijn ontwikkeling in de gaten houden, thats it

29 maart 2007

KIJK wat ik nu kan


een nieuw truukje,...................mama heeft de letters geknipt en ik kanwoorden maken, van wel 8 letters. bepaalde woorden, woorden die me intereseren, maar het knappe is dat ik het zonder voorbeeld kan.
Ik hoef het woord niet te zien om het te kunnen maken. Ik kan het als alle letters door elkaar liggen. mama houdt me weleens voor de gek en draait dan een paar letters om of legt ze op hun kop. maar dat zie ik gelijk. knap he voor iemand van vier jaar. Mensen hebben gezegd dat ik logos herken als vorm, maar mama vondt dat ik ze deed lezen want ik ga er altijd met mijn vinger over , en pak ook wel eens mama's vinger om dat te doen en vraag ook mama om mijn vinger erover te doen, een soort spelletje. Nu ik dus alle letters van door elkaar uit netjes als woord kan neerleggen, moet je toch toegeven, het is meer als alleen de vorm want de werkelijke logoos zijn niet hetzelfde als mama's knipkunsten. gewoon toegeven, jullie zitten mis, ik kan wel lezen.

28 maart 2007

HEMA
Het wordt een gewoonte bijna om na fisio bij de hema een ijsje te gaan happen. Ik zeg gewoon A A A als ik hema zie, mama wordt blij, we gaan naar binnnen, kijken rond, gaan naar boven met de lift en iik strek mijn arm uit , en strek me helemaal uit richting restaurantje, mama komt dan naast me en kijkt me aan, en vraagt wil je een ijsje...........dat hoeft ze geen twee keer te vragen IJS JA YUMMY ik geef een kusje aan mama dat betekend ja, mama beweegt haar hoofd op en neer JA zegt ze wil je ijs, goedzo. zo simpel is het dus, Weer ijs gescoord.

26 maart 2007

soep

In de tuin staat een bank, Daar klim ik welleens op om naar de buren te gluren. Als er niemand in de tuin is om te begluren ga ik naar binnen om soep te maken. maar in welke pan deed mama dat nou ook alweer.......ik probeer het wel zonder pan.
Vandaag ben ik erg ondernemend, ik krijg het voor elkaar om spullen van een 1 m 75 hoge kast te pakken, via stoelleuning en tvkast. Ook maak ik vandaag de poort open, waarvan mama dacht dat ik dat nog niet kon,..........eh mama kijk daar eens mijn tractor. kan ik op staan......
Wat ik al langer kan is de voor en achterdeur sleutel van elkaar onderscheiden. en ook kan ik ze allebei gebruiken. Mama zegt dat ik 4 ben en me ook zo moet gedragen, maar ik weet dat ze een grapje maakt en dat ze erg trots is.
He is echt zo sinds dat die enge neussonde eruit is gaat er een wereld voor me open.

25 maart 2007

fietsen hier afslaan?


onderweg naar mc zagen we iets geks dat mama wel even wil posten, fietsen hier oversteken!?! en dan ....de boom in? gelukkig waren wij niet met de fiets. en konden we gewoon doorlopen naaar McD.
Mama was deze keer niet mijn kleurplaat vergeten en heeft hem bij de andere tekeningen aan de muur gehangen. inleveren voor de wedstrijd kan tot 31 maart. Er zaten erg mooie ingekleurde bij. Ik vind mijnes het mooist!! Dat is de onderste op de foto. Mooi volgekrast, lekker creatief!!
het was vandaag erg lekker weer en we zijn ook nog even bij mijn grote broer langs geweest. Hij woont vlak bij Mcd, de bofkont!!