04 februari 2012

365 dagenik krijg altijd in mijn sponge bob luchbox een briefje mee. omdat dat leuk is en omdat mama hoopt op een reactie. deze briefjes zijn nu ook te zien op 365dagenproject.nl <--link.


vandaag heb ik heerlijk films van mijn trein gemaakt. los vast los vast. ik speel heel graag met mijn electriesche treinen. ook al raak ik bij tijd en wijle erg gefustreerd wanneer gordon ontspoord.....

03 februari 2012

gevaar op de weg

elke ochtend brengt mama mij met de taxibus naar school, en elke middag kom ik alleen met de taxibus naar huis. in het kader van zelfstandigheid.
de reden dat mama begeleiding op de bus is, is dat ik nogal streken kan uithalen. zo heb ik al eens onder het rijden portieren opengemaakt. en zelfs toen de portieren op het kinderslot zaten wist ik met mijn 4 jaar dat te omzeilen door gewoon het raampje open te draaien en dan langs buiten de deur alsnog te openen. dus vandaar toezicht gewenst.
in de taxibus zit ik altijd heel braaf. (als ik niet ga planken!!en als ik moe ben van planken zit ik alsnog heel braaf) ik xzit zelfs afwezig naar buiten te staren. alsof mijn streken opgedroogd zijn. maar niks is minder waar. daar zijn ze wel achter nu. op de weg tussen arnemuiden en middelburg heb ik mijn gordel losgemaakt. ben opgestaan en heb het portier geopend. grote schrik allom. de chauffeur heeft mij snel gegrepen. gelukkig door de wind tijdens het rijden kon het portier niet helemaal open. en zette de chauff de bus aan de kant en ik dus weer in de gordel.
ik ben kai en ik zie geen gevaar.
toch maar weer ook smiddags begeleiding op de bus?

01 februari 2012

auto of fiets


vandaag was mama met de fiets bij school. om eerst een bespreking te hebben met de jufs over mij. niet omdat er iets was ofzo, maar gewoon een eens in de zoveel tijd evaluatie bespreking. ik kwam gelukkig redelijk goed uit de verf. het gaat over het algemeen erg goed op school. er zijn uiteraard dingen waarmee ik niet goed uit de voeten kan. zoals de tafels. de kinderen uit de kals leren de tafels en ze zijn al bij de tafel van zeven. ik zie het nut niet in van tafels. cijfers zijn wel leuk enzo, maar tafels dat vind ik onzin en dat doe ik dus niet. een knappe juf die mij kan intereseren voor tafels. thuis doe ik andere dingen. ik heb pas ontdekt van verzamelingen(algebra-isch) en kan verzamelingen en ook deel verzamelingen sorteren. dat vind ik dan wel weer interessant. ook doe ik co-ordinaten. L7, en D9 zoek ik op in een rooster. wel heel spelenderwijs maar ik kan het wel. ook oefen ik meervoud en enkelvoud, tegenwoordige en verleden tijd van werkwoorden. op school ben ik nog lang niet zo ver zegt de juf. op school vind ik het wel leuk om naar buiten te gaan of om een boodschap voor de kookles te gaan doen. Als ik thuis ben ben ik met geen stok naar buiten te krijgen. ook niet om mijn lievelingskoekjes bij de appie te halen. en de appie is twee straten verderop.....echt geen wereldreis.
maar ok. mama was dus met de fiets. en ik zou dan ook met de fiets naar huis gaan.....niet dus. ik riep al nee toen ik de fiets zag en wilde niet in een straal van twee meter van de fiets komen. om gevaarlijke situaties te voorkomen heeft mijn juf ons met de auto gebracht en is de fiets op school gebleven.
thuis heb ik fijn op de v-smile nieuwe nooit eerder behaalde levels gehaald. jippie