24 februari 2011

schoolmaandag dinsdag en donderdag rijd ik nu alleen met de taxi bus. dat is zo goed voor mijn zelfstandigheid vinden juf en orthopedagoge. dus dat doen we braaf. wel tik ik vaak even op de plek in de bus naast mij en kijk dan naar mama die mijn naar de bus brengt. "kom je zitten?"
ik kan heel knap met de bus rijden. op woensdag en vrijdag rijd mama mee. een tijdje met al die ziekenhuisheisa wilde ik helemaal niet naar school en toen dat klap oor. weekje ziek thuis werkte ook mee aan ik wil thuisblijven. het gaat nu gelukkig weer beter en ik huil niet meer smorgens als ik thuis ben en ik huil niet in de bus. ik huil wel even als we op school aankomen, maar als juf nadia dan verteld wat we allemaal gaan doen is het al weer snel over. in de klas is het onderwerp dolfijnen. leuk!!!!!!daar weet ik heel veel van. hier kun je wat filmpjes zien van mij en dirkje en chabelita. ik heb deze week voor het eerst een peer gegeten. dat vond ik erg lekker. de schil vond ik niet zo bijzonder dus heeft juf hem voor me geschild. ik ben erg ondeugend op school. dat is leuk anders is het allemaal saaiig.
ik kan heel goed boos kijken en kan steeds beter emoties onderscheiden. ik moest eerst huilen als ik boos was of als ik iets niet wilde doen op school.nu kijk ik erg boos stamp met mijn voeten en draai me soms om. ik huil dan niet. dat is heel goed vinden juf en mama.
ik zeg steeds tegen mama dat ik ziek ben. ZI E K spel ik dan in de hoop dat ik thuis mag blijven, want zieke kinderen hoeven niet naar school. mama doorziet mijn truukje maar ik blijf proberen.
op school lees ik wel graag . in de boeken hoek is een boekje over een jongetje dat de school in de fik steekt. maar of dat nu zo verstandig is om met mij te lezen? ik vind het een erg leuk boek. de school moet weg. vooral omdat ik thuis ook al (voor het boek er was) zeg school weg. juf weg. etc