09 september 2009

de juf is er!

we hadden er deze week eigenlijk niet meer op gerekend maar de juf voor mij is toch nog gekomen. donderdag ga ik kennis maken en dan ga ik vrijdag in de klas.
het is een leukerd zegt mama en ze heeft gelijk mijn juf is erg aardig. ze doet het erg leuk en is erg vriendelijk. ik hoop dat ze blijft. volgende week moet ik naar het ziekenhuis en dan ga ik niet naar school . dus het is wel heel fijn dat ik voordat ik een week niet naar school ga kennis met haar gemaakt heb en mijn klasgenootjes gezien heb. dat was ook erg leuk. vrijdag heb ik in de klas geteld en geschreven. dat ging erg goed. ik heb een voorgevoel dat dit een goed jaar gaat worden. Juf N is een echte leukerd , en dat vind ik ook.

07 september 2009

weer weer naar school

met de vakantie is over, we moeten weer naar school. ik vind vakantie fijn. eigenlijk wil ik niet naar school. maar het moet. ik moet smorgens een beetje huilen . ik wil niet mijn broek aan. ik wil niet mijn schoenen aan en mijn tas meenemen. ik wil thuisblijven. het moet zegt mama. ik ga mee naar nuiten en huil nog een beetje in het rond tot de taxibus komt. ik stap onder liht protest in en samen met mama en de andere busbewoners rijden we naar de school. als we de school instappen is mijn frisse tegenzin verandert in acceptatie. en we lopen naar de klas. Ik vindt het heeeeeeeeeeeeeeel erg jammer dat er voor mij nog geen juf is. en dat ik dus mee naar huis mag. mijn juf heeft nog andere verplichtingen en zal later komen. ( bij het soort onderwijs dat ik volg, Inclusief onderwijs heb ik een eigen juf die mij begeleid. ik zit in de gewone klas net als de normale kindertjes((mama en ik vinden het niet storend als het woord normaal gebruikt wordt, want ik ben anders dan het zogenaamde normaal dat is een feit. ik ben niet minder dan normaal dat is ook een feit. ik ben anders dan normaal. als iedereen normaal is is het waanzinnig saai. anders is niet minder anders is anders, anders is leuk. anders is verassend, anders is uniek, anders is mooi, anders ben ik)) en heb naast de gewone klasse juf die voor de klas staat ook een soort van privejuf) nou en die prive juf was er dus nog niet. en ik ging gezellig met de bus weer naar huis. FIJN NOG EVEN VAKANTIE!!!