23 september 2006

dorstprikkel


Na lekker thuis gespeeld te hebben gingen we nog wandelen. Mama had snel mijn schoenen in haar tas gedaan. Een beetje te snel als je het mij vraagt. twee linkerschoenen, een in maat 29 en een in maat 31. Dat liep best vreemd. Maar bij de schouwburg was ik dat alweer vergeten, want de deuren gingen open en dicht en open en dicht....
Gister had mama een helder inval, .......
Het komt hier op neer, ff in t kort.. zo'n twee maanden geleden werd ik flink ziek.. ze konden niet direct iets vinden en zieden dat het autistisch gedrag was. Ik lag voor pampus in d gang en voelde me superbad. bij de tweede ziekenhuisopname, want ik was weer erg uitgedroogd, kwam men er achter dat ik toch wel een virus had en helemaal niet zo gek was als ze me toeschreven. Na bijna drie maanden, het virus is nu al een tijdje uitgewerkt eet ik goed, maar drink ik nog via een slangetje. Ik drink wel kleine beetjes , maar bij lange na niet genoeg. Dit wordt weer voorzichtig toegeschreven aan gedrag, maar ook willen ze nu vorrzichtig zijn en gaan ze lichamelijke onderzoeken doen. zoals allergie en ph-metrie
Anyway, nu had mama het idee dat ik mischien door al dat virus gedoe geen DORSTPRIKKEL meer heb. Het komt vaker voor... Ze gelooft niet dat het gedrag is, en even tussen jou en mij het is geen gedrag, ik drink toch, kleine beetjes, ik heb om een voor mij onbekende reden gewoon geen zin. Ik snap ook niet dat drinken zo belangrijk is....Maar ja, ik ben ook nog maar drie jaar.

22 september 2006


Je bent zo
mooi
anders
dan ik,

natuurlijk
niet meer of
minder
maar

zo mooi
anders,

ik zou je
nooit

anders dan
anders willen.

- Hans Andreus

21 september 2006

een nieuw gezicht

Vanmorgen met nic gespeeld, en ze had een hele mooie tractor meegenomen! wow! Hij lijkt op de tractor van marrianne. Die haal ik daar meestal als eerste uit de kast. En nu heb ik er **HOERA** zelf ook een. Helemaal blij dus. 'smiddags kwam tamara kennismaken. Dat vond ik wel een beetje eng-iig. Maar ik denk dat ze wel ok is. Want ik heb haar wel even aangekeken. Dat doe ik niet bij iedereen. Niet meteen in elk geval.
Mama en ik zijn ook nog even gaan wandelen 'smiddags, het was best een warm dagje..Eh hee het is nu al bijna slaaptijd en ik heb nog niet genoeg streken uitgehaald. hmmm in het keukenkastje ligt fixomull (sondepleister) als ik even mijn best doe kan ik daar best bij,....Ja hebbes. Plakken kan ik best zelf. Deze nieuwe rol is best lang!! oeps daar komt mama...HEE ik ben nog niet klaar , waarom pak je het nu af? ik heb nog maar de halve rol geplakt...
Ok, dan ga ik wel even iets in de tuin doen...Moet ik slapen ok, ik ben ook best moe. De tractor? die heb ik al klaargezet. die mag mee..

treinwoensdag, marriannedag. Dus weer lekker geschommeld en geklommen. Ze had het raam dichtgedaan, hmm das jammer . Nu kan ik daar deze week niet uitklimmen. ;P . Dag marrianne!
Weer klaar voor vandaag. Nu wandelen. Door de tunnel. Langs de schuifdeuren van de parkeergarage. En even erdoor. Zodat ze open en dicht gaan. Leuk. We hebben tegenover het station even op een muurtje gezeten. Prachtig. Ik kon de treinen zien aankomen ( op veilige afstand, want treinen vindt ik niet echt leuk) en de bussen komen en gaan hier ook de hele tijd. Ook leuk is dat hier stoplichten zijn zodat ik de auto's kan bekijken.

19 september 2006

bambini

Hoera het is weer dinsdag. BambiniDag. Nic kwam ons halen, met de auto. Eerst was ik wat in de war want ik wist even niet wat we gingen doen. Vorige week dacht ik dat we iets leuks gingen doen en toen zaten we ineens in het ziekenhuis!! Maar we gingen vandaag dus alleen naar bambini. Normaal huppel ik daar wat rond, Vandaag was het anders! Mama en Nic hadden me meegesleept de speelkooi in, waar ook fietsen stonden en waar je geweldig kon klimmen. de fietsen zitten in een soort kooi waar ze eigenlijk inmoeten blijven. Eh niet dus. Waarom de fietsen in een koi als er ook een glijbaan is waar je vanaf kan fietsen? Daar ga ik even wat aan doen. Lastig om zo'n fiets uit de kooi te krijgen maar uiteindelijk toch gelukt. De glijbaan....He wat is dat? Klimmen kan ook, dag fiets...ballnebak, klimkussens,.. klimmenen ook een gele buis waar ik helemaal in pas, dat is pas leuk, dag fiets,.. tot later. Hee wat is dat? een rolletjes baan en sleetjes. Sleetjes zijn voor watjes ik kan het best zonder,.. kijk maar!! Wat ? Naar huis? nu al? Ik ben hier pas een uur!

18 september 2006

mac


Mensen doe me een plezier, Stop met staren. Als ik bij Mc Donalds een happymealtje krijg en er eigenlijk niet in geinteresseerd ben maar alleen met de schuifdeuren wil spelen, Eet dan gewoon door.
Als ik met mijn mama door de stad wandel staar dan niet zo naar mij in mijn wagen. en als je kind vraag wat is er met dat jongetje doe dan niet alsof je neus bloed. alsof je het niet hoort alsof je mij niet ziet alsof ik niet besta. Wat geeft het als je je kindje vertellen moet dat niet iedereen hetzelfde is, dat er ook mensen , kinderen zijn die ziek zijn en daardoor een grote pleister op hun gezicht hebben. En voor de mensen die blijven staren de volgende boodschap, als je zo nieuwsgierig bent, vraag het dan gewoon. Dat mag best. Dat is helemaal niet erg. Ik snap best dat het er misschien verontrustend uitziet. Die grote pleister in dat slangetje uit mijn neus. Maar stop met dat gestaar.

17 september 2006

hond

Omdat ik erg veel zin had om te wandelen, en wandelen een woord is dat ik niet kan zeggen, ging ik in de wagen zitten nadat ik mijn schoenen had gepakt. Ik probeerde mijn schoenen aan te doen en zette mijn zonnehoedje op en gebaarde naar mama of ze de riem dicht kon maken van de wagen. Lijkt me duidelijk, ik wil wandelen. Kijk het voordeel van niet kunnen praten is dat mijn mama het erg knap vind als ik dingen op mijn eigen manier duidelijk kan maken, en vaak wordt dit beloond. Dus we gingen wandelen. Ik had al gelijk geluk, want de schouwburg was open, dus vandaag begon de wandeling met schuifdeuren! En prachtige dag.
Na geschoven , gefladderd ,gekropen en gesprongen te hebben gingen we verder. Mama had nog gekeken of de auto die ik gisteren achterliet er nog was, maar die was natuurlijk weg, jammer. We zijn langs de wegen gelopen waar de meeste auto's rijden. Omdat ik het zo leuk vind om naar voorbijrijdende auto's te kijken. tot we een bord zagen waarop stond dat er geen mensen mochten lopen, alleen voor auto's. Dus gingen we over het bolwerk, waar ik een mevrouw met twee honden tegen kwam. ze bleef staan en gaf mij de tijd om naar de honden te kijken, ik durfde ze eerst niet echt aan te raken. Ze waren erg groot. Uiteindelijk deed ik het toch en moest daar erg van giegelen.
We zijn verder naar huis gelopen,
Thuis had ik later op de dag nog een goeie grap uitgehaald. ik wou mijn luier uitdoen. Mama zag het toen ik met de eerste plakker bezig was. ik rende giegelend de keuken in. terwijl ik de plakker verder los trok. Mijn luier viel op de grond. Mama rende me achterna en riep nog niet gaan zitten en greep mijn tshirt vast. Ha dacht ik we spelen pakkertje, leuk spelletje. En ging zitten......