21 april 2007

moelijk

sMorgens nam mama de agenda met mij door, McD , wandelen, deuren, ijz, ectDe hele tijd dat mama aan eht vertellen was heb ik in haar ogen gekeken en ook nog op de juist momenten gelachen. GOED HE!! lekker gewandeld, veel gezien en gesnackt in mijn stamkroeg. Ik heb mijn eten opgegeten en mijn drinken laten staan.
Thuis neem ik hier en daar wel een slokje en nu ook wel eens iets anders als water. Ik heb al een slokje koffie, thee chocomelk en siroop op.heel lang heb ik dit niet gedaan,, nu wordt ik een ietsiepietsie nieuwegierig naar al die smaken. bij eten ben vaker nieuwsgierig. Maar als ik het dan niet wil spuug ik het uit. Nog maar een paar kleine weekjes terug wou ik bijna niks doorslikken, en kauwde k allleen om het weer uit te spugen. dat doe ik nu niet meer. allleen als ik het echt niet lekker vindt. zie je er zit echt wel vooruitgang in, ik doe mijn best maar het is best moeilijk hoor.

20 april 2007

sjippies

de dietiste heeft gister tegen mama gezegd dat ik zoveel sjppies eten wil omdat in mijn sonde voeding bijna geen zouten zitten. Dat is mooi, nu krijg ik lekker medicinale sjippies. Yummie

19 april 2007

weer geen eend


Vanmorgen naar veere geweest, omdat ik niet geweldig veel eet. en zeker geen brood, en mama toch elke dag boterhammetjes voor mij maakt, in de hoop dat ik ze tog maar eens eet hadden we een boel brood wat dus naar de eendjes kon. Maar in veere zagen we geen eendjes waar ik dan dus bij kon. Wel zag ik schaapies en lammetjes. Ik moest erg lachen om dat gekke schapen geluid. Ook heb ik gelukkig nog wat autoos kunnen bekijken.
thuis gingen mama en ik tractorren. belde thuiszorg toen we net lekker aan het spelen waren . en later werden we nog eens gebeld door de dietiste. allemaal belangrijk dat weet ik wel, maar het stoort zo in het spel............
s"Middags kwam tamara die ook wel bekend is als maartje maar die wij dan dus weer noortje noemen. Kun je het nog volgen? Ik vindt het altijd erg leuk als ze met me komt spelen. we hebben fijn thee gemaakt , Noortje was vandaag met de fiets. Ze dacht dat ik dat erg zou vinden omdat ik haar auto zo mooi vindt maar dat liep allemaal goed af hoor, ik ben een grote jongen. Terwijl we naar noortje zwaaiden zag ik dat de buurman een probleem had. De siervelgen waren van de auto af.!!!!! Ik besloot om een handje toe te steken en heb zijn siervelgen terug op de auto gezet.
Van de buurwrouw kreeg ik als dank voor mijn hulp een heel pak lange vingers. Die vind ik erg lekker!

18 april 2007

OP de brug

Woendag gaan we spelen, spelen met marian. Dat vindt ik altijd erg leuk. Ook gaan we daarna ergens ijs eten. vind ik ook leuk. anyway, marian had een fiets staan daar heb ik mee rondgelopen. Ik heb er niet op gefiets. maar ik heb wel met ballen gegooid.
We zijn door de tunnel gelopen en mama moest ook op het gemmente huis vragen voor een sticker die ze dan p mijn wagen wil plakken zodat de mensen van het openbaar vervoer zien dat ik toch echt een gahandicapt mobiel heb en dat het heus niet erg is om dan te helpen met instappen en uitstappen. of dat de buschauffeur dichterbij de stoep moet gaan staan zodat mama de wagen in en uit de bus dan kiepen. We grapping (niet) dat er van die bussen zijn waar een rolstoelletje op het planbord staat en ze ook in de bus een speciaal stopknop hebben waar de rolstoeller op kan drukken, op de goede hoogte enzo. Maar hoe moet het dan als je de wagen nog niet eens in de bus kan krijgen? omdat ze te ver van de stoep afstaan?? Het is ook voorgekomen dat mama in de bus was en de buschauffeur ons er niet uit wilde helpen....................Lang Leve het Openbaar Vervoer, vandaar dus die sticker zodat ze al van een eindje kunnen zien dat ze dichtr bij de stoep moeten. Mama gaat ook een spiegelei
ding maken, zodat de chaufferu al van ver kan zien dat ie tog egt dichter bij de stoep moet staan. anyway een heel vriendelijke mevrouw bij de gemeente wist waar we ze kunnen kopen. Niet bij gemeente huis maar ergens online. Ze zocht het terplekke voor ons op nadat haar telefoontjes niks opleverde. De parkeer garage van de gemeente is ook een echte uitdaging!! we gaan daardoor omdat ik de schuifdeuren erg leuk vind en ik er ook veel autos kan zijn. maar die helling in de kelder,........................Daarna gingen we naar de ophaal brug. Onderweg daarheen zag ik een lollig hondje dat ineens op het randje sprong. Moest ik erg om lachen. Op de ophaalbrug wilde ik even( half uurtje) blijven kijken naar het voorbijrazende verkeer. Ook erg leuk. Ik ga dan erg op in de autoos, vooral vrachtwagens met opleggers!
Het avondeten draag ik tegenwoordig zelf naar de kamer, ik laat soms onderweg mijn bord weleens vallen, dan ruimen mama en ik het samen op. Ik kan al erg goed helpen!!
Ik heb ook in de pannen geroerd maar dan eerst wel het gas omhoog gedraaid, dat doet mama ook altijd.

16 april 2007

tuinKvin het heel erg leuk om in de tuin te spelen. kdoe het dn ook zowat hele dagen. met mijn huis en tractor. en thee maken en naar de buren kijken. Mama rijdt ook tractor en dan kijk ik naar de wielen.

15 april 2007

Tafel


Ik zit aan tafel en eet sippies. Er word veel gezegd dat ik aan tafel moet leren zitten en er wordt ook wel eens gedacht dat ik het niet uit mezelf doe. Maar ik doe dit toch zowat dagelijks en dan ga ik lekker aan tafel spelen.
mama heeft een gesprek met iemand gehad en ze heeft besloten dat ik via inclusief onderwijs naar de vrije school ga. in augustus. Mama denkt ook dat ik iedereen zal verbazen , omdat ik toch erg vaak onderschat word. Ook is er iets gezegd over een spraakcomputer maar later meer daarover.