05 april 2008

superknapwe gingen naar macdonalds , met de bus want het was koud en het begon ook nog eens te regenen en de bus vindt ik leuk. op de mortiereboulevard heb ik met alle schuifdeuren gespeeld. ik heb bij mediamarkt tv's gekeken. en als klapper op de vuurpijl heb ik bij mac gegeten. ik ben voor het eerst uit de stoel geweest. en ik heb het heel knap gedaan. mama heeft me een medaiile gegeven omdat ik het zo goed deed. ik ben netjes blijven zitten en heb gegeten. daarna heb ik heel knap geholpen met alles op het dienblad te zetten toen mama dat zei want daarna mocht k met de deuren spelen. ik heb heel fijn gespeeld en heb flink gefladderd en gegild. ook ben ik lekker op de grond gaan liggen om de deuren van een andere kant te bekijken, en ben na het spelen zonde scene te trappen weer in de wagen gaan zitten. we zijn langs de kinderboerderij teruggelopen.

04 april 2008

rrrrrrrrrrringgggggggggggggg


woensdag hadden we een studie dag op school, dat betekend een vrije dag. de kleuters waren vrij van school. nu was het zo dat ik wel terecht zou kunnen op/in het arduin klasje. mama mocht erover nadenken. onderweg naar de taxibus vertelde ze het aan mij en ik mocht kiezen. je snapt wel.....lekker dagje vrij...BABA.
ik ken het alfabet. ik kan alle letters aanwijzen. en dan gespeld zoals gewoon iedereen spelt. aa bee cee dee ee ect. nu is het zo dat kleuter het beste kunnen leren lezen en schrijven als ze leren a bu c duh..............DUH dus . wat een gedoe. moet ik nadat ik alles heb geleerd eerst terug naar a buh ect. en dan daarna weer aa bee cee leren. heel veel , bijna alle kinder leer letter computer spelletjes zoals bert en ernie doen ook aa bee cee. afkortingen alk kaapee -en. tee-en-tee. zijn ook zo. mama vindt het juist verwarrend voor mij en ook andere kleuters dat het weer zo moet van a buh. DUH!maar ja het is niet anders en we zijn al druk bezig. ik ken er al wat. oh ja en the abc song. ook al aa bee cee. het alfabet zelf aa bee cee ga zo maar door. sesamstraat, speciaal voor de kleintjes.....aa bee cee dee. DUH.
ik ben er woensdag dus mee begonnen met alfabet nieuwe stijl. ik moet wel lachen hoor alle letters klinken wel erg dom zo.
donderdag zouden we uitslag krijgen. van het rotterdam onderzoek. mama liep de hele dag rond met haar mobieltje en nam het zelfs mee naar de wc. om 5 uur nog niks. dan maar toch even zelf proberen, wetende dat ze al wel naar huis zouden zijn en dat waren ze dus ook.
vrijdag gebeld....ja we hebben gebeld maar er was niemand thuis. DUH. mama had in het ziekenhuis gezegd bel mobiel want ik moet met de taxibus dus. ja niet dus. nu hebben die mensen daaro dus maar de afspraak twee weken verzet. nee mevrouw we kunnen u nu niks zeggen. u was niet thuis ....toen we belden... ik heb hier staan do na twee-en....nee de dokter is nu te druk....over twee weken.....ja als het ernstig zou zijn dan was u vandaag nog wel een keer gebeld. .....
fijn zo.....
Nu nog iets las ik vandaag onderwg. het nieuwe super ziekenhuis...heeft maar de helft aan bedden van de twee ziekenhuizen die het moet gaan vervangen. is dat nu niet ongeloofelijk stom. zeker als je weet dat de kinderafdeling regelmatig zo vol is dat er niks meer bij kan. nu maar hopen dat degenen die deze beslissingen maken nooit een ziekenhuis nodig hebben, of juist wel...en dat er dan geen plek is want we zitten overvol....

01 april 2008

echt hema, ik vind het gewoon lekker...............


smorgens naar school geweest. met de taxibus. de zon scheen erg fijn. dus gingen we smiddags even vitamientjes tanken met een wandeling. het was zo lekker weer en ik mocht van mama de weg wijzen hoe we gingen wandelen. ik deed dat heel knap. het hele knappe ervan was dat ik in de winter ook vaak de weg mocht wijzen. dan zegt mama welke kant gaan we op en ik wijs dan naar de nassaulaan , langs het arnemuidsvoetpas en dan kan ik daar lekker veel autoos kijken. nu was het zo lekker weer ik kreeg een zomergevoel, en wees een andere route aan. ik wilde langs het molenwater. dat deden we vorig jaar zomer heel vaak. we zijn dus de zomer route gaan lopen. ik mocht bij elke bocht de weg wijzen. dat kan ik heel goed. we zijn bij de hema geweest en hebben kip en pannenkoek gegeten. bij het raam uiteraard. daarna hebben we een brood gekocht en zijn de eendjes gaan voeren, heel leuk allemaal. op de terugweg heb ik wer de weg gewezen. en stuurde mama richting schouwburg. DEUREN!!!! mama heeft de deuren overgeslagen maar heeft beloofd dat we het later nog doen gaan.