26 oktober 2007

plakkenvandaag heb ik lekker geplakt, ik had zelf mijn benen omwikeld met plakband. als ik met plakband speel vraag ik mama vaak om plakken te zeggen. ik vindt het leuk om mama dingen te laten zeggen ik wijs aan en mama zegt het . we hebben ook gekleid en letters van de klei gemaakt en ook een vogeltje. dat vond ik erg leuk.
als mama dingen zegt probeer ik het ook na te zeggen als mama zegt kun jj dat ook zeggen. als mama zegt hoi koekie zeg ik joi baba. ik antwoord dus, ik doe niet aan papagaaien..als je dag kai zegt dan ZWAAI ik. ik weet heel goed wat woorden betekenen. steeds meer. en ik reageer ook steeds beter.
we gingen vandaag ook nummer borden lezen, ik had mama al een paar keer gevraagd de nummerborden van de in de straat geparkeerde autoos te lezen, en we hebben de cijfers op mijn piano nagespeeld. daarom gingen we buiten wandelen om meer nummer borden te lezen. maar op de terug weg werd ik erg selectief. ik wilde ze net allemaal lezen. mama begreep niet waarom die wel en die andere niet. eer zat voor haar nog niet echt logica in. ze denkt dat ik misschien het spelletje beu raak, maar ergens weet ze wel beter en denkt ze dat het aan bv de cijfer of letter combinatie ligt. want dingen zitten bij mij nu eenmaal niet eenvoudig in elkaar.

24 oktober 2007

vallende tv's


vandaag kwam mijn grote zus en haar grote vriend op visite, dat vondt ik best gezellig. mijn grote broer was er ook. ik was er wel moe van hoor al die mensen, toen ze weg waren wilde ik niet wandelen maar lekker even op de bank met mama slapen.
tijdens de afwas gebeurde er iets vervelends, ik was aan het spelen met de tv. dat mag als mama afwast, meestal doe ik dan mijn vtech computer aan en ga lekker spelen, mama hoort dat in de keuken en weet dat ik niks gevaarijks doe. vandaag dus niet de vtech aan, maar gewoon de tv. dat is voor mama een teken om heel veel te kijken om een hoekje om te zien of alles wel goed gaat. gelukkig doet ze dat want vandaag deed ik iets wat niet helemaal goed ging. ik hield de tv aan de bovenrand vast, dat mag niet en ik ben al vaak gewaarschuwd, maar ja eigenwijs he!ik deed het dus iets te hard en de tv helde over................mama zag het en ,....we weten neit meer wat er precies gebeurde, heel gek maar ik zat ineens op de grond aan de andere kant van de kamer en mama had de tv in haar handen....heel gek is dat mama niet kan herinneren hoe en wat er gebeurde...ze denkt achteraf dat ze mij een flinke duw heeft gegeven, maar zeker weten doet ze het niet.anyway de tv staat nu niet meer op de kast, veel te gevaarlijk, ik ben erg sterk weet je. mama heeft de hele kamer moeten veranderen, we zijn een beetje verhuisd!!

21 oktober 2007

jarig

vandaag ben ik dus jarig, smorgens kwam mijn grote broer, verder lekker helemaal niemand, precies wat ik wou!! lekker met mama naar de mac. geen visite want daar vindt ik niks aan. lekker mijn dag! gister was er wel visite. vandaag lekker niet!!
heel grappig vondt mama dat toen we woordjes aan het oefenen waren zoals oto, en dag en mama, ze een nieuw woord wou proberen, vijf. dus mama zei vijf, kun je dat zeggen..dat begrijp ik kun je dat zeggen en vaak probeer ik het woord dan na te zeggen, het is wel moelijk hoor. ik kan niet altijd de juiste klanken vinden. mama noem ik baba , oma ..boekoe. auto ..oo..tt..oooo, ik kan het best, nu dus 5. de tv stond op rtl 5 dus wees ik de vijf aan op het scherm. slim he!