01 december 2011

update december 1-12
sinterklaas boeit me niet zo. het zal allemaal wel. ik ben onlangs gestopt met eten. en krijg weer hier en daar wat nutricia multifibre. de sondevoeding. niet te veel. anders ga ik nooit meer eten vind mama en wen ik er te veel aan. ik moest er inderdaad aan wennen. ik eet al ee tijdje vreselijk slecht en dan ineens zon zware vulling in mijn maag. maar ik wen er langzaam aan en laat het gebeuren.
je zou denken pepernoten marsepein chocolade letters kikkers en muizen.........daar gaat ie van overstag. think again. niet dus. ik heb totaal geen interesse en eten en in sinterklaas. als ie ergens te zien is wil ik er niet heen. ook de intocht had ik niet willen zien . wat dan weer verstandig is want het is erg druk dan. maar op tv wilde ik ook niet kijken en veranderde het kanaal in tommy teleshopping. dat vind ik nou wel leuk. al die herhalingen. fijn voorspelbaar. en dan telefoonnummers, allemaal opgelezen door tommy.
op school werd uiteraard ook sinterklaas gevierd en hebben we lootjes getrokken en surprises gemaakt. ik heb ook een surprise gemaakt en gekregen. zie de fotoos. de thomas had ik gekregen. mooi is ie he!! er bij zat een goed geschreven gedicht over oa mijn liefde voor schuifdeuren. zelf had ik een diorama in elkaar gezet, samen met mama.
ik wacht nog steeds op gordon. gordon komt helemaal uit texas. gordon is electrisch op een spoor en hier bijna niet te krijgen, overzee is ie wel verkrijgbaar.
ik speel veel met mijn asus die fijn over hebt www raast. ik zoek films op youtube van thomas en gebruik de zoekmachine van youtube en google alsof het niks is. ik type gordon en bachmann (dit is het merk) en krijg geweldige filmpjes en plaatjes op mijn scherm. ik kan dit wel een hele dag doen.
ik ga ook nog graag trainspotten ondanks de ijzige kou. ik kan dit een paar uren volhouden. en wacht dan op een trein die een tot twee keer perhalf uur voorbij raast en maak er een filmpje van. heerlijk vind ik dat.
op zaterdagen blijf ik het liefste thuis. als de zon schijnt neemt mama me mee op de fiets . geen zon, dan wil ik echt niet naar buiten. ik ben wat verkouden dus ik heb een goed excuus. ik vermaak me thuis wel met mijn vsmile en mijn treintjes en uiteraard tommy en youtube.
ik maak hele lange treinen en laat ze door de kamer rijden, samen met mama.

30 november 2011

november in het kort...

13 november kwamen jes en bas heel gezellig op visite. met olifantenfotoos uit thailand. ze hadden in het echt op een olifant gezeten, zag ik in een glimp op de foto, maar omdat er geen treinen opstonden was ik snel uitgekeken en wilde erg graag mijn asus terug waar de fotoos op werden bekeken.
14 november wachte ik op james en was nog wat van streek van gisteren en heb dan ook even fllink van me laten horen. kort maar krachtig.
15 november. ik vind het koud.
16 november. ik draag een stoere kattenmuts op de fiets, van school naar huis, we stoppen op de markt waar ik ondanks de kou toch achter de duiven aanren. de duiven hebben er wat minder zin in en na een half uur zijn ze alemaal verdwenen,.....we fietsen naar huis want vandaag komt de logodame kijken hie de pictoos aan de muur hangen en kijken of er verbeteringen nodig zijn.
ik bid nog even voor james die nog steeds niet gekomen is,.
17 november. ik kom glimlachend uit school, en ik wacht nog wat op james.
18 november. vandaag kijk ik na schooltijd thomasfilms.
19 november. ik stuiter vrolijk in het rond en wacht op james, het duurt wel weer erg lang......
20 november. vandaag komt papa. de koekjes die papa meeneemt vind ik stukken minder interessant dan een tijdje terug,..... de chocolade reepjes eet ik niet op.
21 november. ik moet aan mijn sinterklaas surprise gaan beginnen , we trokken lootjes op school en dus aan de slag......
22 november.james james james james james!!!! hoera mijn james is er vandaag!!! ik ben zo blij blij blij!!!! op school ren ik stiekum naar de lift, de juf rent achter mij aan want uiteraard mag ik niet zomaar wegrennen. hahahah dat is juist waarom ik het doe. ik spring dus in de lift. de juf wil mij pakken en springt achter mij aan de lift in envoor dat ze in de gaten heeft wat er gebeurt gaat d elift omhoog omdat ik op het knopje heb gedrukt. ik lig krom van het lachen.
ik ben weer met eten gestopt......mama belt de dietiste.
23 november de zon schijnt een beetje. ik fiets vanuit school naar huis. dat doen we elke woensdag , dan gaan we naar macdonalds. dat is leuk. ik geniet van het fietsen, mama wil vaker gaan fietsen. dat lijkt me wel een goed plan. denk ik misschien of niet ,.. ik weet het niet nee doe maar niet..... ik vind de overgang binnen buiten en buiten binnen nog altijd erg moeilijk.
24 november.mama haalt me op met de fiets het is lekker weer, we rijden niet rtecht naar huis maar met een gezellig omweggetje. onderweg lezen we de nummer borden van de autoos die we zien en roepen de automerken. ik heb de hele tijd een grote lach op mijn hoofd, een ander spelletje is dat we niet op de knopjes mogen drukken, ik heb dat spelletje zelf bedacht. en bij de verkeerslichten ben ik erg actief in het tegenhouden van mama die op knopjes drukken wil. nu is het zo met de lichten in middelburg dat je er niet persee op te drukken hoeft, ze gaan toch wel op groen, zegt mama . en ik geloof dat ze nog gelijk heeft ook.
25 november. als buiten de lantarenpalen aan gaan ben ik niet blij, ik roep naar de lantarenpaal dat ze uit moeten maar dat werkt niet. ook verteld mama dat ze geen knopje heeft om de lantarenpalen uit te zetten. ik wil de lantarenpalen niet zien branden, daarom is de oplossing dat de gordijnen dicht gaan , dan hoef ik ze niet te zien. ik ben tevreden met deze oplossing.
26november.ik wacht op gordon de trein, nog steeds al erg lang. gordon is in texas. mama leid me af met een fietstochtje. we gaan naar de boekenwinkel, dat mocht ik kiezen. er is daar een grote beer, die vind ik erg leuk.
27 november. ik heb last van de winterblues, ik doe niet erg veel en heb niet erg veel zin om iet s te doen. ik speel wel met mij treintjes en kijk wat thiomas en doe wat met mijn v-smile spelcomputer maar erg veel aktie neem ik niet. als mama de daglicht terapie aanzet ga ik er met mijn rug naar toe zitten. dat heeft dus ook niet zo heel veel effect......maar mama gaat er ijverig mee door, en krijgt er zeklf een zonnig humeurtje van, want terwijl ik mijn best doe om het licht te ontwijken krijgt mijn mama de volle laag....
28 november . ik fiets van school naar huis, gooi onderweg wat brood naar d ebirds terwijl ik het flink koud vind. toch kies ik zelf de fiets. ik mag namelijk een beetje kiezen , dan vraagt mama zal ik je met de fiets halen of kom je met de bus.... ik kies dan ondanks kou en wind FIETS, dat is veel gezelliger. onderweg fiets ik ook de schoolstress weg en op de fiets lach ik veel.
29 november. ik heb moeite met de windows pc die op school staat. hij staat binnen mijn bereik hij staat aan en ik mag er soms wel aankomen en soms niet. datis te verwarrend en te veel onzekerheid. ik raak er erg gefustreerd van. er word besloten dat ik er niet meer aan mag komen en dat de computer standaard uitstaat.
dat is veel duidelijker.
30 november. we gaan treinspotten. dat is verschrikkelijk leuk. ik maak er films van. ik heb al veel treinenfilms. films maken is nog steeds een hobbie van mij. ik kan heel goed films maken. ik zal ze een s op mijn photobucket zetten!!!