21 juli 2007

JAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAJAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAdanceparade, in de stad.... onderweg zei mama ik heb een plan, ik weet dat je het kan... hmmmmmmmmm wat nu weer, mama en haar plannetjes.....oh kijk daar een karretje, gaan we kijken.......ik wijs naar het karretje...gaan we kijken. ?... mama hurkt naast me en vraagt of ik naar het karretje wil kijken...ik wijs. wil je naar het karretje kijken? JA? vraagt mama ze raakt mijn mond aan , ja zegt ze........oh datte. ik zeg JAH. mama helemaal blij en ik ook want we steken nu de weg over zodat ik het karretje kan zien..........(karretje = auto met aanhanger...ze moeten wel vast zitten want losse karrretjes blief ik niet)
we kwamen langs de ijs--smulhoekje--shop. lekker... dat lust ik
wel.
mama parkeerde aan de overkant en vroeg mij wil je een ijsje. tuurlijk wil ik dat en ik gaf mama een kusje. daar was mama dit keer niet tevreden mee. JA zei mama .... wil je een ijsje... koekie doen zeg maar JA...ik gaf een kusje...mama gaf mij er een terug... wil je een ijsje? JA ze raakte mijn mond aan JA.. zeg maar JA wil je een ijsje. dat ging dus een paar minuten door en ik moest wel huilen want ik snapte het niet, een kusje is toch ok, dat is toch altijd goed voor antwoord op wil je een ijsje....ik wil wel een ijs, lekker ijs.... AAAAAAAAAA
mama is helemaal blij en ik heb ijs...
de dance parade was hard en luid , mama liep eer op afstand langs maar ik wilde die gtote wagens wel eens van dicht bij bekijken. en vroeg er om. ik hoefde nu geen ja te zeggen. het was toch te hard lawaai.
thuis heb ik ook nog voor een paar dingen ja gezegd, dat is makkelijker, want alles is thuis makkelijker in mijn vertrouwde omgeving. ( en dat is ook niet persee autistisch! dat geldt voor veel mensen!!)
mama en ik doen vaak geluiden spelletjes. a a a aa en dan doet zij a a a a aaa oooooo en dan doe ik dat weer na en hier en daar gooien we e rnieuwe variaties tussendoor. heel leuk spel. soms begint zij het spel en soms begin ik het spel. het komt er dus op neer dat ik klanken op "komando" kan maken. en antwoorden is toch ook een soort van klanken op komando.................dus kwam mama op het idee om dit klanken spel te gebruiken om mij te laten antwoorden. ik kan nu dus enkel ja. de nee wordt wat lastiger , want ik heb niet echt de EEE in mijn vocabulaire. wel de O . frans spreken een optie? lol. anyway het is mijn eerste gerichte spraak en ik ben er erg trots op!!! hoera voor mij!!

19 juli 2007

fiets


Nu was de grote vraag "zou ie er wel in gaan zitten...."

hier het antwoord..........................
hoera de fiets is er!!!!nu moet mama alleen nog even oefenen, want ze zegt dat het moeilijker is als ze dacht, en ze wil dat ze goed met zo'n grote bak kan fietsen voordat ze met mij in het verkeer gaat.


17 juli 2007

autistisch

als ik in de kast ga zitten en met de deurtjes kiekeboe speel wordt dat direct bestempeld als autistisch..........te veel prikkels en hijzoekt rust, de kast is een kleine ruimte en geeft bescherming...............mooi dat mama het aar direct al niet mee eens was want ze kent me wel beter. in het zieknhuis ga ik ook in een kastje zitten. maar dat is dam weer om me te verstoppen voor de doktor. ook niet autie maar gewoon slim. en passend bij een jongen van mijn leeftijd. als ik buiten ben en echt niet naar binne wil dan ging ik, nu niet meer hoor. op de grond liggen. o ja autistisch.....nee hoor gewoon slim,.. probeer me dan maar eens mee te krijgen, knap als je dat lukt!! ik heb een ander jongetje thuis te spelen gehad... en hj kroop in de kast. en deed wat ik doe met de deurtjes....en dat jongetje is verre van autistisch... en toen het ijd was om naar huis te gaan deed het jongetje ook de ik ga op de grond liggen zie maar dat je me mee krijgt truuk. omdat het jongetje een stukje lichter en zo is als ik ben duurde het bijna korter dan kort en werd hij makkelijk aan zijn arm opgetild en moest hij het opgeven... maar is het niet oerleuk dat die deskundige al mijn gedrag bestempelen en bestikkeren omdat ik al een plakkertje autie heb. hoe makkelijk is het dan om alles gewoon te schuiven op het autisme. .... net als mijn eetprobleem. oh ja autisme... niet ziek autisme... het was in het begin een virus dat geen autisme heet wat het eetprobleem begon. was het toen herkent en erkent weet mama dan was het nooit zo uit de hand gelopen. nu zit er misschien een vleugje autie aan mijn eetprobleem. maar mama gelooft dat niet helemaal. want het is allemaal te makkelijk. doet ie iets wat een raadsel is... dan is het autisme... terwijl "gewone "kindjes het zelfde spel doen, nee als ik het doe dan is het autistisch. en bij andere kindjes heet het verstoppertje of kiekeboe.
het is wel feit dat auties vaker drink en eetproblemen hebben, dat ga ik hier niet zitten ontkennen, maar als er nugelijk gereageerd was ipv drie weken later terwijl de mussen van het dak vielen ging ik ook bijna om omdat ik in de hitte niet dronk, en mama mij moest besptuiten met de plantespuit, zodat ik toch nog een paar drupjes vocht binnen kreeg. een paar danoontjes at ik soms wel. ik kon niet meer lopen. ging alleen af en toe anders liggen. autistisch.
of recenter, was ik ook ziek lag voor pampus o bank. komt doktor langs ik bang en vecht tegen onderzoek. nouu mevrouwtje als hij echt erg ziek is gaat hij geen gevecht aan...
wel ziek , medicijnen zorgden er toen voor dat ik weer een tijdje ging drinken. net als het plaatsen van de maagsonde trouwens...binnen een week ging ik drinken. jammer dat het ook snel weer over was, dat drinken. maar het geeft je wel te denken, niet? zo gauw er iets wordt veranderd begin ik te drinken,...............zou er dan toch iets lichamelijks er bij meee spelen? en niet alleen autisme waardoor ik niet drink?
net als het in de kast verstoppen....autistisch,.. me neus...

16 juli 2007

de reparatie


Maandag gebeld, morgen komen ze voor de reparatie ...hopelijk is de nieuwe er gauw.
mama is allemaal fotoos aan het maken van min speelgoed. dan kan maartje ze printen.. en kan ik met behulp van fotoos om mijn speelgoed vragen. van een boel zijn er al fotoos maar nog niet. Ik vindt het niet echt leuk als mama dat doet want ik wil zelf fotoos maken....kan ik best....van het niet
wandelen en de hele dag thuisspelen wordt ik slaperig..............ik doe nu de wagen kapot is middagdutjes