10 maart 2007

McD

Heerljk weer vandaag. Dus we gingen aan de wandel. ook de blokker in en uit en de boekenshop, en dixons, daar wil ik altijd allemaal zo graag naar binnen, die logoos he! en de boekenshop heeft een tveetje hangen, vindt ik erg leuk. als we mijn vaste dingen overslaan raak ik van streek dus een stukje wandelen duurt altijd best een tijdje.
na een pittig stukje lopen kwamen we bij McD daar heb ik lekker ge HAPPYmealt, lekker!! We gingen ook even bij papa op visite. toen naar huis. Ik had best dorst gekregen van de sjippies en de koek die ik ook noog had gehad bij de EMTEE. bij de emtee stond een heeeeeeele mooie vrachtwagen, we hebbn er een paar rondjes om gedrenteld ik vond hem zooo mooi, hij zag er precies hetzelfde uit als de vrachtwagen die ik overalmee naar toesleep, zelfde kleur en alles. Jammer dat mama d'r lader vor het fototoestel kwijt is.....misschien volgende keer! dus thuis aangekome heb ik gelijke water gedronken, en nog eens en later nog eens. Mama en ik hebben met de rode vrachtwagens gespeeld, ik moest erg lachen. toen nog wat gedronken. Het was een hele leuke dag! weet je, mama zei dat het lijkt alsof die neussonde als een donkerwolkje boven mijn hoofd hing, constant. En nu die neussonde weg ik gaat het zoveel beter, ik drink ik eet maak meer geluid, ben vrolijker, sta meer open voor dingen, ,....
gister bijvoorbeeld, ik was een puzzelstukje kwijt, van mijn grote vloerpuzzel die uit 4 verschilende puzzels bestaat die ik al helemaal zelf kan sorteren! zegt mama daar , bij de stoel..en ze wijst ernaar. En ik? Ik snap het, en pak het puzzelstukje bij de stoel. Mama is er hevg van overtuigd dat mijn woordenschat net zo groot is als die van ieder ander kind van mijn leeftijd, Alleen kan ik niet praten en ben ik aan het leren om he ik zelf dingen kan duidelijk maken op een manier die anderen ook begrijpen. Mama begrijpt me bijna altijd wel. Nu de rest nog!!!!! Of misschien moeten ander mensen leren te luisteren naar non verbaal communiceren, want ik "praat"op veel manieren. bv hoe ik kijk, hoe ik mijn hand houdt, of juist door hoe ik niet kijk. In het algemeen zijn mensen te gehaast en te ongeduldig om de tijd te nemen voor iets wat ze niet kennen. En ja het is makkelijk en simpel om altijd de bekende weg te volgen ( van bv praten) Maar dan mis je wel al het moois dat in het zijpaadje verborgen ligt. Er is zoveel meer dan de standaard. Mensen staan er vaak niet bij stil dat het ook anders kan, en dat anders niet minder is, maar een enorme verrijking kan zijn. Een mevrouw zei pas nog tegen mama dat ze er respect voor heeft dat mama voor mij zorgt. Mama ziet het als een feestje als een extra als een verrijking dat ik haar dingen op een andere manier laat zien. genoeg voor vandaag, we worden wat te diepzinnig en vast niet helemaal niet meer te volgen.

08 maart 2007

mama is ziek

mama heeft een virus ze is ziek. ze moet de hele dag overgeven. ze ligt op de bank. dat vindt ik hel gek. mama ligt nooit op de bank. ze speelt met mij , normaal gesproken. Maar ik kan me heel goed aanpassen, en ik doe lekker dingen die ze op andere dagen eigenlijk niet zo goed vindt. Ik duik in de koelkast en pak de yogho, lekker inschenken, dat vindt ik leuk. ik kan dit zonder te knoeien!! alleen vindt ik het schenken zo leuk en fascinerend dat ik vergeet te stoppen als het kopje vol is,...............wacht er staat nog meer in de koelkast....................
Mama komt af en toe eens kijken en is helemaal niet boos , ze noemt me zelfs haar feestje van elke dag. Dat zegt ze wel vaker tegen me. Ze vindt ook dat ik lief aan het spelen ben en ruimt het aanrecht op. Ik kan er ook niks aan doen dat inschenken zo spannend is.
sMiddags komt tamara nog even met me spelen en mama gaat boven even wat slapen.

06 maart 2007

H2O

We gingen vdaag boodchapjes doen, Nic kwam, vind k altijd erg leuk.ik heb eel zittne glimlachen. Het is zo leuk om weer thuis te zijn en weer gewone dingen te doen Ze had ook een kaart gestuurd toen ik in het ziekenhuis lag, lief he!
mama kocht konijne kaas. thuis maakte ze cracker met die konijnekaas en sneed ze paasbrood speciaal voor mij omdat ik dat zo lekker vind, maar wacht us even ik wil konijnekaas en een cracker. ik pakte mamas andere cracker den deed er konijne kaas op. en heb um opgegeten. ja zekers OPGEGETEN. maar ik kannog meer. ik kan ook,.....................DRINKEN. mama had een kopje koffie en een glaasje water gepakt, we gingen samen gezellig zitten en mama dronk haar koffie, en ik? Ik dronk mijn water. Mama werd helemaal dol. heel leuk allemaal.
later vroeg ik zelf om water in de keuken en nam nog wat slokken. later die middag kwa marieke van de thuiszorg, om te draaien en te dompelen, een keertje voordeon en dan kan mama het ook verder doen.. Ik heb wel even gehuild, maar niet de hele tijd. ze zeiden klaar en ok dan is het goed. klaar met mijn buik, ik stop met huilem. Marieke zie dat ik het heel goed gedaan heb. tegen mama zei ze dat ze vond dat ik zo groot was geworden sinds augustus vorig jaar toen ze me voor het laatst had gezien, en ook zo veel minder bang en heel flink. ze zei dat elk kind wel zo reageert zoals ik nu deed. knap he!! Anyway ik was nog niet klaar, voor het slapen gaan vrog ik of mama nog iets voor me wou pakken. Je auto? Je deken?
eh mama weet je nog wat ik altijd wou een tijdje terug?
OOOOOOOOOOh zei mama wil je water
ik lachte naar haar , goedzo mama
Ik kreeg water en dronk er van. zette het opzij en ging later nog een keer drinken en gaf mama ook wat.
Ok hier aat ie dan: meneren en mevrouwen doktoren, hier volgt een speciale mededeling. Weten julie nog van dat jongetje dat niet wilde drinken omdat het ziek werd en dat julie toen dachten dat er een flinke kans in zat dat het jongetje gedragsmatig niet wilde? dat jongetje had vreselijk last van een bactereiale infectie en ook een vreselijke last van zijn sonde. het is geen gedragsprobleem. het is een jongetje dat zich heel goed kan aanpassen als ie maar de tijd krijgt. in rotterdam was er ook een dokter die mijn hartslag mat zonder dat ik heb gehuld , echt waar. en dokter heleboel, vind ik en mama een hele goede dokter, ook al moet ik dan wel huilen. zei stond erop dat er ook biopten zouden worden genomen bij de operatie.(uitslag over drie weken) . Kijk alles bij elkaar opgeteld, ik drink al een hele tijd niet, infectie aangepakt, sonde uit mijn neus en ik drink vandaag al $ keer. gedrags probleem,.....................THINK AGAIN

05 maart 2007

Blij

Ik ben zo blij zo blij zo blij zo blij zo blij
mama geeft eten in mijn slangetje en dat vindt ik prima. het laatste spuitje met water mag ik steeds zelf leegspuiten in mijn buik. Ook heb ik mijn eigen set met spuiten en krijg ik een beetje voeding in een bakje en zo. en mag ik helpen inschenken, heel gezellig. als het voedings tijd is neemt mama me mee naar de keuken en mag ik helpen. En dat kan ik heel goed!!
ik ben zo blij ik ben zo blij ik ben zo blij, BLIJ BLIJ BLIJ .

04 maart 2007

zondag, naar huis?

Er werd gebabbeld over zondag naar huis, met zuster natalie , die vandaag onze zuster was, ook erg aardig. Er zou nog even een bloedprik komen om te zien of de waarde van 30 niet gestegen was. 's morgens om 8 uur zouden ze komen. WACHTEN. In ziekenhuizen zijn we altijd erg vroeg wakker. Mama stond al om 5;30 in de doezj!! om 8:15 ging de bloedkar met de bloedzuster voorbij. maar dan ook echt voorbij, hmmmmmmmm. ok. zeker eerst een ander kindje en dan ik. 8:30 nog geen vampier gezien. tsk. mama belde natalie. LOL ze waren mij vergeten, maar als ik vandaag naar huis wil moet ik wel geprikt..........De vampier kwam terug, zette haar bloedkar voor de deur en aarzelde. kom op ik wil naar huis. Had ik al gezegd dat er op de deur een briefje zat, liever niet storen. alleen als echt nodig. of zoiets. mama zwaaide naar de vampier en ze kwam binnen. de vampier dacht niet storen ,,...besmettelijke ziekte. haha autisme is niet besmettelijk. anyway de vampier deed waarvoor ze was gekomen. en nog voordat ze de buisjes gelabled had had ik mijn pleister al naar haar hoofd gegooid. he joh ik ben een grote jongen ik hoef geen pleister.
Mijn bloed was rood genoeg en ik mocht naar huis. Omdat het toch nog een hele trip is eerst nog een halve voeding, die een half uurtje laten zakken, en om 11:30 gaan dus. ik zat al na de voeding helemaal klaar in de wagen. mama was de spullen bij elkaar aan het rapen. ik wist dus al wat er komen ging WEG, naar huis, trein zei mama. WOW. eindelijk...
nog effe naar de mac, ik at 1 kipnugget, en dat vond ik wel genoeg. kreeg nog een nieuwe jas van mama. en toen hup naar de trein. tussen bergen op zoom en kruiningen geen treinen. nou ja dat kan de pret niet drukken, de ns had het weer prima geregeld met tourbussen.
thuis heb ik heel veel geglimlachd. wat wil je eindelijk verlost van die rotslang in mij neus. 's avonds in bed heb ik mama heel lang aaangekeken en geglimlacht elke keer als mama zei fijn he weer thuis of zoiets, lachte ik van oor tot oor.