28 april 2007

PARIJS


We zijn naar parijs geweest en hebben daar gegeten. patat en ijz. Ook heb ik daar voor het eerst sind heel erg lang een dannootje knijpding op gegeten. Knap he! tenmiste dat vond mama. Eten is voor veel mensen de gewoonste zaak van de wereld. Voor mij is het elke dag weer een probleem. dus dat van dat danoontje is in mijn geval erg knap. ik heb vroeger welleens een danoontje gelepeld, maar dus nooit een knijpdanoontje willen eten.

27 april 2007

school


vandaag werd er hardt aan de schutting gewerkt, mama dacht dat het mzgien beter voor mij was om te gaan wandelen. dus we liepen naar de jumbo en hebben gekeken hoe ver weg de school is die mama voor mij heeft uitgezocht. eh heeeeeeeel ver dus. dat kan nog een probleempje worden. maar die zijn er alleen om opgelost te worden.

26 april 2007

Lekker weertje koekepeertje
Vandaag weer heerlijk zomerig lentedagje, 'sMorgens naar de markt. Om 10 uur was het voor mij eigenlijk al te druk, dus vlogen we even snel over de markt. En toen gingen we langs het postkantoor naar huis, nou daar wordt ik wel vrolijk van. Dan mag ik bij de schouwburg spelen. Maar echt blij werd ik niet toen ik daar aankwam, want de deuren stonden open, vastgezet. ik moest best huilen van de teleurstelling. De aardige mevrouw daarbinnen kwam even naar buiten toen ze mij hoorde huilen en zette de deuren los, zodat ze open en dicht gingen. maar voor mij was het al te laat.De lol was eraf voor mij, dus we gingen om ijzz! dat vond ik wel leuk. ijs is altijd goed.
Smiddags kwam noortje nog even spelen en ze had een mooi verslagboekding van school meegenomen. Ik sta er ook in, met foto zelfs. leuk hoor. Toen we uitgespeeld waren ging noortje (Tamara dus) met haar rode koekblikje naar huis. ik liep mee naar het autootje en vond het errug interesssant. toen noortje zei al ik hem eens starten snapte ik het. Ik snap veel zegt mama. Noortje is ook onder de indruk. s avonds heb ik bijna al mijn kipjes opgegeten. Op het moment ben ik zoooooooooo ongeduldig met mijn kipjes. Ik probeer ze steeds uit de pan te pakken, maar dat is warm. dus dat mag niet. wel mag ik ze zelf omdraaien met een vork.

25 april 2007

vrachtwagenz


woensdag gefisiodag.Maar nu even de laatste keer , dan drie weekjes niet. want marrian gaat naar de chinees.......vandaag wel fisio dus. ik heb lekker met de fiets gespeeld. altijd leuk.
na fisio zijn we gaan wandelen. over de ophaalbrug. en hij was dus net open geweest.....boffen dus. heel veel verkeer dat daar stond en moest optrekken. dat vind ik superleuk. Ik vroeg mama dan ook weer om te kijken en even met wandelen te stoppen. We hebben een flink half uur op de brug zitten kijken naar al die drukte. lekker relaxt kijken hoe al die anderen zo snel mogelijk van A naar B willen gaan. Bij de hema hebben we lekker een ijsje gegeten. Ik haal bij de hema altijd een grapje uit met de lift. dat gaat zo. Knopje drukken lift komt, deur open. ik weet dat we dan op 1 moeten drukken en dat doe ik dan ook, deuren gaan dicht, lift omhoog. we zijn boven. dueren open, en dan druk ik voor we eruit gaan op de 0. helemaal zelf bedacht. als we naar benee gaan, na het ijs eten doe ik hetzelfde, allen druk ik boven op de nul en beneden op de 1 .toch wel knap dat ik het allemaal weet.Ik kan goed observeren!!
Thuis gekomen had ik het dus wel moelijk. erg moelijk. De wereld is verandert, de wereld zoals ik hem ken, en ik kan het niet plaatsen. Eerst als ik door de schuttingspleetjes naar de buren gluurde kon ik hun tuin en de heg zien, ook wel eens een buurvrouw. wel interessant om te gluren...hoi buren. Maar de heg is weg. Ik kan nu de straat zien......dat klopt niet en ik kan het even niet aan. Ik heb bijna twee uur gehuild voordat ik kalm was. Voor mij is dus even de wereld zo erg verandert dat ik het even niet aankan. Ik had een hele grote driftbui omdat mama me niet over de muur wilde tillen. ik heb ook in mijn gezicht gekrauwt, van machteloosheid. Het gekke is als we langs de tuin van de buren lopen heb ik nergens last van. mama heeft ook angewezen en verteld en alles , allemaal ok. totdat ik vanaf onze tuin naar die van de buren kijk. dan is het fout. ik zie de weg. ik zie een hond en een mevrouw, een auto, poezebeesten. dat hoort niet .IK WIL DE HEG TERUG. ik kan er moeilijk van slapen. ik ben doodop. mama kan dus ook niet slapen.