28 december 2012

tarpon springs

kookai.blogspot.com
kai en papa in tampa

kookai.blogspot.com
YELLOWCABS

kookai.blogspot.com
car vieuw

kookai.blogspot.com
mooie auto

kookai.blogspot.com
mama's voeten in tampa

kookai.blogspot.com
kai en oma in de parkeergarage. 

mama 

kai en oma meo
kai en oma 
koekai.blogspot.com
daar wil ik heen

kookai.blogspot.com
lekker ijs

kookai.blogspot.com
kai komt uit de mac
Het is leuk in florida. ik jaag wat op de kat meg, die zich dapper verstopt onder oma's bed. ik ben er in geslaagd een film van te maken hoe meg blaast naar mij. ik vind het een erg mooie film en moet er dan ook erg om lachen. Als meg onder het bed zit kan ik er niet bij, jammer maar dan ga ik een ander speletje doen. zo heb ik mijn game boy in de magnetron gelegd en de amgnetron aangezet toen iedereen lag te slapen. ook had ik er wat plastic bij gedaan, deksels van potjes die ik in de keuken zag. er kwamen vlammen uit. dat stonk wel flink dat brandende plastick. brandweer mama had de schade beperkt, en is daarna niet meer gaan slapen, maar heeft de wacht gehouden bij de magnetron. we zijn naar tarpon springs geweest. dat is een leuke plek. er is veel te zien. boorjes en winkels. het grootste gedeelte is buiten dus dat is erg gunstig voor mij. ik heb lekker ijs gegeten en mama had een float. dat is een beker cola met een boletje ijs erin. beetje vreemd , maar mama vond het lekker. ik had er geen interesse in. ik ben wel eerder naar de auto gegaan want alles werd me toch te veel. oma en mijn neef en nicht gingen naar een restaurantje en dat is voor mij erg moeilijk om te doen, dus hebben wij fijn in de auto wat gegeten. papa had lekker patat gehaald. bij oma's huis ben ik eerst even gaan chillen in de rustige slaapkamer. daarna met mijn treinen gepeeld. een dag later zijn we naar tampa gegaan. de planning was om naar het kinder museum te gaan maar toen we daar de deur open deden was het lawaai zo overweldigend dat we gelijk weer naar buiten gelopen zijn. dat is een beetje te veel input voor mij. dus zijn we gewoon lekker door de straten van tampa geslenterd. heel leuk was dat. ik zag autoos rijden en veel hoge gebouwen. ik vind wandelen erg fijn. we hebben heerlijk bij de mac gegeten.  en voor je het weet is de vakantie over..........koffers pakken. jammer is dat. ik vind het erg gezellig bij oma. morgen gaan we weer naar het vliegtuig, dat ons naar huis brengt......ik heb het heel knap gedaan. dit jaar was beter dan vorig jaar. en ik heb geen extra medicatie nodig gehad! ik kon het af met minder medicatie dan op de gemiddelde schooldag! hoera. dag oma, het was weer geweldig leuk!

27 december 2012

dierentuin

sneeuw in de zon

kookai.blogspot.com
een giraffe en kai

kookai.blogspot.com
ijs bij de sweet shoppe

kookai.blogspot.com
wielen kijken
kookai.blogspot.com
mooie wielen
we gaan naar de dierentuin. we zien veel dieren en een treintje. ik eet lekker ijs. en wandel fijn door het dierenpark. er staan sneeuwmannen in de zon, dat is wel gek!

26 december 2012

florida

kookai.blogspot.com
het huis van oma

kookai.blogspot.com
omas straat

kookai.blogspot.com
kai en de bachmann trein
we rijden met een mooie auto naar omas huis. oma heeft een mooie grote auto geuurg zadat we er allemaal inpassen. epr ongeluk nemen we de koffer van iemand ander mee. we hebben ook zoveel koffersdat die nene koffer niet echt opvalt. uiteindelijk brengen we deze koffer weer terug naar het vliegveld zodat de rechtmatige eigenaar ook zijn vakantie kan voortzetten. in omas huis ben ik dit keer niet zo ontreddert als de eerste keer. ik weet de weg en ga even fijn op mijn slaapkamer uitrusten. ik kies hier zelf voor en zonder me een dik half uur af. ik zit op mijn mooie thomas dekbed dat oma speciaal voor mij heeft neergelegd. ik voel me helemaal thuis. ik speel ook met mijn treinen en jaag de kat op. meg ziet me al aankomen en verstopt zich wijs onder omas bed. dan kan ik er niet bij. maar ik heb geduld`! uiteindelijk lukt het me om een mooie film van een boze meg te maken. ik maak veel fotoos en films. dat is mijn grote hobby. fotoos van alles wat ik zie. ook bekijk ik de fotoos die ik al eerder maakte van nummerborden. we gaan met de auto naar een mall.daar is het groot en licht. er staan kerstbomen en hangt kerstversiering en er speelt kerstmuziek. het is erg druk en ik houd het ook niet erg lang vol. na een ijsje heb ik het wel gezien en laat duidelijk horen dat ik het genoeg vindt. mama , papa en ik gaan naar buiten en we lopen naar toy's're us. dat vind ik wel leuk er is veel te zien en ik scoor een vtech ereader. met een engels gesproken verhaal. ik kan best wel wat engels , geleerd van youtube en papa die amerikaans praat. ik maak oma blij door oma te zeggen.

wat ik zag uit het raampje van het vliegtuig

kai vliegtuig
wat ik zag uit het vliegtuigraam.

kookai.blogspot.com

plannen....

we gaan op vakantie!!!! naar oma in florida! yay. dat is superspannend. ik was daar vorig jaar ook, dat was erg erg leuk. ik had ook hier en daar wat spannende momenten. overload enzo. das niet zo gek, er was ook zoveel te zien!
nu dit jaar heeft oma weer gevraagd of ik en mama en papa komen met het vliegtuig.
ik wil wel naar oma. maar ik ga liever niet met een vliegtuig. waarom? ik moet dan zooooooooo lang stil zitten. dat vind ik wat lastig. vliegen vind ik totaal niet eng of vervelend. dat kan ik wel. no problem. maar het duurt zo lang en dan gaan we ook nog overstappen in philly. het is een lange reis... koffers zijn gepakt. stripverhaaltje gemaakt, hoe en wat en wat gaat er gebeuren....spannend. ik weet al een tijdje dat we gaan. bij oma staat een trein van thomas die gaan we halen. zo heeft mama het uitgelegd. zodat ik ook duidelijk begrijp wat we gaan doen en het is een leuk doel voor mij om toch maar in het vliegtuig te stappen.  via de site heeft mama een gids geregeld. dan komt er op schiphol en omstreken een speciaal persoon die on overal doorheen loodst. vorig jaar hadden we dit niet gedaan,..maar wel gezien hoeveel gemak dit kan opleveren in bepaalde situaties. we zijn met New York Taxi naar schiphol gegaan. dat is makkelijker dan met de trein. wat minder stress enzo. de taxi rijd van deur tot deur, en als we weer naar huis gaan staat de taxi al klaar op schiphol. dat maakt het allemaal wat makkelijker.
kai en philly chesse steak
philly cheese steak

kai
kai in philly

kai en een ijskoud ijsje
kai eet liever ij

het is avond op het vliegveld

kookai.blogspot.com
met een pandelding naar de aankomsthal
~De taxi komt laat....niet te laat gelukkig maar wel een uur later dan afgesproken...onderweg had de taxi een aanrijding gehad...een hertje. daarom komt er een andere taxi. niet een gele zoals mama dacht maar een grote luxe wagen. die ooit van de burgermeester van new york was. ik vind hem mooi, ook al had ik op een gele gerekend. de rolstoel past er perfect in en ook de koffers gaan mee.  allemaal in de taxi en we gaan op weg naar schiphol. we moeten dan door een paar controles en algauw heb ik er genoeg van. we moeten door de rolstoelrij en die rij is behoorlijk wat korter dan de rij van de andre mensen. maar omdat de mensen in de rolstoelrij meer moeten regelen gaat deze rij erg langzaam. te langzaam en na een kwartier ben ik volledig in over mijn toeren. als mama gaat regelen dat we in de andere rij mogen voordringen , zijn de rolstoelers voor ons klaar en zijn wij aan de beurt. als we klaar zijn en weer gaan lopen kom ik al snel weer tot mezelf. we zoeken onze gids en deze helpt ons geweldig goed. bij het instappen mag ik in een speciale stoel door het gangpad rijden. ik zit fijn bij het raampje en kan alles goed zien. ik vind vliegen helemaal niet eng. ik vind het leuk om naar buiten te kijken. ik speel wat met mijn meegebrachte spulletjes en slaap een beetje. de reis gaat zover goed. in piladelphia meoten we overstappen. ik mag weer met het karretje door het gangpad. en in tegenstelling tot schiphol mag mama van de gids aldaar niet zelf met de rolstoel rijden. daword gedaan door de gids. dat zijn zo de regels daar. dus loopt mama gezellig naast mij. ik zit in de rolstoel en kijk om me heen. de rolstoel is om het makkelijker voor mij te maken. ik hoef dan niet alle indrukken te verwerken en kan me afsluiten van alle hectiek op het vliegveld. in philladelpia airport eten we wat. papa koopt een PHILLY CHEESE STEAK. want vind hij die moet je hebben geproefd in philly.  ik krijg een lekker ijsje, want ik houd niet zo van al die fratsen.
de oma van kai
oma staat al te wachten
we gaan met naar het volgende vliegtuig dat ons naar tampa brengt. dat is een kortere vlucht dan die van amsterdam naar philly, ik ben niet helemaal fit en erg moe. bij het instappen ben ik erg afgeleid. ik mag weer in het specaile rolstoel ding . ik word daarin flink vastgezet. dat zijn de regels....ik verlies mijn ipod. niemand heeft dit in de gaten. pas in het vliegtuig als mama alles voor mij op orde brengt merkt ze op dat de ipod foetsie is.....mama vraagt het aan de crew, omdat ze meent dat ie nog in de rolstoel is....na navraag gedaan te hebben komt de steward naar ons toe en verteld dat REGGIE, de man die hielp om me vast te zetten het vond en het in de zoom van mijn spijkerbroek heeft gestopt, en idd in de omslag van mijn spijkerbroek zit mijn ipod die ik voor mijn verjaardag kreeg. gelukkig. fijn dat reggie het opmerkte!!! we stijgen op en vliegen naar oma. dit vliegtochtje lijkt zo voorbij....ik kijk naar alle lichtjes. heel mooi! ik zie de autoos rijden lang de grote wegen....als we geland zijn gaan we met een soort pendeltramtreinding naar deaankomsthal waar oma al staat te wachten. `mijn grote neef is in een andere hal om mijn grote nicht op te halen. gezellig....ik ken ze nog allemaal!