13 september 2011

anders

mijn wereld is veranderd.
ik vind dit moelijk want begrijpen doe ik het niet helemaal.
waarom verdwijnen mensen.
waarom kan ik er niet meer naar toe?
waar zijn ze dan? war doen ze daar?
iedereen is zo verdrietig.
ik snap niet wat er is gebeurd en waarom.
ik ben wel wat van slag.
waarom kan het niet blijven zoals het is?

dansles

al een tijdje was mama op zoek naar een buitenschoolse activiteit voor mij en we hebben een leuke gevonden. expressieve dans van de kunsteducatie. we hadden gebeld en om de verassing voor de mensen daar niet al te groot te maken had mama ze al iets verteld over mijn gave "autisme" en dat bleek geen obstakel te zijn om het eens gaan te proberen. woensdag middag zouden we gaan. dat vond ik best spannend want ik wist niet echt wat ik daar verwachten kon.....het was niet echt ver, een kwatiertje lopen maar. ik had niet veel xzin om te fietesen en het was wel lekker wandelweer. we hadden even moeite de juiste deur te vinden want de kunsteducatie heeft veel ingangen. maar uiteiendelijk hadden we de juiste deur gevonden, ze waren al wel begonnen maar dat was niet echt een probleem want echt meedoen met de les deed ik nog niet echt. ik heb wel genoten van de muziek. ik werd er erg vrolijk van. al die dansenden meisjes. ik was de enige dansende dude, maar dat kon mijn pret niet drukken. dat de danseresjes wat onwennig op mij reageerden dat was gewoon wel logisch. ik ben niet bepaald doorsnee. dat komt wel. het was erg leuk . de juf toverde een grote marrionet vogel tevoorschijn en wij mochten dan gaan dansen als een marrionet. toen vertelde de juf dat de vogel stokjes had gegeten en een stokvogel geworden was en we mochten dat ook in een dans uitbeelden. springen , draaien heel leuk en vrolijk. hele grote spiegels langs de wand. ik heb mezelf heel goed bekeken, heel leuk en ik heb gezegd dat ik nog wel een keer wil. het was een hele vrolijke dansles.

filmpje

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=d6KAY2LYpgc

oppas basvandaag gaat mama met jessica mijn grote kleine zus even iets belangrijks doen en ik ga niet mee. bas past dan even op mij. dat vind ik wel leuk een oppasbas. vorige keer dat ik een oppasbas had heb ik fijn met mama's lippenstift een clown gemaakt van mezelf. zo mooi had ik dat gedaan. mijn tanden was ik ook niet vergeten. en de muur en de spiegel en...een heel karwei had ik eraan. vandaag is bas er weer. bas is de man van mijn grote kleine zus. hij kan heel goed onkruid trekken. en spinnenwebben vangen. ik heb fijn met bas gespeeld.

11 september 2011

kai de tornado


maandag ochtend kreeg ik nog risperdal. vanmiddag beginnen we met nieuwe medicatie. de omgeving is al op de hoogte gebracht van mogelijke veranderingen in mijn reactie op dingen van buitenaf. de eerste nacht slaap ik redelijke goed op de medicatie en ben nu eens niet om twee uur wakker maar slaap heel fijn tot iets na vijven door.dat is wel prettig. ik heb mijn risperdal meer als een jaar geslikt en dat heeft grote gevolgen gehad. zo is mijn gewicht bijvoorbeeld verdubbeld. terwijl ik niet te veel eet volgens mij dietiste. bewegen helpt ook niet veel , want tsjonge wat heb ik gerend in de vakantie.......zowat dagelijks rondgerend en gesprongen. en door de week snoepen dat doen we niet. ook niet in de vakantie. de nieuwe dokter heeft ook gezegd dat het puur en alleen door de risperdal is gekomen en dat ik een risico heb ontwikkeld voor diabetes. fijn hoor medicijnen die je ziek maken...!!!! nu is risperdal nog steeds op mijn lijst van te slikken medicijnen maar dat is alleen voor noodgeval. en dat moeten we zoveel mogelijk beperken. als het even kan helemaal niet meer .(aldus de arts) langzaam maar zeker gaat de risperdal uit mijn systeem en dat is te merken. mensen zeggen dat ik veel alerter ben, veel meer aanwezig en ik kijk veel helderder uit mijn mooie blauwe kijkers. dat is fijn. ik word ook veel ondernemender. zo ben ik op school al een paar keer op eigen houtje naar mijn oude kals gelopen en ben daar vrolijk naar binnen gegaan terwijl er les werd gegeven. ik mag nu niet meer alleen op de gang want ik vlieg er steeds vandoor. zals die ene keer ik was lekker met de bal aan het spelen op de fgang en was plots helemaal aan het ander eind van de school. juffen waren mij aan het zoeken. toen ik dat ik de gaten kreeg werd het voor mij een echt spel en het heette de juffen moeten kai vangen die heeeel hard weg rent. ik vond het een heel leuk spel en hopelijk doen de juffen gauw weer mee!!!!