15 maart 2008

ezel


naar mac geweest. lekker kip gescoord.
ik weet dat kipnuggets kip is . een tok tok kip. maar dat boeit niet. maar ondertussen weet ik dat dus wel. dat is heel slim als je bedenkt dat gister ofzo op het nieuws was dat veel kinderen denken dat melk uit de fabriek komt!!!!
we zijn na de mac ook nog even bij de kinderboerderij wezen kijken. niet bij de kippen maar bij de ezel.ik had nog een kipje bewaard voor onderweg weet je . en wat zouden die arme kipjes op de kinderboerderij een terapie nodig hebben als ik een mcdonalds kip zou eten in hun bijzijn.....

14 maart 2008

tandarts

mijn tand zat iets lossig. maar het wil niet zo. het is een twijfelaartje. die melktand. hij kan iets wiebelen maar niet overtuigend zoals ie zou moeten. zit ie wel los zit ie nou niet los... en twijfelaartje dus. erachter zit een grote mensen tand. dat is duidelijk geen twijfelaar en is al half door. en half door daar bedoel ik mee niet een paar puntjes , zo van daar komt ie. nee half door zo van daar istie. misschien zelfs al meer als half door, hij is bijna evenhoog als mijn twijfelaartje. dus heb ik een dubbeltandje.
dokter heleboel heeft mij een tijdje terug doorverwezen naar een tandarts. een gewone tandarts is zo goed als niet te doen. zeker als hij erna nog evenveel vingers aan zijn hand wil als ervoor...
dus een narcose tandarts is de oplossing. nu wil het dat deze specialistische persoon een wachtlijst heeft van hier tot tokio en terug en het nogwel maanden kan gaan duren voordat ik aan de beurt ben. dus mama had gevraagd aan dr heleboel of ik door mijn twijfelaartje een spoedje was of dat het niet hoefde. dr heleboel adviseerde het aan de tandarts te vragen. zogezegd zo gedaan.
tring tring
**met de assistente van de tandarts
^.^met de moeder van kyano (zo heet ik officieel) hij staat op de wachtlijst en nu is het zo dat er een nieuwe zit maar de oude wil niet echt los.
** ah een dubbeltandje , dat wordt meestal getrokken.
^.^moet hij dan eerder of kan het wachten ivm met die wachtlijst van julie
** hebben julie geen gewone tandarts dan kan die het ook wel doen....

eh tsja waarom zouden we dan ook naar deze zijn doorverwezen...een narcose tandarts. slimme vraag.
mama heeft dus nog een keer uitgelgd waarom we naar de narcose tandarts gaan , en we zouden teruggebeld worden....
wordt vervolgd

**ik houdt dit paaskipje tegen mijn oor en vraag zo of mama het bijhorende toktok geluid wil maken.


**smorgens zit ik altijd even alleen in de slaapkamer, dan gaat mama douchen en zo. ik kijk dan vaak naar buiten en zie dan ook de buurman naar werk vertrekken. zwaai zwaai hier ben ik buurman. zwaai zwaai , kijk nou naar mij, dat doe je toch meestal. BUURMAN...zwaai zwaai. BANG op het raam. zo dat helpt.
De grize auto staat nog steeds in de wc. moet daar ook nog blijven. ik ga regelmatig controleren of ie nog netjes op zijn plekje staat. eigen schuld. moet ie maar niet op de plek van die groene van hiernaast gaan staan......

**smiddags heb ik zin in kip, ik doe de vriezer open en leg kipcorn in de pan. ik ga mama halen en wijs naar de pan.

**savonds gaat mama met de laptop aan de gang. ik slaap vanavond ben ik wat eerder wakker, en ga in de buggy zitten. ook maak ik alle riempjes vanst gewoon omdat ik de riempjes leuk vindt. ik maak ze regelmatig open en dicht. het is half een snachts. mama komt naar beneden. ze moet erg lachen. ik moet nu ook erg lachen .

**ik moet erg lachen om klitteband. ik heb er een grote hekel aan gehad. maar nu giechel ik erg grappig om het geluid. ik maak een schoen open en gooi hem dan door de kamer. doe dan 1 sok uit en gooi die erachteraan. mama telt dan of al mijn tenen er nog zijn . en gelukkig zijn het er elke keer 5. mama doet de tweede schoen open en trekt de drie klittebanden langzaam open. ik giechel en giechel. de schoen wordt gegooid net als de sok en de tenen worden geteld.

**mijn rits kan ik nog steeds zelf dichtmaken.

13 maart 2008

happy hemaeerst wou ik altijd ijs bij de hema. maar met die winterkou die geweest is wilde ik heel lang geen ijs en toen mama het weer wilde proberen, een week of drie geleden. gooide ik mijn ijsje door het restaurant heen. Ik had ja gezegd toen mama vroeg of ik een ijsje wilde eten. dat vraagt ze altijd voordat we het restaurant in gaan. en ik reageer dan met baba ( ja graag) of ik reageer niet of wijs naar de lift als ik echt niet wil. we gaan alleen naar het restaurant als ik baba zeg. dat is voor alle partijen ( de hema incl. een versatndig besluit) drie weekjes terug wilde ik dus ijs , maar dat liep niet echt lekker. Maar de nieuwe ontdekking is hema happy meal. en dat is dus wel yummy. alleen is het wel jammer dat het altijd 10 minuten duurt. voordat ze klaar zijn. dus we bestellen en gaan een rondje lopen. door de hema. en keren na een minuur of 10 terug naar de happy meal. lekker hoor! ik doe het heel grappig. het zit in een doosje dat weer in de grotere dooos zit, net als bij macdonalds. maar bij de hema doe ik het anders. doosje open, doosje open , kipje pakken doosje dicht en weer in de grote doos. kipje eten. en dan weer doosje open doosje open kipje pakken ect . mama drinkt mijn karnemelk. ze hebben geen drinken wat ik wil daaro. dus delen wij gezellig de happy meal . ik de kip want die vindt ik het lekkerst.

12 maart 2008

lapjeskat


op school maak ik ook dingen. juf schrijft daarover:
kai heeft vanmorgen een lapjes kat gemaakt van lapjes stof. we hebben samen geknipt en geplakt. daarna buiten gespeeld met fietsen en karren"
Vanmorgen wezen gymen , hij luiserde goed naar de opdrachten van juf. Tijdens het voorlezen heeft kai goed in de kring gezeten. Zijn drinken via de sonde gedaan. Op het laatst met de letterdoos woordjes van het lichaam gemaakt.
Kai kon alles goed aanwijzen.2 kinderen hebben een tekening voor hem gemaakt
LEUK HE,VOOR MIJ EEN TEKNING GEMAAKT!!!!
Vanmorgen eerst buiten gespeeld, daarna in de kring gezetenen geluisterd naar voorlezen. Zelf een grote puzzel uitde kast gekozen en er heel geconcentreerd mee bezig geweest. Toen het neit meer zo lukte begon hij te "huilen". zijn klasgenoten kwamen hem gelijk helpen.
MAMA VINDT MIJN KLAS HEEEEEEEEEEEEEEL KNAP DAT ZE ZO MET MIJ OMGAAN. DAAR KUNNEN SOMMIGE "GROTE"MENSEN NOG WAT VEN LEREN!!!!

10 maart 2008

weekend


we zijn zaterdag bij mac geweest, lekker kipjes gegeten. en patat. mac is een van de weinige plekken waar ik eet, dus gaan we er best vaak heen.
zondag hebben we lekker thuis gespeeld. ik heb puzzels gemaakt en met mijn autoos gespeeld.
Ook heb ik de kat mijn sokken aangedaan. foto wil nu ff niet upoaden..komt morgen..
Mama heeft in haar vinger gesneden, niet zo erg hoor zei ze, maar ik vindt het niet leuk. het gebeurde toen ze op mij en de pan moest letten. kijk uit die pan is warm ,....en ik kijk dus uit ,...snijdt ze zelf in d'r vingers....niet zo slim mama..