03 mei 2008

op pad

(
we gingen wandelen vandaag. zonder wagen. ik heb fijn zelf gelopen. het begon wat dramatisch want in de eerste 150 meter kwamen we 4 autoos tegen met een karretje. in de eerste twee autoos mocht ik zitten. de eerste was zelfs een busje. ik was dus helemaal in de wolken. de andere autoos gingen niet van een leien dakje want daar mocht ik niet in. ik heb heel erg gehuild. zo erg van streek was ik dat mama even dacht dat het beter was om naar huis te gaan en de wandeling een andere keer te doen. maar ja , toch maar doorgegaan. (waarom moeten al die mensen nu persee op een zonnige zaterdag met hun karretje rijden...en dan soms wel en soms niet mij te laten meegenieten van al dat moois, het is zooooo verwarrend) ik had hele vieze handen van de autoos en met al die tranen was mijn gezicht ook net als die van zwarte piet. bij de brug ging het al wat beter en was ik erg afgeleid door het water. ik liep lekker door de stad en wilde eerst bij zeeman kijkne of die dame van vorige keer er was met haar rolstoelmobiel. daar mocht ik vorige keer in zitten......jammer ze was er niet. ik ben toen een rondje op de draaimolen geweest. ook leuk. het tweede rondje wilde ik alleen kijken en had nog meer lol dan toen ik eropzat.
we zijn bijna alle winkels ingelopen omdat ikdat graag wou. net even op de deurmat staan en gelijk weer naar buiten. had ik gewoon zin in. bij de hema heb ik even met de lift gespeeld tot mama het welletjes vondt en op de knop naar boven drukte. ik kreeg kip 9heb keurig aan tafel gezeten, eerste keer bij de hema) en toen dat op was wilde ik weer in de rij gaan staan voor meer maar dat vond mama een minder goed idee dus heb ik daar flink kabaal gemaakt. bij de lift was ik alles alweer vergeten en drukte vrolijk op de knopjes. bij c&a wilde ik ook graag even naar binnen om met de lift te spelen. bij blokker met de klapdeurtjes gespeeld. en ook bij de scapino even door de deuren gerend. bij de abn werkte de deur niet. dus ging ik naar de schouwburg. daaraangekomen deden de deuren het niet want de hele boel was gesloten en ik was heeeeeeeeeeeel verdrietig, en heb dat laten merken.
maar alles bij elkaar had ik het heeeeeel goed gedaan. ik heb netjes op de stoep gelopen, en mama een hand gegeven bij het oversteken. op het laatst was ik erg moe en dan ga ik heel grappig aan mama der been hangen. ik hoef niet opgetild ofzo. ik zoek alleen wat steun en klem me dan aan mamas been. ik heb niet echt gezeurd en me in de stad heel goed gedragen. ik ben niet op de grond gaan liggen gillen en heb ook geen scene getrapt. zelfs toen ik heel verdrietig was heb ik nog naar mama geluisterd en ben met haar meegelopen zoals mij gevraagd was. we zijn aan het oefenen dat ik wat meer zonder de wagen op pad kan en mama zegt dat ik het super knap doe. zeker als je weet dat ik het nog erg moeilijk vind soms met al die autoos en dingen die er te zien zijn. zo kan ik heel lang stil blijven staan bij witte stoeptegels. dat mag dan ook wel want mama vindt dat ik mag ontdekken, en daar zijn deze wandelingen ook voor . ik mag de weg wijzen en mama stuurt hier en daar bij, soms kruip ik een stukje en dat mag ook. het gaat erom dat ik buiten leer luisteren. en dan moet ik toch ook zelf kunnen ervaren wat er buiten allemaal te zien is en te voelen , anyway schouwburg was dicht en ik kreeg een kip bij het smulhoekje. en het gekke is dat ik ondanks mijn kipfixatie toch mij kip in het water gooide. dat is een andere fixatie op het moment . en water won het van de kip. hij bleef drijven. ik heb er erg om gelachen. onderweg naar huis ben ik nog even van de glijbaa geweest. thusi heb ik nutricia gedronken en heb een dutje gedaan. ik was dan ook erg moe. om half vier nog even naar de grote speeltuin.
ik heb daar met de waterbaan gespeeld, en ben op de glijbaan geweest , ook de grote. voor de speeltuin was een auto met de deuren open, dat was even moeilijk want ik ben gaan kijken maar mocht er niet in. ik liet me door mama toch maar meenemen naar de speeltuinen heb verder op de glijbaan gespeeld. ik ben gelukkig minder gefixeerd op de kar en kan ook met andere dingen spelen . al met al een vermoeiende dag.

02 mei 2008

monstertje


ik heb lekker vakantie. heel fijn !!!
helaas zit ik op het moment vast in eet(mis)gedrag. ik wil de hele dag kipcorn. smorgens om 7 uur begint het al. mama wil om een of andere voor mij onbegrijpelijke reden niet de hele dag kip voor me bakken. ongezond zegt ze maar dat zegt mij niks . ik vindt het gewoon lekker. ik wil dan ook alleen kip en niks anders. en persee kipcorn. ((op de grote foto kun je zien dat mijn onderste voortand eruit is. de tweede zit al erg los. nieuwe tanden heb ik al, dus een gat is er niet))

29 april 2008

dagje school
"kai had het vanmorgen erg naar zijn zin. At en dronk voldoende. We zijn niet naar de kinderboerderij geweest i.v.m. het slechte weer. S-Middags wat huilerig. misste moeder. Proberen af te leiden door een activiteit aan te bieden. verder nog op waterbed gelegen. kai genoot ook van het skelteren. "
in de taxibus moest ik grinekken om de pet in het water toen mama zei , kijk maar of je h de pet nog zien kan in het water.................

28 april 2008

zzzzzzzzzzzzzzzzzzz

vandaag ben ik zooooooooooooooooooo moe ik slaap de hele dag...............

27 april 2008

ballorig


vandaag gingen we met de trein naar roosendaal. zomaar een dagje op stap naar ballorig.
bij de trein aangekomen was papa er ook en ik moest even huilen want trein+papa is vaak ziekenhuis of andere enge zaken. maar gelukkig stapten we in roosendaal uit .......beetje vreemde omgeving want meestal rijd de trein voor mij naar rotterdam. op het station was een glazen lift die ik wel mooi vondt. we gingen lopen naar ballorig....2.6 km volgens de routebeschrijving. dus goed te doen. onderweg dook mama nog ff een portiekje in om medicijn in mijn mickey te spuiten en een hoeveelheid water, het was ook best warm vandaag. ik wou een grap maken en maakte stiekum tussen twee spuiten de slang los. mama had het niet in de gaten en spoot een spuit leeg en ik had dus een natte trui. dat vondt ik niet echt gezellig, maar met het zonnentje droogde het snel genoeg. we liepen verder richting ballorig en kwamen bij de rosada factory outlet. daar hebben we wat gegeten. er was geen mac en de restaurantjes waren mega druk. dan maar de frietkraam. wachten vindt ik verschrikelijk en het moest toch wel leuk worden vandaag. ze hadden geen kipkorn, die eet ik heel graag. maar met een frikandel of twee was ik ook tevreden.
verder naar ballorig.
het zag er wel groot en ook leuk uit. maar ik wilde eigenlijk het liefst gelijk weer naar buiten. het koste wat overeedingskracht om mij toch binnen te laten blijven. maar dat was eigenlijk heel logies want er stond een auto met open deuren buiten, en dat vondt ik interesanter dan al die balllenbakken en glijbanen. maar ok ik gaf toe en heb heerlijk gespeeld. er waren autoos die kinden rijden. en dat heb ik dus ook gedaan. ook ben ik van de glijbaan geweest. en in de klimbaan. het restaurant wilde ik ook graag eens van de andere kant bekijken. binnen de klapdeurtjes maar dat mocht dus niet.
met de trein gingen we weer naar huis. ik was erg moe. maar ik had toch nog genoeg energie voor wat kattekwaad en gooide mijn pet van de koningsbrug het water in. ik vondt dat reuzegrappig. we hebben er nog een tijdje naar staan kijken.
thuisgekomen moest ik nog steeds lachen bij het idee van mijn pet in het water.